IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Изключително оптимистично начало на деня
    Споко! Правим чашката към дръжката!

Класичско оформяне на дъно...

Коментар

• Изключително оптимистично начало на деня

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
        Здравей Пинко, ще точиме, ще пиеме и пак ще точиме.
        .бъркаш ме със брачеда розовата пантера.иначе и точете и вливайте и по смело няма да се притеснявате....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Комисията за финансов надзор (КФН) да се издържа единствено от такси, размера на които сама ще определя, сама да формира бюджета си и да отпадне държавната субсидия, предвижда законопроект, внесен в Народното събрание от депутатите Румен Гечев (БСП) и Йордан Цонев (ДПС). Промените предвиждат трудовите възнаграждения в комисията да не могат да бъдат по-ниски от средните на служители с подобни функции в регулираните от комисията фирми. Освен това отпада и възможността Агенцията за държавна финансова инспекция да проверява работата на регулатора, който остава под контрола единствено на Сметната палата. Измененията се появяват като преходни и заключителни разпоредби на изцяло нов Закон за небанковите финансови институции, предлаган от двамата депутати. През февруари"Труд" писа за подготвен нормативен акт със същите текстове, който бил пуснат за междуведомствено съгласуване, но авторството така и не беше обявено. Сега Гечев и Цонев обясняват, че "значимостта на правомощията на Комисията за финансов надзор, както и нейното място в европейската надзорна архитектура, обуславят необходимостта от въвеждане на пълна бюджетна самостоятелност на комисията и съответно осигуряването на независимостта й както от външни политически, така и от бизнес влияния". В законопроекта се изброяват редица нови такси, които комисията ще събира, а вносителите поясняват, че те произтичат единствено от последвалите след 2011 г. промени в законодателството – приетия Закон за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, измененията в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и от европейските регламенти. В комисията работят висококвалифицирани експерти с изключително специализирани познания и професионален опит и затова заплатите им не трябва да са по-ниски от тези на хората, които контролират, е посочено в мотивите. Занапред заплатите им ще се формират по същите правила, по които това става в БНБ, ако законопроектът бъде приет.
          Малоумието в БГ кочината е безпределно!

И как ще си формира сама приходите и бюджета?? От какво - нали на БФБ например 40% от компаниите се делистнаха от 2007 година насам!!! И повечето дето са останали не се търгуват - щото "не са си платили таксата" - евфемизъм, че са икономически трупове!!!

Нали с мизерен бюджет, респективно доход служителите на Комисията със сигурност ще станат най-корумпираните и купени маши в БГ администрацията!

И прочее... не ми се пише!

КОЧИНА!!!!!! Време е за истински изчистване от мутрите и политическите им подлоги!!
          !

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
            здравейте борсови бфб тигри. ще има ли точене на кръвчица малко по малко и днес
            Здравей Пинко, ще точиме, ще пиеме и пак ще точиме.
            Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• здравейте борсови бфб тигри. ще има ли точене на кръвчица малко по малко и днес

Коментар

• Комисията за финансов надзор (КФН) да се издържа единствено от такси, размера на които сама ще определя, сама да формира бюджета си и да отпадне държавната субсидия, предвижда законопроект, внесен в Народното събрание от депутатите Румен Гечев (БСП) и Йордан Цонев (ДПС). Промените предвиждат трудовите възнаграждения в комисията да не могат да бъдат по-ниски от средните на служители с подобни функции в регулираните от комисията фирми. Освен това отпада и възможността Агенцията за държавна финансова инспекция да проверява работата на регулатора, който остава под контрола единствено на Сметната палата. Измененията се появяват като преходни и заключителни разпоредби на изцяло нов Закон за небанковите финансови институции, предлаган от двамата депутати. През февруари"Труд" писа за подготвен нормативен акт със същите текстове, който бил пуснат за междуведомствено съгласуване, но авторството така и не беше обявено. Сега Гечев и Цонев обясняват, че "значимостта на правомощията на Комисията за финансов надзор, както и нейното място в европейската надзорна архитектура, обуславят необходимостта от въвеждане на пълна бюджетна самостоятелност на комисията и съответно осигуряването на независимостта й както от външни политически, така и от бизнес влияния". В законопроекта се изброяват редица нови такси, които комисията ще събира, а вносителите поясняват, че те произтичат единствено от последвалите след 2011 г. промени в законодателството – приетия Закон за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, измененията в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и от европейските регламенти. В комисията работят висококвалифицирани експерти с изключително специализирани познания и професионален опит и затова заплатите им не трябва да са по-ниски от тези на хората, които контролират, е посочено в мотивите. Занапред заплатите им ще се формират по същите правила, по които това става в БНБ, ако законопроектът бъде приет.

Коментар

• Май се задава буря към България

Коментар

• Прецаканке, ама ти при Бож и Захар видя Голямата вода

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Мислиш че ще има нагълтване на вода ли ?
                      Водата е жизнено необходима Ташунко За разлика от напушването с лулата на "мира"
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                        шнорхелчето вземахте ли си
                        За кво ни е шнорхел ма пантеро, да не би да заваряваме нещо под водата, че да тр. и да гледаме. Караме с кислородни бутилки
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• "Най-големият инвестиционен фонд в света ще инвестира в слабо развити пазари"
                          http://www.infostock.bg/infostock/co...razviti-pazari
                          Надявам се, че нарочно не са споменали БГ
                          Последния път когато се заговори, че големия Джим е погледнал насам направихме 40-50% up
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Nachef, нещата са доста по-интересни. В последното предложение за промяна на преференциалните изкупни цени за възобновяема енергия, ДКЕВР предлага цени от 80 лева на мегават час за големи фотоволтаични централи. Много ми е интересно как са го сметнали. На пръв поглед това ще е постижимо чак след 1 или 2 години, но да приемем, че са прави. Тогава как ще се защити идеята за АЕЦ Белене, където необходимата цена за да не фалира е между 130 и 140 лева на мегават? Видимо този проект е скандално губещ. Вероятно подобна съдба ще има и Южен поток. Когато възобновяемата енергия измества конвенционалните горива от микса е възможно да имаме свръх предлагане на газ в близко бъдеще.
                            Според мен или трябва да се отрежат субсидиите на всички или на никой. Подхода трябва да е принципен.
                            http://www.dker.bg/KAPDOCS/rep_vi_pref_tseni_2014.pdf ето го и предложението.
                            Отиваш в други пластове, там където има повече конкретика и вътрешноотраслова експертиза. Не мога да ти възразя, а и не е необходимо.
                            Всъщност, дори не мисля, че за главното имаме разлики.

Не разбирам достатъчно от енергетика, но като гледам докъде я докараха корифеите, защо ли и аз да не мога да се изкажа, при това анонимно и без ангажимент и без опасност да причиня негативни последици.
                            Всичко е строго субективно и не искам от никого да ми вярва.

1. Виж сега, засягаш вероятно производството на енергия от ВЕИ и какви ще са перспективите за спадане на себестойността, а оттам и на цената.
                            Гледам на този подотрасъл като на някаква полезна екзотика. Поне все още. Не се вглеждай в думите ми, така ми дойде, така го казах.
                            Добре е да се развиват и да бъдат разумно поощрявани, но ... дотам.
                            Истинската цена ще стане ясна когато се добавят и разноските за пренос и съхраняване (барабар с технологичните проблеми, които съпътстват съхранението на енергия).
                            Опериране и поддържане на енергийна система е нещо съвсем друго, много, много различно нещо.

2. При атомната. Сигурност, технологични аспекти, финансово-икономически аспекти.
                            Така редя аз аспектите за преценка.
                            Кое е необходимо и кое не като мощност? Тук искам да чуя неподправени мнения от експерти енергетици, които имат право да дават мнение.
                            От политически мотивирани клептомани не ща да слушам мнения.
                            При Белене викаш, че не с е връзва сметката. След като е така, не се прави. Само дето не ща бойковците да ми говорят за енергетика и да викат 13 млрд. каза HSBC, а от другата страна рОвч да опонира, че били 4 млрд.
                            Аз знам, че това е най-напредналият проект и там със сигурност има вече наляти поне 2 млрд. + лв., народни пари. Сигурно това е някакво буук валю, не ща да мисля, какво ли би струвало ако се налаг ада се докара до това положение от нулата.
                            Не съм против Козлодуй 7, но макар и в съвсем начална фаза, той трудно може да бъде сравняван. Следователно, ако Белене не става, то е напълно изключено Козлодуй 7 да става. Защо да си губим времето тогава с политическо говорене, което е призвано да обслужва основно чужди интереси и местна корист.
                            За България иде реч!

3. Принципност и рязане на субсидии.
                            Ох!
                            И вярно и невярно. Има някакви разумни граници за съвместяване, но не ща да се захващам с тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Сега ще стане интересно и ще има още проблеми, но това е пътят.
                              Трябва да има връщане към нормалността.

1. При наличие на обстоятелства, които правят проекта ЮП несъвместим с Европейското право и норми, всичко да се коригира подходящо.
                              След като вчера и Австрия е подписала, не може повече да спекулира, че няма приемливо решение, при което са спазват правилата.
                              Особено важно е, че на територията на Австрия страните са съсобственици по 50 % на газопровода, но там си делят и разходите по изграждането му наполовина.Ерго, има условия нещата да се случат на строго пазарен принцип и ще бъде напълно ясно, колко в действителност струва това изграждане.
                              Да се пресече безумната спекула около Бг частта, при което не може да се разбере, колко ще струва: 1 млрд. или 4 млрд. Е.
                              Струва толкова, колкото показва пазарът и ако някой е решил да дели вътрешно разликата - ресто, моля!

2. При наличие на обстоятелства, които правят проектите Марица Изток 1 и 3 несъвместими с Европейското право и норми (държавна помощ), всичко да се коригира подходящо.
                              Ама, били американци. Ако ще и руснаци да са, все тая. Вече се вижда напълно ясно, че не върнем ли под някаква форма нормалността, зануляваме държавата. Ножът е опрял в кокъла.

3. ВЕИ - наиграхте се, моля връщане към нормалността. Ножът е опрял в кокъла.
                              Ама, били наши хора. Ако ще и руснаци или американци да са, все тая.

Не ми казвайте, че има юридически проблеми, опасност от санкции, неустойки и т.н. Знам, но връщането към нормалността е без алтернатива.

Всъщност има алтернатива, но аз не искам да я преживея тази алтернатива през следващите месеци и години. Събитията от фев. 2013 ще са песен.
                              Nachef, нещата са доста по-интересни. В последното предложение за промяна на преференциалните изкупни цени за възобновяема енергия, ДКЕВР предлага цени от 80 лева на мегават час за големи фотоволтаични централи. Много ми е интересно как са го сметнали. На пръв поглед това ще е постижимо чак след 1 или 2 години, но да приемем, че са прави. Тогава как ще се защити идеята за АЕЦ Белене, където необходимата цена за да не фалира е между 130 и 140 лева на мегават? Видимо този проект е скандално губещ. Вероятно подобна съдба ще има и Южен поток. Когато възобновяемата енергия измества конвенционалните горива от микса е възможно да имаме свръх предлагане на газ в близко бъдеще.
                              Според мен или трябва да се отрежат субсидиите на всички или на никой. Подхода трябва да е принципен.
                              http://www.dker.bg/KAPDOCS/rep_vi_pref_tseni_2014.pdf ето го и предложението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Мислиш че ще има нагълтване на вода ли ?
                                така си мисля,може и да греша но все пак ей така за превенция

Коментар

Working...
                                X