If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
няколко спекуланти си хвърлиха последните парички ,за да не изпуснат качването на маркета......
Този номер сме го гледали, последния в редичката чака до следващата година.....
Гроздето е кисело - хахаха. Че той германския пазар последните няколко дни значително изпреварва българския. А банките и биотехнологиите - двата ми отрасъла направо избиват рибата.
Всички знаем че си най-успешния инвеститор... реакцията ти е прекалено защитна.... позволи и на баламурниците които са останали на БФБ да са познали един път посоката.
Гроздето е кисело - хахаха. Че той германския пазар последните няколко дни значително изпреварва българския. А банките и биотехнологиите - двата ми отрасъла направо избиват рибата.
няколко спекуланти си хвърлиха последните парички ,за да не изпуснат качването на маркета......
Този номер сме го гледали, последния в редичката чака до следващата година.....
Питай го защо Райфата расте с малки обеми, но се сурна с големи
И какъв тренд предполага предполага това ?
В райфата вече си увеличих двойно позицията. Сега просто чакам А пада с обем защото и там също както и тук страхът е по-мощен мотиватор от алчността. Но там вече страхът намалява, а тук е въпрос на време да почне да расте.
Гроздето е кисело.... да не би пазара на ликвидните борси да расте с обем????
Не се карайте, ръст без обеми не е ръст, а е спред Някой може да е продал и да е изкарал 2000-3000 лв., но е грешка Батя например да си брои печалбите и да прави планове за нов джип
Цената следва обема, в момента обема е смешен, за разлика когато пада пазара когато обема се вдига.
Шепа спекуланти се надлъгвате и се чудите как да си продадете акциите по-скъпо преди сечта, която може да настане след изборите. Но очевидно и никой не иска да купува, да се налага с по 5000 лева на ден да се помпат цени.
Гроздето е кисело.... да не би пазара на ликвидните борси да расте с обем????
Ravnovesie, нормално е ръста да бъде с по-малки обеми от спада защото при катаклизмите около банките основните купувачи бяха пенсионните фондове. Купените от тях акции няма да бъдат изкаранина пазара в близко време. Така спекулантите получиха кеш а фрифлоута при акциите намаля. Няма как ръста да е с големи обеми защото предлагането е налаляло значително. Според мен обема ще нарастне чак когато доближим нивата от предходните върхове. Естествено ниските обороти ще поставят под съмнение ръста и много хора ще се питат дали е реален. Така при съмнения и недоверие ще изконумираме половината от тази възходяща вълна.
Нищо от това което си мислиш не е вярно. Предлагането не е голямо защото големите инвеститори обичат да продават след новини. А търсенето не е голямо защото пак същите не искат да купуват преди ясен тренд - т.е. отново след като се видят резултатите от изборите и последващата политика.
Така институционалните инвеститори в момента просто не са на пазара, стоят от страни и чакат да видят какво ще се случи. Реакцията им след това е според това което ще се случи. А реално развитието на политическата ситуация в момента говори за негативни новини в бъдеще. Т.е. продажби превишаващи покупките.
Фрий флоута е напълно достатъчен да задоволи всякакво спекулантско търсене и има доста сериозна вероятност след изборите да стане още по-голям, доста по-голям от търсенето. Тези глупости с тесния вход са простотии, имаме тесен изход в 90% от времето и от време на време някой нетърпеливи спекуланти се бутат като телета пред майки си да пазаруват щото акциите щели да свършат. Ами не свършват - както се вижда вече 5-6 години.
Цената следва обема, в момента обема е смешен, за разлика когато пада пазара когато обема се вдига.
Шепа спекуланти се надлъгвате и се чудите как да си продадете акциите по-скъпо преди сечта, която може да настане след изборите. Но очевидно и никой не иска да купува, да се налага с по 5000 лева на ден да се помпат цени.
Ravnovesie, нормално е ръста да бъде с по-малки обеми от спада защото при катаклизмите около банките основните купувачи бяха пенсионните фондове. Купените от тях акции няма да бъдат изкаранина пазара в близко време. Така спекулантите получиха кеш а фрифлоута при акциите намаля. Няма как ръста да е с големи обеми защото предлагането е налаляло значително. Според мен обема ще нарастне чак когато доближим нивата от предходните върхове. Естествено ниските обороти ще поставят под съмнение ръста и много хора ще се питат дали е реален. Така при съмнения и недоверие ще изконумираме половината от тази възходяща вълна.
Това което става в момента е норнално.Очакваше се ръст макар и с малки обеми.Виж по-интересното е след изборите каква ще е посоката.Не знам ти какво мислиш но според мен ако няма нов държавен заем няма да има борса нагоре.
Коментар