Аз пък взех да се замислям дали пак няма да върне под 520 софикса.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Не не си разбрал правилно.Никъде не съм писал подобни примери..Твърдя, че е досадно да твърдиш , че е предстоящ голям скок без да има основание и то постоянно , всеки ден и както правилно си забелязал с посочване на числа..Моля да ми посочиш подобни примери за хейтъри и сривльовци..
Колкото и да искам ръст на Борсата , пуберското лъготене и лъжи за мен влошават качеството на Форума..
И аз съм оптимис, но не досаждам всеки ден с хвалбите и нереалните си прогнози публиката..За мен ти си стойностен участник във Форума и никога не си прекалявал..Не виждав защо трябва да се качваш на чужд влак и да спираш да пишеш..Смятам, че мярката е много важна, а ти я имаш, за разлика от някои..
Last edited by Kiro; 09.12.2014, 20:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПак питам къде са тези хейтъри, аз не съм ги видял..Няма сериозен инвеститор във Форума, който да твърди, че борсата ще пада..до по ниски нива от 2008г.Или тези , които не са съгласни със ъпърските бълнувания и полюции много Ви пречат..Тук спора е кога ще се случи, ама съгласи се, че е досадно и глупаво индексите да спадат, а да се пише за 1000 и джипове..Пак казвам форума е професионален , а не чалгаНа такива хора аз пиша UUUP 4000...Няма гаранция, че и това няма да се случи нали..
Тъй като аз съм оптимист и в акции не бих могъл да пиша песимистично. Затова по-добре да спра да пиша за да вляза в правилният тон. Айде лека вечер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАбе имаме си един голям проблем и той се нарича енергетика.
1. Социална и демографска криза - в България способните хора са вече силно намалели. Просто освен в София няма наистина материал. Звучи крайно, но е истина. Циганията взема връх, скоро и неквалифицирана работна ръка няма да може да се намери. Това е най-сериозният проблем на България и в момента е необратим.
2. Хората способни да задвижат бизнеса и икономиката са много малко. Бизнес културата е много ниска. Едрият бизнес се движи масово от бивши "спортисти". Това не се променя за 5-10 години. Нужни са поколения.
3. Картелни споразумения в секторите от икономиката, които "дърпат" основния ресурс на населението - именно енергетиката, банките, лекарставата, храните. Остава малко за потребление, което да помогне на малкия и среден бизнес да успява и да задвижи икономиката. Икономика без малък и среден бизнес не е икономика. Картелите не могат да бъдат разбити или да се саморазпуснат, защото политика и едър бизнес са вкоренили в едно цяло под нарицателното мафия. Тези, които имат властта нямат волята.
4. Слаб политически елит - този политически елит е показал неспособността да се бори с неправдите. Политиците крадат и ще крадат. А всички усвоени еврофондове ще продължат да се усвояват "по схема", а не в интерес на обществото. Размразени еврофондове не ме блазнят, защото от тях сме видели наистина малко. За разлика от това не искаш да знаеш от първа ръка колко хора занимавали се с големи евро-проекти си купиха имоти във Виена за милиони. За да се оправи това са нужни минимум още две поколения.
5. Високи лихви, не ниски лихви. В Европа жилищен кредит се взима на лихва около 1.75-2 %. Това в България би довело до нов бум на строителството, което ще задвижи цялата икномика. Инвестиционните кредити в момента са минимум около 4.5-5%, а в Европа са максимум 2%. В хоризонт 10-15-20 г. това прави много пари за банките, но малко за бизнеса и обществото.
6. Слаб вътрешен пазар, висока междуфирмена задлъжнялост.
7. Ниска конкурентноспособност на българската икономика в рамките на ЕС. За това има както обективни (географска отдалеченост), така и субективни причини (ниска производителност на труда, нискотехнологично производство).
Уф, имам още да пиша, но ще спра дотук. Ако акциите се качват, ще печеля с удоволствие, но фундамент за стабилен ръст няма. Фундаментът са хората (било то политици, бизнесмени, работници или потребители) и културата. Там нещата няма да се променят през 2015 г. Нито през 2020 г.Last edited by ghettoff; 09.12.2014, 19:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНяма сериозен инвеститор във Форума, който да твърди, че борсата ще пада..до по ниски нива от 2008г.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Пак питам къде са тези хейтъри, аз не съм ги видял..Няма сериозен инвеститор във Форума, който да твърди, че борсата ще пада..до по ниски нива от 2008г.Или тези , които не са съгласни със ъпърските бълнувания и полюции много Ви пречат..Тук спора е кога ще се случи, ама съгласи се, че е досадно и глупаво индексите да спадат, а да се пише за 1000 и джипове..Пак казвам форума е професионален , а не чалгаНа такива хора аз пиша UUUP 4000...Няма гаранция, че и това няма да се случи нали..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеФОРЕКСОВ, САЩ излизат от кризата- индексите , жилищата- продажбите, безработицата намаля..Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПо-скоро 2001-2002 и балона го виждам към 2020 година. Естествено, че няма да се повтори едно към едно. Тогава правех между 180 и 210 процента печалба годишно. Сега съм заложил скромните 30-50 процента. Освен това ги смятам върху активите а не като Батя само на собствен капитал. Според мен той не отчита адекватно риска. Не може да не кажете, че не съм се адаптирал към ситуацията и не съм актуализирал адекватно очакванията си. Вече сме във възходящият цикъл и звездите на борсата сега ще бъдат различни от тези от предният период. Това също е очевидно за всички. Аз съм умерен отимист и съм по схемата на Батя 109 процента в акции. Киро каза, че е 98 процента.За разлика от другите поне има съответствие между думите и действията ми. Нямам навика да плюя по нещо и да купувам или да хваля конкретна позиция докато продавам. опитвам се да се огранича до философски разсъждения относно пазара и когато казвам нещо за някоя позиция то думите ми съвпадат с действията ми.
Сичтам, че икономиката ще се ускори значително поради следните причини:
1. Скъп долар.
2. Евтин петрол.
3. Ниски лихви.
4. Свръхликвидност на банковата ситема.
5. Огромни нетни спестявания в населението, които при успокояване на хората ще послужат като гориво за голям ръст на потреблението.
6. Отпушени еврофондове
7. Нормално правителство, което е добре прието в цивилизованият свят.
8. Колапс в Русия, което ще и попречи да дестабилизира България чрез агентурната си мрежа. Последното е много важно в дългосрочен план.
Виждам конкретни предприятия с много добри перспективи, които се търгуват на ниски коефициенти. Направил съм си правилният портфейл и съм много доволен. Поради тези причини не харесвам апокалиптиците защото ги считам или за пълни глупаци или за манипулатори. Надявам се да не изглеждам като "апър" защо се старая да се аргументирвам в мненията си. Дори и да има някакви апъри, то те не са чак толкова голям проблем тъй като тяхните прогнози ще се сбъдат в някакъв времеви отрязък, докато тези на хейтърите никога няма да се случат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКире, ДДДД се опитва да ти каже, че смята, че сме на етапа 2003-4, а не на бленуваната от теб 2007Какво не е ясно
Историята се повтаря, като времето за балони ще дойде някъде 2018
Сичтам, че икономиката ще се ускори значително поради следните причини:
1. Скъп долар.
2. Евтин петрол.
3. Ниски лихви.
4. Свръхликвидност на банковата ситема.
5. Огромни нетни спестявания в населението, които при успокояване на хората ще послужат като гориво за голям ръст на потреблението.
6. Отпушени еврофондове
7. Нормално правителство, което е добре прието в цивилизованият свят.
8. Колапс в Русия, което ще и попречи да дестабилизира България чрез агентурната си мрежа. Последното е много важно в дългосрочен план.
Виждам конкретни предприятия с много добри перспективи, които се търгуват на ниски коефициенти. Направил съм си правилният портфейл и съм много доволен. Поради тези причини не харесвам апокалиптиците защото ги считам или за пълни глупаци или за манипулатори. Надявам се да не изглеждам като "апър" защо се старая да се аргументирвам в мненията си. Дори и да има някакви апъри, то те не са чак толкова голям проблем тъй като тяхните прогнози ще се сбъдат в някакъв времеви отрязък, докато тези на хейтърите никога няма да се случат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеФОРЕКСОВ, САЩ излизат от кризата- индексите , жилищата- продажбите, безработицата намаля..Но както каза един анализатор- Самолета на световната икономика работи с един мотор- САЩ- в Европа за мен сгрешиха с тези икономии
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеАми напъни и ти ! Все наготово не става !!!
Коментар
Коментар