IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Батинка- ако, обаче- нещо много ги използваш тези думи..Стига си си оправдавал шитовете.Дразни ме чалга ъпърството ти..А що се отнася до порфейлите за един месец се преструктурират..и се минава в рискови..:И аз купувах ХИМ и ЦКБ на разпродажбите, но ги продадох..Точно качествените акции гарантират ликвидност и не носят загуба при бърза разпродажба, за бърза покупка.Има много да учиш още момче, нищо, че смяташ себе си за великD.Ти нали говореше за 1000- кога ще го видим- нали го обеща през май месец..А какво стана с големите ръстове на Синергона, където набута сума ти хора Що се отнася до прехвалената ти доходност- по ниска е от моята- погледни нивата от 270 пункта и си направи сметка.Не само аз , в този форум има много по добри инвеститори от тебе, просто не се хвалятСпри да си избиваш комплексите във форума.Вече започвам да си мисля, че или имаш нисък ръст и килограми, или пази боже нещо ти е неразмерно
    Щом ще си мерите п....те ....
    Имаш шанс да спориш с аргументи като си опишеш портфейла ... с "качествените акции"
    Всичко останало са празни думи !
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Ще има рали, може и следколедно, ако не се сговнясаме твърде много на Запад. На БФБ има една и съща схема от няколко години: Нова Година, нова надежда. Всяка година, попарена надежда.

Това се опитвам да обясня на самопровасгласилите се БФБ-гурута. БФБ не продава бъдещ фундамент, а продава надежди. Какво друго остана? Време е за надежда, нека направим малко пари.

Удри уйно!
      Искаш да кажеш всяка нова година ,нова надежда ,всяка нова пролет , провалена надежда.....и така от 2007 г. насам.... ,

Коментар

• Монти- тук мулти ъпъра нещо пак ни обяснява...То какво стана- колкото повече чупи зъбите на мечките, те по му ръфат шитовете.Дано има рали- ще е много лош знак за БФБ , ако няма.Да припомня, че понякога е имало и през януари- февруари

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          И какво решихте , ще има ли рали до НГ или го оставихте за през зимата.....
          Ще има рали, може и следколедно, ако не се сговнясаме твърде много на Запад. На БФБ има една и съща схема от няколко години: Нова Година, нова надежда. Всяка година, попарена надежда.

Това се опитвам да обясня на самопровасгласилите се БФБ-гурута. БФБ не продава бъдещ фундамент, а продава надежди. Какво друго остана? Време е за надежда, нека направим малко пари.

Удри уйно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
            и да добавя, че тук се занимаваме с Рискът Божий и Стопът Божий е задължителен за да доживеем до печалбата Божия
            Да не употребляваме името божие напразно, така да се каже, или да звучи безидейно,
            Да си спомним, какво е казал Айнщайн в един спор с колегата си Нилс Бор - "Господ не играе на зарове"
            Last edited by padre Bonaventura; 10.12.2014, 10:21.

Коментар

Батинка- ако, обаче- нещо много ги използваш тези думи..Стига си си оправдавал шитовете.Дразни ме чалга ъпърството ти..А що се отнася до порфейлите за един месец се преструктурират..и се минава в рискови..:И аз купувах ХИМ и ЦКБ на разпродажбите, но ги продадох..Точно качествените акции гарантират ликвидност и не носят загуба при бърза разпродажба, за бърза покупка.Има много да учиш ище момче, нищо, че смяташ себе си за великD.Ти нали говореше за 1000- кога ще го видим- нали го обеща през май месец..
              И какво решихте , ще има ли рали до НГ или го оставихте за през зимата.....

Коментар

• Батинка- ако, обаче- нещо много ги използваш тези думи..Стига си си оправдавал шитовете.Дразни ме чалга ъпърството ти..А що се отнася до порфейлите за един месец се преструктурират..и се минава в рискови..:И аз купувах ХИМ и ЦКБ на разпродажбите, но ги продадох..Точно качествените акции гарантират ликвидност и не носят загуба при бърза разпродажба, за бърза покупка.Има много да учиш още момче, нищо, че смяташ себе си за великD.Ти нали говореше за 1000- кога ще го видим- нали го обеща през май месец..А какво стана с големите ръстове на Синергона, където набута сума ти хора Що се отнася до прехвалената ти доходност- по ниска е от моята- погледни нивата от 270 пункта и си направи сметка.Не само аз , в този форум има много по добри инвеститори от тебе, просто не се хвалятСпри да си избиваш комплексите във форума.Вече започвам да си мисля, че или имаш нисък ръст и килограми, или пази боже нещо ти е неразмерно
                Last edited by Kiro; 10.12.2014, 09:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
                  И с членския внос на кръчма
                  За кръчмата има време, нека да ударим поне 700. А сега може още да си го инвестираме членския внос в "шитове".

Нямало фундамент за Софикс 1000 , може и да няма - не знам, ама много кеш има , та ще видим де ...

Успех и на продавачите ...
                  не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Много интересна ми е неговата схема на мислене. Според него повод за оптимизъм бихме имали чак когато България стане като Германия. Според мен в тази точка ако изобщо се случи пазара ще е зверски надут и пълен балон. Докато вие се раздвате на крайносто състояние аз се радвам на пътя към него. За мен борсата отразява променитекоито се случват по този път. Стигнем ли ккрайната дестинация не ни чака нищо добро. можжем само да паднем. Аз очаквам, че светлото за вас бъдеще ще бъде постигнато чак около 2020 а дори и по-късно.
                    Ами аз моята на схема на мислене съм я написал пределно ясно. Но тя не ти отърва и продължаваш да си говориш празни приказки, да мислиш пожелателно и да правиш паралели с 2003 г. когато ситуацията беше с около 1 милион квалифицирани българи по-различна и ни предстоеше влизане в НАТО и ЕС. Един аргумент в крайна сметка не можа да защитиш и говориш едва ли не с цитати от учебника по финанси. След като ситуацията е зле и няма и един реален излгед тя да се оправи за какъв път и какви промени говориш? Че и такъв, който през 2020 г. ще бъде достигнат. Оказва се, че и ти не си нищо друго освен една балалайка, която вербално и яростно се опитва да защити инвестициите си.

Аз купувам също акции, не се бой за мен. Имам завидна доходност през тази година и съм убеден, че няма да изтърва нищо на тази борса. Но пак ти казвам: Ако акциите растат, то те няма да растат на база фундамент. Това просто го забрави. Ние все още рушим фундамент, а не го градим. В БГ дори липсва правилна диагностика на проблемите. И преди да ми излезеш с това, че финансовите пазари предвиждат развитието на реалната икономика ще ти кажа, че финансовите пазари не са това, което бяха преди 8-10 години. Те вече загубиха всякаква връзка с реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Брех, и аз съм от тогава! Да вземем да си направим Клуб "БФБ - 2001"
                      И с членския внос на кръчма

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                        +1

И аз като теб започнах 2001, резултатът беше същия.
                        Брех, и аз съм от тогава! Да вземем да си направим Клуб "БФБ - 2001"

Коментар

• Киро вече разбирам какво те мъчи. Коренната разлика в портфейлите ни! Ти си заложил на високо оценени и изцедени от потенциал за голям растеж акции, а аз на такива със смачкани цени, наричани от вас "шитове", които обаче при ръст на пазара катерят в пъти по-бързо от уморените коне Това ти е проблема... Вуте печели в пъти повече и декларира високи проценти доходност, а ти едва смогваш да изравниш Софикс. Ако беше обективен нямаше да завиждаш, а щеше да отчиташ че тази доходност е постигната с доста по-висок риск и е заслужена награда... както и една евентуална загуба би била
                          Плюеш ме че съм пророкувал големи ръстове последните 2-3 г., а те така и не са се случили. Е, при теб може да не са, но моя портфейл от средата на 2012 - та, когато го "рестартирах", досега е набъбнал четворно! Въпрос на маниер на инвестиране и проява на смелост в точните моменти. На никого не съм обещавал че хвърляйки си на посоки парите на БФБ ще прави луда доходност. Но дори и погледнато през Софикс, за този период ръста е близо 80% (от 290 до 540 пункта). Ако за теб това не е растеж или не си успял и него да постигнеш... мисля че най-малко виновният съм ти аз
                          Да не говорим че ако не беше експеримента "Орешарски" можеше да сме на много по-високи нива. Нооо.. живота е непредвидим и това е част от чара му

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Купувачи ще бъдем аз, ти, батя, Бсе трейдър и компания. От време на време ще се включва някой пенсионен фонд. Очаквам да се появяват и по-смели нови дребни инвеститори. Не вярвам в бруталните ръстове в пъти с огромни обеми. За мен пазара е като 2001-2004. Слабо ликвиден, подценен, един вид за познавачи и ценители. Точно тези, които сега сме на пазара ще направим много пари. Чужденци няма как да се появят поради ниската ликвидност. няма как да купят и да продадат. Дори и да им харесват акции, не могат да се включат. Единственият им шанс е с дребни суми през колективни схеми.
                            Институционалните инвеститори са по-бавни в действията си от нас. Дори и да виждат нещо, то те трябва да задействат цялата машина, което изисква време. отделно там психологията е по-друга. Там работят чиновници за които е важно да си вържат гащите и да не сбъркат. Ние всички, които сме на пазара носим риск с нашите пари. Нормално е ние да сме първи и те да ни следват на един по-късен етап.
                            Спомням си как се развиха нещата в периода 2000-2007. В началото нямах пукнат лев и говорех на всички, че трябва да се купува. Всички ми се подиграваха и първите си сделки направих пролетта на 2001. Те бяха еписодични. Чак лятото на 2003 влязох истински на борсата. Всички приятели ми се смееха, но 2006 изведнъж им се смени мнението. Имах мног кинти и прсмеха стана уважение. После 2007 всички искаха да си купят акции. Очаквам, че хората ще действат като мен тогава. Много плахо с малки суми ще започнат да влизат на пазара. С времето ще се появяват нови а текущите ще качват риска. За това казвам, че пазара ми изглежда като 2001-2003 година. Вероятно Гетов не е бил на него и няма да ме разбере.
                            Много интересна ми е неговата схема на мислене. Според него повод за оптимизъм бихме имали чак когато България стане като Германия. Според мен в тази точка ако изобщо се случи пазара ще е зверски надут и пълен балон. Докато вие се раздвате на крайносто състояние аз се радвам на пътя към него. За мен борсата отразява променитекоито се случват по този път. Стигнем ли ккрайната дестинация не ни чака нищо добро. можжем само да паднем. Аз очаквам, че светлото за вас бъдеще ще бъде постигнато чак около 2020 а дори и по-късно. Затова съм в акции в момента. Тогава акции няма да ми трябват защото няма да има какво да се подобрява и да влиза в новите оценки.
                            Затова съм умерен оптимист а не умерен песимист. Затова и казвам, че на мен ще ми бъде много по-леко отколкото на Батя. Аз съм структурирал портфейла си съобразно очакваните от мен отчети. ВЪобразявам си, че 20 процента след отчети ще бъде нормално за моя портфейл със или без общо рали.
                            +1

И аз като теб започнах 2001, резултатът беше същия.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• След този пост сме на 95 процента на едно мнение..Поздравления..На мен 15 години в началото.. всичките ми познати и непознати ме смятаха за луд, че инвестирам в акции и рискувам...Всички казваха, че се занимавам с глупости, че в БГ никога няма да има Борса.През 2007 и 2008 всички ме търсеха да купуват.Когато разпродадох всичко през 2008г. се оказа, че съм спечелил доста повече от повечето ми приятели- успешни емигранти..И АЗ ПАК СЪМ УМЕРЕН ОПТИМИСТ.Сега момента е интересен- през 2015 ще се разбере дали ще се ускорят ръстовете или ще я караме по- бавно..Според мен при нормално развиие 2018-2022 може да се очаква връщането на индексите на предкризисните им нива.Дано се случи чудо и да стане по- рано, но..Това е съвсем условна прогноза и не е препоръка за нищо
                              Видно е , че няма нужда поне засега всеки ден да се ъпърства и да се чупят зъбите на мечките, както някои псевдо гурота
                              Last edited by Kiro; 10.12.2014, 09:23.

Коментар

4д , мога ли да попитам..Кои според теб ще са основните купувачи на акциите за ръста.?.Ако местните ИП, какво чакат и не започват, същото се отнася и за Фондовете..Те би трябвало да знаят и отчитат, така благоприятните посочени от теб условия..Или мислиш, че не са мотивирани да спечелят и нямат прозорливи анализатори..
                                2.Ако смяташ, че ще купуват чужди инвеститори,..защо още се бавят..Би трябвало да знаеш, че в Румъния има добри ръстове..И последно, как мислиш Банките по малко информация ли имат, за да не са забелязали отбелязаните от тебе факти.
                                Много ми се иска да си прав, нокъде са инвеститорите, които всички чакаме..
                                Купувачи ще бъдем аз, ти, батя, Бсе трейдър и компания. От време на време ще се включва някой пенсионен фонд. Очаквам да се появяват и по-смели нови дребни инвеститори. Не вярвам в бруталните ръстове в пъти с огромни обеми. За мен пазара е като 2001-2004. Слабо ликвиден, подценен, един вид за познавачи и ценители. Точно тези, които сега сме на пазара ще направим много пари. Чужденци няма как да се появят поради ниската ликвидност. няма как да купят и да продадат. Дори и да им харесват акции, не могат да се включат. Единственият им шанс е с дребни суми през колективни схеми.
                                Институционалните инвеститори са по-бавни в действията си от нас. Дори и да виждат нещо, то те трябва да задействат цялата машина, което изисква време. отделно там психологията е по-друга. Там работят чиновници за които е важно да си вържат гащите и да не сбъркат. Ние всички, които сме на пазара носим риск с нашите пари. Нормално е ние да сме първи и те да ни следват на един по-късен етап.
                                Спомням си как се развиха нещата в периода 2000-2007. В началото нямах пукнат лев и говорех на всички, че трябва да се купува. Всички ми се подиграваха и първите си сделки направих пролетта на 2001. Те бяха еписодични. Чак лятото на 2003 влязох истински на борсата. Всички приятели ми се смееха, но 2006 изведнъж им се смени мнението. Имах мног кинти и прсмеха стана уважение. После 2007 всички искаха да си купят акции. Очаквам, че хората ще действат като мен тогава. Много плахо с малки суми ще започнат да влизат на пазара. С времето ще се появяват нови а текущите ще качват риска. За това казвам, че пазара ми изглежда като 2001-2003 година. Вероятно Гетов не е бил на него и няма да ме разбере.
                                Много интересна ми е неговата схема на мислене. Според него повод за оптимизъм бихме имали чак когато България стане като Германия. Според мен в тази точка ако изобщо се случи пазара ще е зверски надут и пълен балон. Докато вие се раздвате на крайносто състояние аз се радвам на пътя към него. За мен борсата отразява променитекоито се случват по този път. Стигнем ли ккрайната дестинация не ни чака нищо добро. можжем само да паднем. Аз очаквам, че светлото за вас бъдеще ще бъде постигнато чак около 2020 а дори и по-късно. Затова съм в акции в момента. Тогава акции няма да ми трябват защото няма да има какво да се подобрява и да влиза в новите оценки.
                                Затова съм умерен оптимист а не умерен песимист. Затова и казвам, че на мен ще ми бъде много по-леко отколкото на Батя. Аз съм структурирал портфейла си съобразно очакваните от мен отчети. ВЪобразявам си, че 20 процента след отчети ще бъде нормално за моя портфейл със или без общо рали.

Коментар

Working...
                                X