If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Винаги има изключения....
Според мен сме по-близко до ирационални пазари като Бразилия - там борсата се вдигна след като им понижиха рейтинга
Там много добре знаеш защо се вдигна преди изборите.
А сега е доста по ниско в сравнение с когато резнаха рейтинга.
Трудно може да се правят аналогии, особено на несравними ликвидно пазари.
Тука ако решат да влязат малко пари - и по кофти фундамент е без значение.
Както и обратното.
Едно е несъмнено за мене - поне половината хартии на бфб са балони и в момента, дори и за западните стандарти.
по-скоро в началото на следващата година....само актуализацията да не се окаже в обратната посока(с този понижен рейтинг и рязкото обезценяване на петрола)
Миналата година "Свилоза","Ломско пиво" и "Каолин" точно по това време тръгнаха.
В края на годината не е ли време за актуализация на портфейлите на фондовете?
по-скоро в началото на следващата година....само актуализацията да не се окаже в обратната посока(с този понижен рейтинг и рязкото обезценяване на петрола)
Следващата седмица виждам едно движение 2 напред 2 назад. След рейтинга в петък до края на годината не мисля, че ще стане желаното от нас. Надявам се да се повтори сценария от предните две години, но един път стомна, втори път стомна.............
Винаги има изключения....
Според мен сме по-близко до ирационални пазари като Бразилия - там борсата се вдигна след като им понижиха рейтинга
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Следващата седмица виждам едно движение 2 напред 2 назад. След рейтинга в петък до края на годината не мисля, че ще стане желаното от нас. Надявам се да се повтори сценария от предните две години, но един път стомна, втори път стомна.............
то да не стане само 1 напред 4 назад,че тогава ще ни дойде нанагоре
535 е нивото за тази седмица. Предполагам, че ще има захождане в тази посока и там ще се види коя страна ще вземе надмощие. 535 в момента е като Шипка Предпочитания от мен сценарий е победа на опълченците и настъпление на север.
За всички е полезно да има смислени коментари, но понякога нервите на хората не издържат. Все пак борсовата търговия е нервна и стресова работа. И ако може пишете по-кратки постинги, защото докато стигна края на поста и съм забравил началото
За мен е по-важно да разбера какво ще ни донесе следващата седмица,защото
нямам никаква представа,даже и предчувствие нямам.Май е време да отида на
море в Каламата.
Бързаш да приказваш без да знаеш.Купуват ДЦК на италианскотото правителство през Банка Алианц-България.Доходноста не лоша там и е по-висока от тая при депозитите.Сам провери дали приказвам глупости.
За да цъкаш на ДЦК сам, ти трябват кинти и то не малко. Принципно не го преглагат само Алианц, има и други банки в БГ, но това си е основно за хора със солиден капитал.
Според мен, вече е късно за инструменти с фиксирана доходност. Лихвите са мн ниски и рано или късно, ще започнат да се вдигат, а корелацията им с цената на облигациите е обратна и в крайна смекта ще се окаже лоша инвестиция, без подходящ хедж с лихвени фючърси (което допълнително намалява възвращаемостта).
За мен, в момента акциите (в това число взаимни фондове) са най-подходящ инструмент за инвестиция.
Ниски лихви + очаквания за инфлация в дългосрочен план... рационалните хора ще се огледат за алтернативи на депозитите, чиито и без тива смешни лихви ще падат още...
За всички е полезно да има смислени коментари, но понякога нервите на хората не издържат. Все пак борсовата търговия е нервна и стресова работа. И ако може пишете по-кратки постинги, защото докато стигна края на поста и съм забравил началото
Коментар