Започваме седмицата с евро на 9-годишно дъно под 1,20 и петрола на 5,5-годишно дъно при 51,50 /crude/ долара
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГърция вече е изолирана. От месеци се знае че европейците този път ще ги оставят да фалират ако решат да правят глупости. Може да рпедизвика някаква волатилност, но всичко ще е краткосрочно. Глупостта с ПФ според мен премина - нищо особено няма да се случи освен ПФ да почнат да гонят по-висока доходност. ЕЦБ ще почне по някое време да налива яко пари в европейската икономика което ще изстреля и европейските пазари. САЩ и те сигурно ще имат по-волатилна година от миналата година, заради евентуалното вдигане на лихвата там, но икономиката им расте прекрасно и е напълно възможно СП да затвори към 2200-2300. Според мен растежа на икономиката на икономиката им ще е достатъчен че да компенсира движението на лихвите. По малък ръст от миналата година но пак ок. Еврото пада което ще даде доста добър стимул и за европейските компании, а от тук и за българските. Развиващите се пазари са брутално евтини. не само Русия а реално всички. При икономики които растят по 3-4% реално и по 6-7% номинално, е много трудно пазарите им да продължават да се търгуват на ПЕ 10.
Честтно казано не виждам нищо силно отрицателно на хоризонта за 2015 г. Русия и гърция може и да страдат но при останалите включително и България всичко изглежда доста оптимистично.
така ще се случи
остава само ПФ да могат да направят по-висока доходност
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеКато обърнат навън, всички ще тръгнат бг акции да купуват, справка 2008
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнениеНе трябва ли през тази година пазарите в САЩ и Европа да паднат, тъй като са вече на исторически върхове, пък и нали има цикличност на икономиката през 7 години и се редуват върхове и спадове?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗнам, когато съм бичи настроен една камара народ ми обясняват как греша. Когато съм мечи настроен пак една камара народ ми обясняват как греша. Пък аз изкарвам по-висока доходност и от двете групи.Ако има ясни индикации, софикс тръгне мине еди кое си ниво и ние ще се върнем, ноо до тогава ще ви гледаме сеира. То на демо и виртуални акции много лесно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГърция вече е изолирана. От месеци се знае че европейците този път ще ги оставят да фалират ако решат да правят глупости. Може да рпедизвика някаква волатилност, но всичко ще е краткосрочно. Глупостта с ПФ според мен премина - нищо особено няма да се случи освен ПФ да почнат да гонят по-висока доходност. ЕЦБ ще почне по някое време да налива яко пари в европейската икономика което ще изстреля и европейските пазари. САЩ и те сигурно ще имат по-волатилна година от миналата година, заради евентуалното вдигане на лихвата там, но икономиката им расте прекрасно и е напълно възможно СП да затвори към 2200-2300. Според мен растежа на икономиката на икономиката им ще е достатъчен че да компенсира движението на лихвите. По малък ръст от миналата година но пак ок. Еврото пада което ще даде доста добър стимул и за европейските компании, а от тук и за българските. Развиващите се пазари са брутално евтини. не само Русия а реално всички. При икономики които растят по 3-4% реално и по 6-7% номинално, е много трудно пазарите им да продължават да се търгуват на ПЕ 10.
Честтно казано не виждам нищо силно отрицателно на хоризонта за 2015 г. Русия и гърция може и да страдат но при останалите включително и България всичко изглежда доста оптимистично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеНали знаеш ....
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеБи ли споделил какво те кара да мислиш така?
Няма препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеПрез 2015 ще има пазарен Апокалипсис, в буквалния смисъл на думата. Ще се види кой-кой на пазара. Месец-март-месец-май.
Няма препоръка
Коментар
Коментар