IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Както Киро казва "няма атмосфера"
    Икономиката е пред брутално избухване. Петрола падна, долара скочи, лихвите се срутиха, имаме някаква форма на политическа стабилност, имотният пазар започна да се раздвижва, вероятно ЕЦБ ще наводни пазара с евра ... но борсата е замряла.
    Крайно време е ръководството да се замисли да въведе деривати върху индекси и реално работещ модел за къси продажби и маржин. В противен случай ликвидността ще продължи да пада и след някой друг месец може да се окаже, че само на хартия ръководят борса а пазара е безвъзвратно умрял. Продължавам да не разбирам песимистите за икономиката или очакващите да се срине пазара. Моите притеснения са свързани с неговото изчезване. Оборот за 2014 от малко над 500 милиона лева е абсурдно зле. Не се ли направи нещо ще продължи да пада ливидността. По-малък борой акции на по-високи цени. С една дума мъка. Продължаваме ли така дори и на мен ще ми стане тясна борсата а аз не съм чак толкова голям.
    Абе ,ДДДД не ти ли писна да пускаш някакви химерии в който и ти не вярваш.....
    В момента ЕС се срутва и покрай него и България.....

Коментар

• siko13, каква е връзката с очакваното от мен значително повишение на БВП? Все още няма нито един аргумент срещу разсъжденията ми а само психологически отказ да се приеме крайният извод. Сработват защитите на мозъка и теорията се отхвърля, като опасна за конретният индивид. Защото както по-долу писах всички мислят, че в България нищо хубаво не може да се случи и ще повярват чак година и половина след като го видят.

Коментар

Гетов, поредното доказателство, че всеки вижда това което иска да види. Въпреки всичко не прочетох нито един аргумент срещу разсъжденията ми. Всичко се върти около две мантри. Много е хубаво за да бъде истина и в БГкочината хубаво нещо никога не може да се случи. После се пуска аргумента. Нека изчакаме да се случи и след около година можем спокойно да действаме. Тоест прогнози за българина не са важни а само близкото и далечно минало.
        Ето един аргумент от днес а такива има всеки ден.
        "През последния месец на 2014 г. очаквано, негативният тренд на българските фондови индекси беше прекъснат. Ръстът на цените на акциите обаче можеше да бъде значително по-голям, ако не бяха събитията около пенсионните фондове.

Търговията на БФБ-София в началото на декември бе белязана от силен ръст в цените на акциите. До известна степен превесът на купувачите бе продиктуван от започналото изплащане на парите на вложителите в Корпоративна търговска банка. Дори и много малка част от изплатените суми да са били насочени към БФБ-София, предвид ниската ликвидност на родната борса, това нямаше как да не окаже влияние върху цените на акциите. Само за първата седмица на декември индексът на сините чипове SOFIX регистрира повишение от над 6%, отчита Апостол Апостолов, брокер в „Ти Би Ай Инвест” ЕАД.
        Според него позитивните настроения на участниците на пазара бързо бяха охладени от готвените от управляващите промени в пенсионното осигуряване. Бяха прокарани решения, които, ако останат в сегашния си вид, биха довели до отлив на средства от частните пенсионни фондове.

Това нямаше как да не се отрази на капиталовия пазар у нас и логично станахме свидетели на масирани разпродажби на БФБ-София."
        Last edited by siko13; 08.01.2015, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Ти сам беше цитирал Огнян Донев, дддд. Не знае човекът защо, но има чувство на тревожност. Ами това е. Пари има, но всички някак си виждат, че нищо не е наред. Въпреки цифри и котировки и статистически данни. Какво като има пари като те не се движат. Най-лошото е, че за да накарат хората да раздвижат парите си политиците единствено и само прибягват до практики на сплашване - извадете парите, че може банка или ПФ да избушат, или пък някое законче да ви ги "национализира"... Няма бизнес среда, затова няма икономика. Това, че е пред избушване си е направо утопия. Поне за 2015 година.

Преди 9 месеца направих едно гледане на боб и то през най високите стойности на няколко акции на Софикс....
          Всичките ги стигнахме......вервайте ми....
          сега хвърлих боба и ако не стане някое чудо....
          от рода на това че управлението да стане нормално и страната тръгне нагоре....
          ССВ- 80-90 ст......
          ХИМ-1,2-1.40
          Зхбг-35-38 ст...
          ЕУБГ-70- 80 ст
          Синергон -70-80 ст.
          Трасе-4,5-5 лв
          Фиб-1,80-2 лв
          БТН- 30-35
          Гагарин-28-30„
          Енерго мрежи- 130
          чез-120
          Петрол-1,80
          Ника- 3,5
          Емка-1,3
          Стара планина-3,2
          Софарма-3,3
          МиС- ми е загадка...
          Не е препоръка....
          защо смятам така ли...
          ПФ ще се скрият защото вече има слухове ,че три от тях няма да издържат страстестовете и ще ги
          Last edited by Монти; 08.01.2015, 13:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
            Ще ти дам един аргумент, аз съм продал, минал съм на валута и едвали нещо скоро може да ме накара да се върна на БФБ или да инвеститам в бизнес и каквото и да е. Седа и гледам мача.
            Ти не си проблемен за борсата. Вече си продал и от тук нататък може да бъдеш само купувач. Рано или късно ще се върнеш, дори и за кратко. Такива като теб са горивото за пазара.
            Все пак аз не говорех за борсата а за икономиката. Тук си казах, че ме притеснява умиращата ликвидност. Това е лошо нещо и ръководството на борсата трябва да се замисли по въпроса.

Коментар

• Ще ти дам един аргумент, аз съм продал, минал съм на валута и едвали нещо скоро може да ме накара да се върна на БФБ или да инвеститам в бизнес и каквото и да е. Седа и гледам мача.

От 2 дена и аз играя същата игра - и хич не ми дреме

Коментар

Гетов, поредното доказателство, че всеки вижда това което иска да види. Въпреки всичко не прочетох нито един аргумент срещу разсъжденията ми. Всичко се върти около две мантри. Много е хубаво за да бъде истина и в БГкочината хубаво нещо никога не може да се случи. После се пуска аргумента. Нека изчакаме да се случи и след около година можем спокойно да действаме. Тоест прогнози за българина не са важни а само близкото и далечно минало.
                Ще ти дам един аргумент, аз съм продал, минал съм на валута и едвали нещо скоро може да ме накара да се върна на БФБ или да инвеститам в бизнес и каквото и да е. Седа и гледам мача.

Коментар

• Гетов, поредното доказателство, че всеки вижда това което иска да види. Въпреки всичко не прочетох нито един аргумент срещу разсъжденията ми. Всичко се върти около две мантри. Много е хубаво за да бъде истина и в БГкочината хубаво нещо никога не може да се случи. После се пуска аргумента. Нека изчакаме да се случи и след около година можем спокойно да действаме. Тоест прогнози за българина не са важни а само близкото и далечно минало.

Коментар

• Но нека не забравяме, че 2015 година вече на практика сме я играли и писали бегала. Да видим сега за 2016 година какво да очакваме. Засега не е много.

Коментар

• Ти сам беше цитирал Огнян Донев, дддд. Не знае човекът защо, но има чувство на тревожност. Ами това е. Пари има, но всички някак си виждат, че нищо не е наред. Въпреки цифри и котировки и статистически данни. Какво като има пари като те не се движат. Най-лошото е, че за да накарат хората да раздвижат парите си политиците единствено и само прибягват до практики на сплашване - извадете парите, че може банка или ПФ да избушат, или пък някое законче да ви ги "национализира"... Няма бизнес среда, затова няма икономика. Това, че е пред избушване си е направо утопия. Поне за 2015 година.

Коментар

• pipbel, ще ми бъде интересно да ми посочиш къде в разсъжденията си бъркам. Или имам грешка в мисленето или някои хора не могат да приемат психологически крайният извод. За мен ще бъде интересно да чуя по-детайлно мнението ти.

Коментар

• те ръководството сега са на вълна депозити, дериватите не са на зор
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Икономиката е пред брутално избухване. Петрола падна, долара скочи, лихвите се срутиха, имаме някаква форма на политическа стабилност...
                            Някои хора у тоя форум ще ме уморят от смях...

Всеки който очаква ръст на БВП за 2015 под 2,5 процента е глупак.
                            Запомни си тия думи щото ще ти ги припомним след година.

Виж на Йошка Фишер по може да му има човек доверие.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...rizata-186547/

Коментар

• Понеже е дълго за обяснение ще ти пратя линк. Всички данни са от БНБ.

Виж пич аз не искам да се заяждам с теб просто се опитай да мислиш по реално не с розови очила

Ти пак си написал отговора - БНБ

Те казваха че КТБ е стабилна бамка - НЕ ГО ЗАБРАВАЙ това имай едно на ум като четеш техни данни както и "стакмистиката"

Коментар

• За съжаление проблема с ликвидността си остава. Съвсем скоро чужденците ще започнат да идват да купуват. Ще се огледат, ще видят ликвидността и ще си заминат. Време е борсата да въведе деривати, друго спасение не виждам.

Коментар

Working...
                                X