IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Ти не си проблемен за борсата. Вече си продал и от тук нататък може да бъдеш само купувач. Рано или късно ще се върнеш, дори и за кратко. Такива като теб са горивото за пазара.
    Все пак аз не говорех за борсата а за икономиката. Тук си казах, че ме притеснява умиращата ликвидност. Това е лошо нещо и ръководството на борсата трябва да се замисли по въпроса.
    Ще се върна на по-ниски нива, ако стане да не съм ви на мястото докато се случва. Ако пазара тръгне супер, когато се потвърди посоката лесно ще вляза.

Не ме разбра, дадох ти пример със себе си, че много хора мислят като мен. А това е голям проблем.
    Last edited by al4en; 08.01.2015, 14:13.

Коментар

• Фантасмагории пълни. Средният дебил може и да иска извън ЕС, но него няма кой да го пита. Тези, които вземат решенията там са малко по-разумни и знаят какво ги чака извън ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Ако се опитваш да уцелиш дебелите опашки във вероятностните разпределения за конкретни събития, а не по принцип за всичко и навсякъде- вероятно няма да ти стигне живота да познаеш нито веднъж
        Проблема е Че Италия и Франция се клатят а Британия иска да излезе от ЕС....
        Но нещата трябва да почнат от някъде....
        Гърция е ъзможен старт на кампанията.....
        Разпадането на ЕС се движи по две направления...
        Еврофоби и еврофенове и запани е северни европейци....
        Като Русия ,украйна , Идил и арабите слагат своето в кръстословицата....
        За това и избрахме Кунева ,тя ни преставя достойно с уес сър....

Коментар

• http://profit.bg/news/Ikonomikata-ni...id-133190.html

Нещата не са толкова черни, колкото изглеждат

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Това днес излезе в немския печат и въпроса беше ако излезе и Франция тогава ЕС ще има ли изобщо и той Германия ли ще се казва......
            Коментарите бяха по любимата телевизия на ТИм....от журналисти и икономисти от блумбърг....
            Ако се опитваш да уцелиш дебелите опашки във вероятностните разпределения за конкретни събития, а не по принцип за всичко и навсякъде- вероятно няма да ти стигне живота да познаеш нито веднъж

Коментар

Гетов, сравнителното предимство за производителите на борсово търгуеми стоки ще се подобри значително. Тези, които призвеждат в доларизирани икономики ще пострадат. Нашите предприятия произвеждащи в евро ще спечелят. Разликата между конкурентноспособността на Агрия спрямо американският фермер ще се подобри. Не съм казал, че сме по-конкуренти и можем да ги съсипем, а че промяната ще е в полза на България. Същото важи за всички суровини котирани в долари от цветни метали до целулоза. Обезценката на еврото е сравнително предимство.
              Също така не мога да се съглася, че при увеличение на крайното търсене за стоки различни от петрол ние ще загубим пазарният си дял. Това го твърдеше преди два месеца. Звучи ми несериозно.
              Само едно ми кажи ,кой ще е този инвеститор който ще се набута в БГ и по какви причини....
              Като избегаха всичките ....и от изток и от запад...
              Може пък да имаш хубави сини очи....
              В момента на борсата няма и един свестен купувач извън моя люби ИП Еврофинанс....
              Когато някой като батката пойска да развърже 100 К ще видиш къде се намира блатото наречено БФБ...т

Коментар

Е, все пак темата е за оптимизъм на БФБ, а не за мокрият сън на Путин
                Това днес излезе в немския печат и въпроса беше ако излезе и Франция тогава ЕС ще има ли изобщо и той Германия ли ще се казва......
                Коментарите бяха по любимата телевизия на ТИм....от журналисти и икономисти от блумбърг....

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Ние около два дена си писахме и аз ако не съм оборил поне изказах необорено мнение срещу всеки един от твоите аргументи. Нито скъпия долар, нито евтиният петрол нито ниските лихви ще са катализатор за българската икономика докато няма фактор, който да я постави в по-добро положение от конкурентната ни среда (конкурентните икономики). Това е.
                  Гетов, сравнителното предимство за производителите на борсово търгуеми стоки ще се подобри значително. Тези, които призвеждат в доларизирани икономики ще пострадат. Нашите предприятия произвеждащи в евро ще спечелят. Разликата между конкурентноспособността на Агрия спрямо американският фермер ще се подобри. Не съм казал, че сме по-конкуренти и можем да ги съсипем, а че промяната ще е в полза на България. Същото важи за всички суровини котирани в долари от цветни метали до целулоза. Обезценката на еврото е сравнително предимство.
                  Също така не мога да се съглася, че при увеличение на крайното търсене за стоки различни от петрол ние ще загубим пазарният си дял. Това го твърдеше преди два месеца. Звучи ми несериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    По добре му постави възможна структура...
                    Гърция , Португалия ,Испания и Италия ,Великобритания Унгария и Франция извън ЕС....
                    Е, все пак темата е за оптимизъм на БФБ, а не за мокрият сън на Путин

Коментар

Представи си го по следният начин- вносът спада заради петрола, но и експорта спада заради ситуацията в Европа, все пак нетният ефект вероятно е силно положителен. Тези пари обаче не отиват нито в потребление, нито в инвестиции в България, а просто напускат. Потреблението остава на сегашните нива, инвестициите въпреки падналите лихви- също/заради липсата на ръст в потреблението както тук, така и в ЕС/. Съвсем вероятна картина за 2015 г.
                      По добре му постави възможна структура...
                      Гърция , Португалия ,Испания и Италия ,Великобритания Унгария и Франция извън ЕС....

Коментар

siko13, каква е връзката с очакваното от мен значително повишение на БВП? Все още няма нито един аргумент срещу разсъжденията ми а само психологически отказ да се приеме крайният извод. Сработват защитите на мозъка и теорията се отхвърля, като опасна за конретният индивид. Защото както по-долу писах всички мислят, че в България нищо хубаво не може да се случи и ще повярват чак година и половина след като го видят.
                        Представи си го по следният начин- вносът спада заради петрола, но и експорта спада заради ситуацията в Европа, все пак нетният ефект вероятно е силно положителен. Тези пари обаче не отиват нито в потребление, нито в инвестиции в България, а просто напускат. Потреблението остава на сегашните нива, инвестициите въпреки падналите лихви- също/заради липсата на ръст в потреблението както тук, така и в ЕС/. Съвсем вероятна картина за 2015 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                          Абе ,ДДДД не ти ли писна да пускаш някакви химерии в който и ти не вярваш.....
                          В момента ЕС се срутва и покрай него и България.....

Може да не си го разбрал -Икономиката е пред брутално избухване

Това може да се тълкува двузначно - избухване за мен означава разрушение
                          Дано го няма това за възможност... ,че е напълно възможно....
                          какво следва , тока се вдига ,газта в долари ,вносните азиатски и американски уреди в долари.....
                          Суровините не падат повечетото ....защото са в долари.......
                          Русия не може да купува нашите скъпи лекарства и цигари , а щатите ги нещат....

Коментар

• Абе ,ДДДД не ти ли писна да пускаш някакви химерии в който и ти не вярваш.....
                            В момента ЕС се срутва и покрай него и България.....

Може да не си го разбрал -Икономиката е пред брутално избухване

Това може да се тълкува двузначно - избухване за мен означава разрушение

Коментар

• Опитах да подам линк за цялата статия, но нещо не ми се получи. Статията е с днешна дата в Дарик Финанс и се казва "Големите инвеститори избягват българския фондов пазар".

Коментар

Въпреки всичко не прочетох нито един аргумент срещу разсъжденията ми.
                                Ние около два дена си писахме и аз ако не съм оборил поне изказах необорено мнение срещу всеки един от твоите аргументи. Нито скъпия долар, нито евтиният петрол нито ниските лихви ще са катализатор за българската икономика докато няма фактор, който да я постави в по-добро положение от конкурентната ни среда (конкурентните икономики). Това е.

Коментар

Working...
                                X