IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    и ти ли можеш да триеш?????
    Форти, ставаше въпрос за непълен цитат, а не, че е трил мое мнение. Просто частта "Виж, ако кажат, че хх% от печалбата им от "отчетите" ще бъде давана за дивидент, още утре ще видим Хима на 3-4-5 лв. може би. Тогава ще разбереш, че българите не са толкова боси!" бе спестен в отговора му.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение

само моето мнение мога да го трия, до го дописвам и да го променям

на останалите писатели в този форум не мога по никакъв начин да въздействам върху писанията им .................. нямам права
      Вейдър ,къде се загуби твоя непремирим опонент Ташунко със сапа?От 2 седмици
      подозрително замлъкна,да не си го оплашил нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

само моето мнение мога да го трия, да го дописвам и да го променям

на останалите писатели в този форум не мога по никакъв начин да въздействам върху писанията им .................. нямам права

Коментар

нищо не съм изтрил от поста ти

както съм го "цитирал" - така е излязал

това, че ти по-късно си дописвал не е мой проблем

много евтин номер за излизане от жалката ситуация в която сам се поставяш

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Ще ти се подчиня и се махам
            Само ще те помоля, когато ме цитираш, да не триеш части от постовете ми.

Лека
            нищо не съм изтрил от поста ти

както съм го "цитирал" - така е излязал

това, че ти по-късно си дописвал не е мой проблем

много евтин номер за излизане от жалката ситуация в която сам се поставяш

Коментар

не дойде ли сезона на черешите?

иди се разкарай нанякъде и повече не се връщай тук
              Ще ти се подчиня и се махам
              Само ще те помоля, когато ме цитираш, да не триеш части от постовете ми.

Лека

Коментар

Хората, които си взимат лотарийни билети нямат пари за инвестиции! Нормално е най-много хора да знаят за това, тъй като е най-достъпно. Не виждам каква е връзката с инвестициите? Все едно да кажеш, че проблемът е как всички знаят за кока-кола, пък никой не е чувал за Карол например .

Хим. прив. НЕ е дивидентна акция. След 2,4 дивидента спират дивидентите, но не ти връщат вложението, а ти дават акции, които само трима човека знаят колко ще струват. А както е тръгнало международното положение, може и те да нямат правото на мнение.
                не дойде ли сезона на черешите?

иди се разкарай нанякъде и повече не се връщай тук

Коментар

виждаш ли какъв е парадокса ???

пишеш, че почти всеки българин с пари щял да се включи, а ти самия който си в този форум не знаеш, че ХИМ-а дава 10% доход на парите и то за половин година

е това е трагедията
                  Хората, които си взимат лотарийни билети нямат пари за инвестиции! Нормално е най-много хора да знаят за това, тъй като е най-достъпно. Не виждам каква е връзката с инвестициите? Все едно да кажеш, че проблемът е как всички знаят за кока-кола, пък никой не е чувал за Карол например .

Хим. прив. НЕ е дивидентна акция. След 2,4 дивидента спират дивидентите, но не ти връщат вложението, а ти дават акции, които само трима човека знаят колко ще струват. А както е тръгнало международното положение, може и те да нямат правото на мнение. Виж, ако кажат, че хх% от печалбата им от "отчетите" ще бъде давана за дивидент, още утре ще видим Хима на 3-4-5 лв. може би. Тогава ще разбереш, че българите не са толкова боси!

П.П. Пускам ти го отново, че не съм сигурен дали си го прочел.

Коментар

• виждаш ли какъв е парадокса ???

пишеш, че почти всеки българин с пари щял да се включи, а ти самия който си в този форум не знаеш, че ХИМ-а дава 10% доход на парите и то за половин година

е това е трагедията

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Според мен грешиш - почти всички българи, които могат да заделят някакви пари, знаят много добре какво са акции или имат познати, които при първа възможност ще ги включат, но просто в момента не си струва! Ще ти дам пример - когато депозитите бяха по 7-8 %, голяма част от дивидентните акции също бяха доста по-високи. Сега ако кажеш коя акция ще има що-годе сигурен дивидент от 7-8% в средносрочен план ти гарантирам, че ще подскочи тя, колкото и боси да са българите.

Коментар

в грешка си

1. всеки българин е чувал за лотариите, тотализатор и еврофутбол ................... не повече от 5% от българите могат да ти кажат името на взаимен фонд, а за доходността му за изминалата година никой и представа си няма

chimimport привилегирована --- днес е под 2 лв --- печалбата за 2014 покрива дивидента от 19 ст. и такъв ще бъде разпределен лятото

Хим. прив. НЕ е дивидентна акция. След 2,4 дивидента спират дивидентите, но не ти връщат вложението, а ти дават акции, които само трима човека знаят колко ще струват. А както е тръгнало международното положение, може и те да нямат правото на мнение. Виж, ако кажат, че хх% от печалбата им от "отчетите" ще бъде давана за дивидент, още утре ще видим Хима на 3-4-5 лв. може би. Тогава ще разбереш, че българите не са толкова боси!
                      Last edited by 15%; 09.02.2015, 22:50.

Коментар

Според мен грешиш - почти всички българи, които могат да заделят някакви пари, знаят много добре какво са акции или имат познати, които при първа възможност ще ги включат, но просто в момента не си струва! Ще ти дам пример - когато депозитите бяха по 7-8 %, голяма част от дивидентните акции също бяха доста по-високи.
                        в грешка си

всеки българин е чувал за лотариите, тотализатор и еврофутбол ................... не повече от 5% от българите могат да ти кажат името на взаимен фонд, а за доходността му за изминалата година никой и представа си няма

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Сега ако кажеш коя акция ще има що-годе сигурен дивидент от 7-8% в средносрочен план ти гарантирам, че ще подскочи тя, колкото и боси да са българите.
                        chimimport привилегирована --- днес е под 2 лв --- печалбата за 2014 покрива дивидента от 19 ст. и такъв ще бъде разпределен лятото

Коментар

като не ти се чете --- отиваш в няколко банки и виждаш лихвите, после отиваш в няколко фонда и им виждаш доходността за последните няколко години

разбира се, че в банката лихвата ти е сигурна, а във фондовете миналата доходност не е гаранция за предстояща такава...

имаш избор и всеки си решава сам за себе си

проблема е, че много българи не са чували за взаимни фондове дори
                          Според мен грешиш - почти всички българи, които могат да заделят някакви пари, знаят много добре какво са акции или имат познати, които при първа възможност ще ги включат, но просто в момента не си струва! Ще ти дам пример - когато депозитите бяха по 7-8 %, голяма част от дивидентните акции също бяха доста по-високи. Сега ако кажеш коя акция ще има що-годе сигурен дивидент от 7-8% в средносрочен план ти гарантирам, че ще подскочи тя, колкото и боси да са българите.

Коментар

За мен няма никакъв проблем и всъщност мисля, че БФБ отразява трезво, та даже и оптимистично реалността. Нормалния човек /като мен/ не му е работа да се рови в отчети, да следи кой накъде дърпа пазара, докога ще го прави и т.н. Той иска просто доходност, която обаче трябва да е по-висока от депозитите, наемите и т.н. Защо да е по-висока ли - еми защото трябва да има риск-премия, която на БФБ е редно да бъде значителен %. Та, в момента, в който се появи такава оферта, пазара ще я грабне, не се съмнявайте в това. Много подценявате хората, поне според мен.
                            +1
                            много добре си го казал и обосновал нещата 15%....само една добавка според мен...хората ще търсят СИГУРНОСТ и ПРЕДВИДИМОСТ на своите вложения....и понеже повечето не разбират пък и не вярват много на борси и акции...ако влезнат с вложения тук-те ще са в компании които са утвърдени с времето и същевременно с "графика,която върви като цяло нагоре"...както беше казал един познат решил да се пробва на БФБ
                            ПОЗДРАВИ

Коментар

За мен няма никакъв проблем и всъщност мисля, че БФБ отразява трезво, та даже и оптимистично реалността. Нормалния човек /като мен/ не му е работа да се рови в отчети, да следи кой накъде дърпа пазара, докога ще го прави и т.н. Той иска просто доходност, която обаче трябва да е по-висока от депозитите, наемите и т.н. Защо да е по-висока ли - еми защото трябва да има риск-премия, която на БФБ е редно да бъде значителен %. Та, в момента, в който се появи такава оферта, пазара ще я грабне, не се съмнявайте в това. Много подценявате хората, поне според мен.
                              като не ти се чете --- отиваш в няколко банки и виждаш лихвите, после отиваш в няколко фонда и им виждаш доходността за последните няколко години

разбира се, че в банката лихвата ти е сигурна, а във фондовете миналата доходност не е гаранция за предстояща такава...

имаш избор и всеки си решава сам за себе си

проблема е, че много българи не са чували за взаимни фондове дори

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                                И защо наистина е така.....къде се крие отговора,може би инвестиционните посредници не правят достатъчно за да популяризират този вид бизнес ,а именно инвестициите на борсата!Или пък защото знаят предварително ,че борсата може да бъде винаги по някакъв начин манипулирана от единични играчи за разлика от златото и земята да кажем?Или пък са предубедени че тук е много по-вероятно да загубят,отколкото да спечелят-приемат го като някакъв вид тото....хазарт....
                                - пусни си телевизора ................. на всяко рекламно каре някой трие билетче и обявява, че е спечелил поне няколко хилядарки (или милиони), а реклама на взаимен фонд не съм срещал от 2007 година

- никакво обучение на децата в училище (и дома) за стойността на парите и начините за тяхното придобиване

- българина е изключително мързелив --- предпочита да си пусне бТВ за да гледа сериала "ферхунде", вместо да се прехвърли на "бългериън он еър" за да чуе и да се позамисли "кое, как и защо става на този свят"

Коментар

Working...
                                X