IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Акциите на три компании с ръст от над 20% от началото на 2015 г.

Книжата на три от най-ликвидните публични дружества, търгувани на Българска фондова борса са поскъпнали с повече от 20% от началото на 2015 г., сочи справка на Profit.bg Лидерът Трейс Груп Холд добави 29.26% до 8.058 лв. за брой, докато Биовет и Енерго Про Продажби поскъпнаха с 28.82 и 26.32 на сто до съответно 14.75 и 24 лв. за лот. Четете още: Трейс Груп Холд прогнозира 350 млн. лв. приходи за 2015 г. Инвестициите на борсата, освен доходни, също така са и доста рискови. От началото на годината най-голям спад в цената има при акциите на Петрол АД, загубили 61.85% от стойността си до 0.91 лв. за брой. Акциите на Проучване и добив на нефт и газ понижиха пазарната си оценка с 21.29% до 7.54 лв., а загубите за акционерите на Индустриален Капитал Холдинг са от 15.9% до 3.20 лв. за лот. С понижения от повече от 10% са още и книжата на Еврохолд България, Софарма АД, Юрий Гагарин, Зърнени храни България и Свилоза АД.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Aktsiite-na-tr...id-135533.html

Коментар

• .

Коментар

• Но пазара си е мечи - даже кучешкото портфолио от началото на годината е на загуба
        За първите два месеца минус 2.7%
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Пазара е толкова бавен, че даже изненаданите от събитията имат възможност да накупят при добри отчети. Може да вземем за пример Агрия, където след отчета минаха доста бройки без съществена промяна в цената. Дребните могат да следват събитията, но на големите им се налага да прогнозират. Те вероятно са станали големи защото са можели да прогнозират, но това е друга тема.

Коментар

• Така е Биг, аз съм предимно в дивидентни акции, но тази година и там има дупки.При БРЕФ и ФПП нищо няма да има..Неизвестно е при БТХ и ЧЕЗ, а при АТЕРА са много отрицателните емоции

Коментар

• За бавния пазар не споря - така си е. Ама бавно, бавно, колко да е бавно

Дивиденските кучета правят по 24 % средно на година от 6 години

Един от активните мечоци тук напоследък и той намери в калта на нашия пазар бисер и от началото на годината е на 30 % плюс / Браво Гегов/

Явно може и при този пазар и при този сантимент да се правят пари - но си е работа трудна като всяка друга и изисква проучвания, анализи и вярна прогноза която трябва и да отиграеш правилно...

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                сееееееч на дакса РЪЪЪЪЪЪЪСТ НА ХИМА . Монтьоооооооо кажи Ръъъъъъъъъъъъъст
                "Чул те господ" стана работата, други положителни събития не отчитам!

Коментар

• сееееееч на дакса РЪЪЪЪЪЪЪСТ НА ХИМА . Монтьоооооооо кажи Ръъъъъъъъъъъъъст

Коментар

• Мда, трейдърски стратегии, основани на чакането с месеци, да се появи читава позиция, не са по вкуса на никого. Добре, че има чужди пазари и форекс. БФБ не е това, което някога беше. От два месеца назад пълен застой, една позиция (Т57) борса не прави. Който и корифей да се опита, да ме убеди, да чакам половин година, за да се кача на някой влак изобщо, ще му се изсмея.

Коментар

• Биг, то е ясно, че щом има гара и линия все някога ще дойде влака...Въпроса е, че нещо са съкратили и пътническите влакове са много на рядко и много се чакат, а и бавно пътуват
                      Last edited by Kiro; 04.03.2015, 11:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Биг, по принцип си прав, но няма факти за подкрепа на твърдението ти в момента.
                        Като застанеш на перона на гарата и си дошъл примерно час по рано, няма видими признаци, че влака идва нали
                        Въпросът е да си застанал на правилното място и да си готов да купиш билет

Както и да е спирам да дразня мечетата. Усмихнете се малко - и това ще мине...

Коментар

• Какво стана с ръста, за който се надъхвахте 5 дни, къде е?

Коментар

• Биг, по принцип си прав, но няма факти за подкрепа на твърдението ти в момента.Как да си обясним замръзналите цени на Монбат , МЦХ, ЕМКА, ЕЛХИМ..около 10 са според мен безпорните такива компании...Според мен няма ясни сигнали за подобрение на икономиката, а то е и заради липсата на реформи..Обещания да- реформи засега не..
                            А и простотиите на мистър Черешар са явни и не спират..

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              Читав мажоритар = мажоритарен собственик на публична компания който дели с останалите в добри времена и не краде в лоши.
                              +111
                              Имам прекрасни примери за мажоритари и на непублични компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                формулирай читав мажоритар....
                                Читав мажоритар = мажоритарен собственик на публична компания който дели с останалите в добри времена и не краде в лоши.

Коментар

Working...
                                X