If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пролетно рали се чака! Правителство и парламент, ръка за ръка ще предложат пенсионна реформа. Двигателя на БФБ зависи от това. Знаем, кой е двигателя.Чакаме.
Вчера в информационното пространство вече се завъртя приказка, че до края на март можело и да не стане, а това беше срока. Всъщност, някой спазва ли си думите на днешно време въобще?
Ала-бала всеки ден едно и също,сутринта преди да отвори имаме див оптимизъм,а
преди да затвори униние и песимизъм.Окрадена държава със скапана борса.
Един процент си един процент и тази година ще стане 2%....
Данните сочат, че проблеми с износа е имало миналата година по това време. От тогава има само подобрение. При това подобрението се ускорява и през декември достига 10 процента. Интересно кой нов фактор, който по-рано го е нямало, ще пречупи това движение. Още по-интересно ми е че след като долара поскъпна с около 25 процента очакваш спад в износа. Наистина ми е интересно. Вероятно сте го дискутирали на партийно събрание или в спуснати опорни точки от Кремъл. Наистина ми е интересно как ще го аргументираш.
Още по-интересно ми е как търгуваш въз основа на информация случила се преди 1 година и да пропуснеш последващата я. Българската борса се движи 3 месеца след събитията а не 12. Възможно е това да е причината за издънките с Петрол.
Не знам къде гледате и какво ама аз виждам една голяма нула.Само си губим времето
с една игра от рода на "тука има , тука няма".
Ами това представлява БФБ, отдавна сме свикнали. Факт е, че фундамента се подобрява и това ще качи цените по някое време, естествено със сериозно забавяне. Факт е, че нямаме избор на компании, реално аз търгувам 7-8, защото другите по една или друга причина не ми харесват. Факт е, че няма ликвидност, освен в моментите на екстемен ръст или спад. Но защо да не търгувам, дори при тези условия, когато от тези 7-8 дружества очаквам 20-100 % за половин-една година?
Пролетно рали се чака! Правителство и парламент, ръка за ръка ще предложат пенсионна реформа. Двигателя на БФБ зависи от това. Знаем, кой е двигателя.Чакаме.
Вчера в информационното пространство вече се завъртя приказка, че до края на март можело и да не стане, а това беше срока. Всъщност, някой спазва ли си думите на днешно време въобще?
Не знам къде гледате и какво ама аз виждам една голяма нула.Само си губим времето
с една игра от рода на "тука има , тука няма".
Монти, тези неща не ги разбираш. През 2014 имаме спад на износа спрямо 2013 година с 0,7 процента. Той се дължи на спад на износа през първото тримесечие. Така погледнато се движиш точно 1 година след събитията! Това не е похвално. Ама никак. Виж как се е движил износа:
Първо тримесечие на 2014 спад 6,7 процена
второ тримесечие на 2014 година ръст от 0,3 процента
трето тримесечие имаме ръст от 0,5 процента
четвърто тримесечие имаме ръст от 2,4 процента, като само за декември ръста е 10 процента. Тогава долара беше с около 15 процента по-нисък от в момента.
Очевидно е, че покачването на долара оказва положително влияние върху износа. Другата седмица ще излезе платежният баланс за месец януари и ще видим как се е движил. След два дни излиза статистиката за трети страни, но тя не е точна защото изпуска ЕС. Тоест извадката е много малка и не е показателна.
Само като прочетов изводите ,че нещата ще се оправят когато се оправи кризата между Русия и ЕС ми стана ясно ,че пак четеш някоя друга сводка...
Например на политическата ти партия.....
Един процент си един процент и тази година ще стане 2%....
съобщиха го по телевизията на инвестора снощи.....
те може и да не разбират от твойте сметки...
Монти, тези неща не ги разбираш. През 2014 имаме спад на износа спрямо 2013 година с 0,7 процента. Той се дължи на спад на износа през първото тримесечие. Така погледнато се движиш точно 1 година след събитията! Това не е похвално. Ама никак. Виж как се е движил износа:
Първо тримесечие на 2014 спад 6,7 процена
второ тримесечие на 2014 година ръст от 0,3 процента
трето тримесечие имаме ръст от 0,5 процента
четвърто тримесечие имаме ръст от 2,4 процента, като само за декември ръста е 10 процента. Тогава долара беше с около 15 процента по-нисък от в момента.
Очевидно е, че покачването на долара оказва положително влияние върху износа. Другата седмица ще излезе платежният баланс за месец януари и ще видим как се е движил. След два дни излиза статистиката за трети страни, но тя не е точна защото изпуска ЕС. Тоест извадката е много малка и не е показателна.
разбира се е така..
но основните туристи са от Русия и Украйна ...
рублата е с 30 % по еФтина а гривната колкото рублата ,но с 80 % по ефтина ..знаеш за какво става въпрос....
така че да му мислят по морето...
само да не посрещат натовци ,че съвсем ще ги овапцаме....
Коментар