Първоначално изпратено от gujo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНякой се готви да влиза при юрдеците,може би помага.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАко чужденците не ги бяхте изгонили какво 250 направо 50 да се запише за историята.
Капитализациите на Хим, ПИБ, БТХ и т.н. ще са колкото са им месечните печалби
Земята на Атерата ще струва по 50-тина лв декара, земите на БРЕФ по околовръстното на София по 100-тина лв. декара.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПак към 250
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАми ако това правителсво изкара пълен мандат тогава накъде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНяма да се появи там, нали вече каза че е продал на максаМоже би се е снишил и се мъчи да кашира останалите
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеЩо не го потърсиш в темата за унипакМоже би се е снишил и се мъчи да кашира останалите
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНяма го Киро, значи нещата са се спекли !
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеЛека , полека нагоре !Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеСпоред мен политическата несигурност е още по - голяма. ББЦ им порасна работата и ще искат да бутат правителството. Ще видим.
Така погледнато борсата няма да падне, бавно с известен лаг от време ще отразява положителните новини до достигане в даден момент на критично напрежение и рязко покачване. Към момента ситуацията е идеална за дългосрочните инвеститори и доста куца за спекулантите.
Постепенно на борсата се оформя нов проблем. Практически липсва позиция, която едновременно е читава и е ликвидна. Пенсионните фондове изкупиха фрифлоута при повечето работещи компании, след което оборотите паднаха. После започнаха да обират каквито единични бройки се появят на тези нива. Спекулантите нямат причина да влязат в тези позиции защото се интересуват от волатилност. Когато предприятието подобри резултатите си цената бавно се покачва до новото равновесно ниво. Така погледнато водещи за следващите месеци ще бъдат корпоративните новини.
При спекулативните боклуци е малко по-сложно. При някои от тях имаме ликвидност и по-добре се отразяват пазарните настроения. Тъй като преобладаващата част от дребните спекуланти са в акции те могат да продават и да създадат условия за плавния им спад. Същевременно чужденците могат да навлязат мощно и да предизвикат рали по всяко време. Проблема е, че никой не знае кога. Може да мине седмица може да мине и година.
За мен под влияние на вътрешни фактори хубавите неща бавно ще вървят нагоре, боклуците бавно ще падат, до момента когато всичко ще се изстреля рязко нагоре под влияние на някакъв външен импулс. Пазара вярва в погрешната схема, че боклуците растат повече. Това е вярно само за период от около 2 месеца, който се случва веднъж на няколко години. Когато се тегли чертата за по-дълъг период от три или пет години те се представят много по-зле. Проблема идва от това, че всеки вярва че ще улучи точния момент за влизане. За съжаление не става така. Затова за мен е особено важно да се случва нещо положително в дадена компания. Да има развитие и подобрение на резултатите. Когато нещо е евтино, но се влошава, след пет години може да се окаже скъпо без да се е променила цената.
Накратко пазара е станал малко тегав за големи спекуланти. Те биха искали ликвидност и волатилност по качествени позиции, но за съжаление такива на практика няма. Трябва да правят неприятни компромиси. За инвеститори и дребни спекуланти пазара е чудесен. Лично аз съм много доволен от представянето на портфейла ми. Предполагам лятото ще продължи да расте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеЩе го изкарат
и според мен ще си изкарат мандата докрай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеАми ако това правителсво изкара пълен мандат тогава накъде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнениеИзборите минаха и все още е мъртвило.
Много е импотентна тази борса.
Коментар
Коментар