Айде честит да е!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТази директива е пълен булшит. Реално това което ще предизвика е че ще големите пари ще се изнесат от всеки пазар чиято държава я е приела. Реално Лондон е по-голям пазар от всичките останали държави взети заедно и за това всичките искат да накарат англия да плаща повече за ЕС без да се взима в предвид БВП то на държавата - както е в момента. Т.е. реално е данък върху англия. Тук в България дори няма да се усети, дори и да я въведят, те процентите са миниатюрни, а HFT търговия на БФБ няма.
А по отношение на това дали ще бъде въведена можем само да наблюдаваме щото не зависи нито от мен , нито от теб !
Колегата попита какво значи тази точка 7 от програмата и аз ме отговорих .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеНе знам , ще наблюдаваме .
Коментар
-
От това, което прегледах в нета предполагам, че става въпрос именно за т.нар. данък върху финансовите транзакции. Включен е в Програмата по настояване на АБВ, но не под същото наименование.
Десет страни в Европа предвиждат да го въведат от 2016 г., като по проект от първоначалната идея от 0,1% е намален на 0,01% ( ако междувременно няма нови промени).
http://www.mediapool.bg/deset-strani...ews219908.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ няма да мине, защото с нея Германия и Франция се опитват да прецакат ЮК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеПроверих. Такава директива няма, всичко е на етап дискусии. Друг път като се обръщаш към мен се изказвай подготвен. Моля.
Кое точно ми е неподготвеното ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеТочно същата имам предвид !
На стендбай е .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДирективата не е приета, само е предложение. За да бъде приета трябва всички страни да се навият. А това няма да стане, дори само защото ЮК е против. Ние също сме против между другото
На стендбай е .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеКолега намери си я сам !
Директивата за въвеждане на данък върху финансовите транзакции !
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеНе е въведена , но не съм чувал да е отпаднала .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова бе само предложение от преди няколко години и до колкото се сещам отпадна на еврпейско равнище
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеИма една директива за данък върху финансовите транзакции !
Да не се бърка с данък върху доходите !
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеМоля цитирай самата директива, може и аз да бъркам. Доколкото съм чел се касае за решение от средата на тази година, което засяга Еврозоната. И влиза в сила след 1 или 2 години, нещо такова.
Директивата за въвеждане на данък върху финансовите транзакции !
Коментар
Коментар