IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде честит да е!

Коментар

• Абе ако някой е виждал Винса /обикновенно зад някой ъгъл се крие с чувал на гърба / да му каже че влака тръгна и да се качва в движение , докато не е ускорил . Билети ще си купува докато влака се движи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Тази директива е пълен булшит. Реално това което ще предизвика е че ще големите пари ще се изнесат от всеки пазар чиято държава я е приела. Реално Лондон е по-голям пазар от всичките останали държави взети заедно и за това всичките искат да накарат англия да плаща повече за ЕС без да се взима в предвид БВП то на държавата - както е в момента. Т.е. реално е данък върху англия. Тук в България дори няма да се усети, дори и да я въведят, те процентите са миниатюрни, а HFT търговия на БФБ няма.
        Ма разбира се че не ни касае !

А по отношение на това дали ще бъде въведена можем само да наблюдаваме щото не зависи нито от мен , нито от теб !

Колегата попита какво значи тази точка 7 от програмата и аз ме отговорих .

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
          Не знам , ще наблюдаваме .
          Тази директива е пълен булшит. Реално това което ще предизвика е че ще големите пари ще се изнесат от всеки пазар чиято държава я е приела. Реално Лондон е по-голям пазар от всичките останали държави взети заедно и за това всичките искат да накарат англия да плаща повече за ЕС без да се взима в предвид БВП то на държавата - както е в момента. Т.е. реално е данък върху англия. Тук в България дори няма да се усети, дори и да я въведят, те процентите са миниатюрни, а HFT търговия на БФБ няма.

Коментар

• От това, което прегледах в нета предполагам, че става въпрос именно за т.нар. данък върху финансовите транзакции. Включен е в Програмата по настояване на АБВ, но не под същото наименование.
            Десет страни в Европа предвиждат да го въведат от 2016 г., като по проект от първоначалната идея от 0,1% е намален на 0,01% ( ако междувременно няма нови промени).
            http://www.mediapool.bg/deset-strani...ews219908.html

Коментар

И няма да мине, защото с нея Германия и Франция се опитват да прецакат ЮК.
              Не знам , ще наблюдаваме .

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                Проверих. Такава директива няма, всичко е на етап дискусии. Друг път като се обръщаш към мен се изказвай подготвен. Моля.
                Не е въведена засега .
                Кое точно ми е неподготвеното ?!

Коментар

Точно същата имам предвид !
                  На стендбай е .
                  И няма да мине, защото с нея Германия и Франция се опитват да прецакат ЮК.

Коментар

Директивата не е приета, само е предложение. За да бъде приета трябва всички страни да се навият. А това няма да стане, дори само защото ЮК е против. Ние също сме против между другото
                    Точно същата имам предвид !
                    На стендбай е .

Коментар

Колега намери си я сам !

Директивата за въвеждане на данък върху финансовите транзакции !
                      Проверих. Такава директива няма, всичко е на етап дискусии. Друг път като се обръщаш към мен се изказвай подготвен. Моля.

Коментар

Не е въведена , но не съм чувал да е отпаднала .
                        Директивата не е приета, само е предложение. За да бъде приета трябва всички страни да се навият. А това няма да стане, дори само защото ЮК е против. Ние също сме против между другото

Коментар

Това бе само предложение от преди няколко години и до колкото се сещам отпадна на еврпейско равнище
                          Не е въведена , но не съм чувал да е отпаднала .

Коментар

Има една директива за данък върху финансовите транзакции !

Да не се бърка с данък върху доходите !
                            Това бе само предложение от преди няколко години и до колкото се сещам отпадна на еврпейско равнище

Коментар

• Оптимистите....

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                                Моля цитирай самата директива, може и аз да бъркам. Доколкото съм чел се касае за решение от средата на тази година, което засяга Еврозоната. И влиза в сила след 1 или 2 години, нещо такова.
                                Колега намери си я сам !

Директивата за въвеждане на данък върху финансовите транзакции !

Коментар

Working...
                                X