IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    По това време Владислав Горанов - от днес финансов министър, обясняваше, че не разбира защо държавата трябва да проявява особена загриженост точно за капиталовия пазар."[/URL]
    Като е тъп и малоумен как ще разбере. Е*ахти и идиотите, разбирам че ги избират на тези постове за да са послушни, ама поне не избирайте крайни олигофрени бе! Със същия успех може да изберете някоя циганка от село, която също е загрижена за пазара на черешите - дори повече от тоя.
    Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      Ще растем ли вече ? .
      Бавно и славно!
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Ами след като през лятото не успя да събори банковата система с исканата "банкова ваканция", явно бате Бойко е решил да се утеши като събори Борсата....

Коментар

• Ще растем ли вече ? .

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Абе ще има да си спомняме с тъга за Царя, ама .... Продължавам да твърдя, че за всичките 25 години преход по-добро правителство от неговото не сме имали.

Харесва ми хумора ти.

Той царя горкия дойде за едни имоти и гори да си вземе.
            Затова и не се конфронтираше много нито с предишните нито със следващите, защото си знаеше, че е за малко.

Иначе допринесе за толерантността в политиката

И слава богу не му мина номера да подпише договор за довършването на магстрала Тракия за 2 млрд евро с доверен испански инвеститор.
            За справка вижте колко общо беше дадено на 3-те фирми участвали в строителството.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Добрееее купуваш си акции на Свилоза например не щото се представят много добре и очакваш след 2 седмици да дойде още един невероятен отчет, а щото си бил видял бюджета за догодина. Или пък не си купуваш Трейс щото работят здраво в БГ и в чужбина, вдигат маржините постоянно и се очертава да спечелят пак незнам колко ОПУ-та за следващите 3-4 години и чакаш отчета до края на месеца, ами щото макрорамката била ...
              Ей колко е интересно на борсата, някои пък на боб са добри, други на гледане на карти, ти по бюджета се ориентираш кои компании и кога да купуваш

Всичко го пиша с чувство за хумор, да не се засягаш!

Хубава вечер на теб
              Естествено че не се засягам

Аз свилоза и трейс не купувам. Първото има супер нестабилни и приходи и печалби така че ако коефициентите му се надуят то ще е защото се е балонизирало. А някакви кратки спекули с нискколиквидни компании не ми се правят. Ако искам да спекулирам ще го правя с ликвидни компании.

А трейс зависи прекалено от държавата - аз компании, чиито резултати зависят в такава голяма степен от държавата не пипам.

Коментар

• Добрееее купуваш си акции на Свилоза например не щото се представят много добре и очакваш след 2 седмици да дойде още един невероятен отчет, а щото си бил видял бюджета за догодина. Или пък не си купуваш Трейс щото работят здраво в БГ и в чужбина, вдигат маржините постоянно и се очертава да спечелят пак незнам колко ОПУ-та за следващите 3-4 години и чакаш отчета до края на месеца, ами щото макрорамката била ...
                Ей колко е интересно на борсата, някои пък на боб са добри, други на гледане на карти, ти по бюджета се ориентираш кои компании и кога да купуваш

Всичко го пиша с чувство за хумор, да не се засягаш!

Хубава вечер на теб

Коментар

Аз не случайно с това започнах, реалностите си ги знаем, кажи какъв по-добър вариант от сегашния виждаше като възможен?

Честно да си кажа смятам че яко се гъбаркаш с хората тук, човек дето се занимава с акции ... никога не давал доверие преди нещо да се докаже и случи, хайде бе то ако се докажат че са най-добрите за следващите 2 години например и ти тогава тръгнеш да купуваш, че то от там нататък като са толкова добри и всички мислят че са супер, най-логичното е да се издънят. Логиката си е баш обратната, хващаш нещо пишещите тук за канарчета

Айде поздрави и успех!!!
                  Като им видя прогнозите за следващата година и бюджета който мислят да правят, доста добре мога да преценя и какво мислят да правят и дали всъщност ще успеят да го направят. По-добре и от самото министерство на финансите предполагам като знам предишния трек рекорд на Горанов

А до тогава е купуване котка в чувал. Останалите спекуланти така и така не се оправят с преценка на макро средата, така че дори и да закъснея с 4-5 месеца пак ще съм преди мнозинството спекуланти Тези дето разчитат на късмет няма как да ги бия, ако им излезе късмета, ама на мен не ми се иска чак толкова да разчитам на късмет. По-добре да изпусна 20% от движението нагоре, ако това може да ме предпази от 20% надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                    Аз лично не давам шанс на никого преди да се е доказал. Не приемам на доверие нищо от нашите политици - пък и от чуждите. Като ги видя какво мислят да правят може и да стана по-оптимистичен. Като видя че и го правят още повече.

Но към момента няма начин Това са си мои пари и нямам намерение да ги рискувам само защото можело да бъде и по-зле
                    Аз не случайно с това започнах, реалностите си ги знаем, кажи какъв по-добър вариант от сегашния виждаше като възможен?

Честно да си кажа смятам че яко се гъбаркаш с хората тук, човек дето се занимава с акции ... никога не давал доверие преди нещо да се докаже и случи, хайде бе то ако се докажат че са най-добрите за следващите 2 години например и ти тогава тръгнеш да купуваш, че то от там нататък като са толкова добри и всички мислят че са супер, най-логичното е да се издънят. Логиката си е баш обратната, хващаш нещо пишещите тук за канарчета

Айде поздрави и успех!!!

Коментар

Равновесие, хайде кажи предвид реалностите кой вариант ти се виждаше по-добър?

ГЕРБ+ДПС ли предпочиташ или да няма кабинет половин година, или както до преди няколко месеца да не спират да се хапят и плюят в парламента без нищо да се върши?

Ясно че всички си мечтаем за нещо по-така, ама предвид ситуацията смятам че се постигна добър вариант. Има плюсове да са повече партии, РБ ще контролира, възпира някакви глупости ако има. И мен ме притеснява фин мин-а, този черешаря трябва да го пуснат да пази черешовите насаждения дето са му най-скъпи. Надявам се че няма да ги надроби някакви големи бели. Но като цяло погледнато не мога да кажа че кабинета ми изглежда с нещо по-лош от предния, по-предния или по-предния ...

Така че горе главата, да им дадем шанс и да стискаме пръсти на първия кабинет без ДПС от доста време насам.
                      Абе ще има да си спомняме с тъга за Царя, ама .... Продължавам да твърдя, че за всичките 25 години преход по-добро правителство от неговото не сме имали.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Равновесие, хайде кажи предвид реалностите кой вариант ти се виждаше по-добър?

ГЕРБ+ДПС ли предпочиташ или да няма кабинет половин година, или както до преди няколко месеца да не спират да се хапят и плюят в парламента без нищо да се върши?

Ясно че всички си мечтаем за нещо по-така, ама предвид ситуацията смятам че се постигна добър вариант. Има плюсове да са повече партии, РБ ще контролира, възпира някакви глупости ако има. И мен ме притеснява фин мин-а, този черешаря трябва да го пуснат да пази черешовите насаждения дето са му най-скъпи. Надявам се че няма да ги надроби някакви големи бели. Но като цяло погледнато не мога да кажа че кабинета ми изглежда с нещо по-лош от предния, по-предния или по-предния ...

Така че горе главата, да им дадем шанс и да стискаме пръсти на първия кабинет без ДПС от доста време насам.
                        Аз лично не давам шанс на никого преди да се е доказал. Не приемам на доверие нищо от нашите политици - пък и от чуждите. Като ги видя какво мислят да правят може и да стана по-оптимистичен. Като видя че и го правят още повече.

Но към момента няма начин Това са си мои пари и нямам намерение да ги рискувам само защото можело да бъде и по-зле

Коментар

• Равновесие, хайде кажи предвид реалностите кой вариант ти се виждаше по-добър?

Коментар

• Аз все още не мога да разбера защо си мислите че това че ще има правителство е чак толкова позитивно. Аз поне мисля първо да почакам да видя какъв бюджет ще внесе - защото към момента няма нищо черно на бяло как точно мисли да управлява. Ами ако мислят да вдигат данъци или да взимат голям дълг пак ли ще мислите че това е супер новина.

Самият факт че има правителство реално не прави нищо. Миналият път когато ГЕРБ управляваше резултатите бяха катастофални - защо си мислите че сега ще е по-различно. Същия премиер, финансов зам министър става финансов министър. Шефа на кабинета на Бойко тогава сега е заместник премиер, Лукарски си е един г.з, който се подмазва на Бойко от сума време. А на реформаторите са дали министерства от които може да се получават само негативи, но не и да влияят реално на икономиката.

И отново - какво положително има в това че пак ще слушаме същата песен, която слушахме само преди година и половина и тогава тази песен нещо ама никък не се понрави на борсата.

Коментар

• Утре като гласуват правителството гледайте какво ще стане - бас държа, че дори по Канал 1 в централната емисия ще съобщят за реакцията на борсата

Иначе въпросния данък не е данък върху печалбата, а данък върху транзакциите - просто вместо да плащате комисионна 0,50% на сделка ще плащате 0,60% примерно и тези 0,10% посредника ще ги дава на държавата. Подобен данък вече е въведен в някои от държавите в ЕС и е от порядъка на няколко базисни точки т.е. не е болка за умиране и няма нужда да правите драми от това

Коментар

Working...
                              X