IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Eми хубаво, аз си предпочитам да си купя TGA с ev/ebitda 1.2, и дивидент >6%, а ти си купувай горните безценни диаманти на 15-16 ебитда, 25-30 РЕ и 0--2% дивидент.
    И на кого да вярвам - на тебе или на мажо дето отмени обещаното дивидентно повишение ( дори за смешни стинки) щото банките го били притискали ?
    И това преди Украйна още....
    Ебитда зависи от маржина на който работят - който се срива и от приходите които очакват да получат - които се сриват. Не случайно тези неща са ниски, защото ебитда ще падне и ще станат високи. Същото и ПЕ то и с дивидента.

Не случайно валю инвестинга почти винаги се базира на балансови показатели, а не на тези от опр то. Идеята е да се хване нещо на под ликвидационна стойност. което поставя лимит на обезценката в посока надолу и ако се получи изненада в посока нагоре да се прибере печалбата от тази изненада.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ами аз бих ги предпочел нашите си. Албена е реално АДСИЦ почти без дългосрочни дългове с доста декари земя и недвижими имоти. Софарма е генеричен производител отново без особени проблеми да си обслужва дълговете. И двете оперират в стабилни отрасли - все едно какво се случва наоколо, с относително прогнозируеми резултати и без реална опасност следващите пет години да им се случи нещо катастрофално. И БВ на Албена например е над 70 лева - като е по-скоро с подценени активи. така при 15 лева се получава ПБ 0,2 и то върху собствен капитал почти изцяло недвижими имоти.

А тези двете дето си ги дал оперират в силно нестабилен отрасъл, с неясна песпектива дали изобщо ще съществуват след 5 години, с доста съмнителна възможност при ликвидация да се вземе дори и БВ.
      Eми хубаво, аз си предпочитам да си купя TGA с ev/ebitda 1.2, и дивидент >6%, а ти си купувай горните безценни диаманти на 15-16 ебитда, 25-30 РЕ и 0--2% дивидент.
      И на кого да вярвам - на тебе или на мажо дето отмени обещаното дивидентно повишение ( дори за смешни стинки) щото банките го били притискали ?
      И това преди Украйна още....

Коментар

• Тая теме трябва да я прекръстим на SOFIX и Батя, щот май с това се изчерпва оптимизма на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Пак снегорини си сънувал.
          Защо пак? Не съм се сещал друг път да съм сънувал снегорини
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
            сънувах една акция че се качва много, като се качи, ще ви кажа коя
            Пак снегорини си сънувал.

Коментар

• Заредих чифтето и тръгвам на лов за мечИта

Коментар

• Бягайте мечета, че идват бичета!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  има ли бикове?
                  сънувах една акция че се качва много, като се качи, ще ви кажа коя
                  Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• има ли бикове?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Не си спал бе оптимисте. Ще биете ли мечетата по дупетата, бой, бой бой ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        И поздрав за всички оптимистииииии!
                        Всички айсберги на продавачите да бъдат разбити!!!

SEEK AND DESTROOOOOOOY!
                        Не си спал бе оптимисте. Ще биете ли мечетата по дупетата, бой, бой бой ?!
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• И поздрав за всички оптимистииииии!
                          Всички айсберги на продавачите да бъдат разбити!!!

SEEK AND DESTROOOOOOOY!
                          Last edited by tony1975; 04.12.2014, 06:03.

Коментар

• не... много земен човек съм
                            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                              Аз мога и резултатите ми го доказват. Отделил съм 10 години от живота си за да го оптимизирам. И да... ще стана милиардер
                              мдаа, както бате пешо би казал, във форума има скрити гении, вие евете само ВИП манекенки, пиете дом периньон на закуска, карате бентлита ... нооо в един момент се събуждате във вмирисаното легло в спалничката без прозорец и дори не можете да отговорите на това съобщение, щот разбирате, че отново са ви отрязали интернета за неплатени сметки...
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ако някой вярва че може да прави маркет тайминг редовно да си помисли пак - почти сигурно греши. Ако не греши ще стане милиардер това че човек е нацелил един два пъти дъна или върхове нищо не означава, освен ако не може да го прави редовно. А той няма да може да го прави редовно.
                                Аз мога и резултатите ми го доказват. Отделил съм 10 години от живота си за да го оптимизирам. И да... ще стана милиардер
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X