IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Монти, къде са сложили ордери купува Алианц? Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Помня, как в началото на 2008 г. ви казах да се разкарате от бфб-то. Помня как през есента ви казах, че всичките ми инвестиции са в банкови депозити докато тутурутките като теб се кълняха, че софикс няма да падне под 1000. След това, че няма да падне под 700 и че банковият депозит не бил инвестиция и бил само за пенсионери. Помня как разни миячи на чинии от САЩ ме увещаваха, че криза нямало и че неграта си карали къбриолетите без нищо да им пука за ипотеките. Помня, как една година преди КТБ да фалира ви казах, че приключвам с депозитите в БГ банки. Помня, как ви казвах винаги да си купувате по малко злато, когато цената рязко падне и да бъде само физическо инвестиционно злато. Помня, как ви предупреждавах, че цената на хартиеното злато неминуемо ще удари цена 0 /НУЛА/.

Помня, как в края на 2011 г. ви казах да купувате биткойни когато цената им бе 12 долара и много от вас мислеха, че съм изперкал да купувам пари, когато всеки може де си изтегли кода и да си направи свои собдтвени пари... хаха... Помня, как преди 6 месеца ви казах, че долара ще поскъпне защото предстои инфлационно цунами. А преди цунамито морето винаги се отдръпва много навътре и лакомите тъпунгери се юрват да събират мидени черупки навътре но когато видят насреща си водната стена вече ще е късно да бягат.... Помня, как ви казах да не събирате жълти стинки пред вървящ след вас валяк... Защото рано или късно ще се разсеяте и ще има предупреждението на жабата към другите жаби когато видяла валяка - "Внимание! Валяккккккккккккк...". И още много други неща съм ви казал!
      Това всичко е вярно. И аз го помня. Сега остава да познаеш и втората част и ще те призная за най-далновидния финансов играч в нашия малък и незначителен борсов свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Нашата борса е много интересна. Всички мечки са в акции. При това дългосрочно.
        така е...
        нали ми следиш позициите...През май имах 35-40 % от портфеила...който имах през 2013 г...
        продадох ХИКА ,част от Гагарин ,когато стана 52 лв...после пак купих , продадох Енерго ПРО мрежи и продажби ,сега Трасе...
        Процента намалява ,но аз не купувам нови акции в големи количества ....ако падне ,някоя на много ниски цени. купувам някоя бройка... ...
        Ето днес очакв ах някой да хвърли някоя акция в петрол ,хика или Гагарин пък се яви Алианц и наслага доста поръчки на по висока цена...

Коментар

Според мен централна и източна Европа ще бъдат най бързо развиващите се пазари в света след 2016 година. Не може да се купуват само американски активи. Разочарованието от провала на БРИКС ще доведе до продължаващ отлив на инвестиции от техните икономики. Суровините си остават в мечи цикъл и парите трябва да отидат някъде. За рисковите играчи ЦИЕ ще бъде най-логичното решение. Част от ЕС, но с много по-голям потенциал за растеж. Според мен нашият регион ще се превърне в това, което беше Китай за света преди години. Естествено при нас ще паднат само трохички. Основната част от парите ще се излее в Полша и Румъния, но на нас малко ни трябва.
          Естествено това е въпрос на очаквания. Очаквам pipbel да ми скочи. От години имаме различни възгледи за развитието на икономиката. Той е фен на суровините и петрола а аз съм мечка за тях. Той е фен на БРИКС а аз съм мечка за тях. Те са бита карта някъде от 2011-2012 година, когато суровините влязоха в мечи цикъл а финансовите активи в бичи.
          Продължавам да твърдя, че всички масово изчисляват неправилно началото на кризата от 2007 година. Тя започна със спукването на дотком балона през 2000 година. Тогава финансовите активи влязоха в мечи цикъл а суровините в бичи. Този етап от развитието завърши през 2011 година и в момента сме отново във бичи цикъл за финансови активи и мечи за суровини. Долу горе се повтаря същото като през ранните осемдесетте години. Тогава имаше 20 годишен период на качващи се индекси по света и трагедия при суровините. Според мен няма причина този по-дълъг цикъл да продължи по-малко от 15 -20 години. Връщайки се назад в историята винаги е продължавал по толкова. Това не означава, че няма да има някакви междинни кризи, като тази през 87 година, но това са кратки спирки по възходящият път.
          Хората не харесват теорията ми, но вече трета година се движим по нея. Вероятно аз съм правия. За съжаление ще разберем чак след 10-15 години. Ретроспективно всичко е ясно. Другото са очаквания.
          Много добре казано!

Интересна статия за Германия и за бъдещото потребление в ЕС

http://www.capital.bg/politika_i_iko...ebitelski_bum/

Коментар

А биковете с в кеш.При това продали на върхЪТ
            Life won't wait for you.

Коментар

Не е съвсем така - на мен например българските акции в момента са ми на 20% от това което бих държал ако бях бичи настроен. Сигурен съм че още доста други хора подържат доста по-нисък процент български акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Мастъре, а помниш ли га си изтегли парите на депозит и ги набабани в злато точно на върха?
                Помня, как в началото на 2008 г. ви казах да се разкарате от бфб-то. Помня как през есента ви казах, че всичките ми инвестиции са в банкови депозити докато тутурутките като теб се кълняха, че софикс няма да падне под 1000. След това, че няма да падне под 700 и че банковият депозит не бил инвестиция и бил само за пенсионери. Помня как разни миячи на чинии от САЩ ме увещаваха, че криза нямало и че неграта си карали къбриолетите без нищо да им пука за ипотеките. Помня, как една година преди КТБ да фалира ви казах, че приключвам с депозитите в БГ банки. Помня, как ви казвах винаги да си купувате по малко злато, когато цената рязко падне и да бъде само физическо инвестиционно злато. Помня, как ви предупреждавах, че цената на хартиеното злато неминуемо ще удари цена 0 /НУЛА/.

Помня, как в края на 2011 г. ви казах да купувате биткойни когато цената им бе 12 долара и много от вас мислеха, че съм изперкал да купувам пари, когато всеки може де си изтегли кода и да си направи свои собдтвени пари... хаха... Помня, как преди 6 месеца ви казах, че долара ще поскъпне защото предстои инфлационно цунами. А преди цунамито морето винаги се отдръпва много навътре и лакомите тъпунгери се юрват да събират мидени черупки навътре но когато видят насреща си водната стена вече ще е късно да бягат.... Помня, как ви казах да не събирате жълти стинки пред вървящ след вас валяк... Защото рано или късно ще се разсеяте и ще има предупреждението на жабата към другите жаби когато видяла валяка - "Внимание! Валяккккккккккккк...". И още много други неща съм ви казал!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Коментар

Всички са артисти от Болшой театър,някой и от Гранд опера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Имам акции в дългосрочни позиции

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                        Монти, някаква нотка на оптимизъм ли усещам в теб
                        Искам да има оптимизъм и ентусиазъм и да тръгнем нагоре ,но за сега само подскоци на някакви ИП с цел техни игри....
                        Имам акции в дългосрочни позиции и те ще тръгнат някога след изчерпване на ентусиазма на първата вълна ,но нещата не говорят още за това.....изобщо.
                        Само маркиране на положението на Софикс .....
                        поздрави!

Коментар

Гледам купува Еврофинанс и Тим групичката и Атера ....но до определени нива....
                          Алианц е сложил само подпора на акциите си...
                          но това не значи нищо.....
                          Утре ще гледаме ,играта ....
                          Монти, някаква нотка на оптимизъм ли усещам в теб

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                            дълго време ще гледаш, после гроздето ще е кисело...
                            за грозде и то кисело е много рано....аз и стафидки съм доволен....
                            Някой май се мъчи да ти развали настроенитео след Трасе и в ССВ...

Коментар

дълго време ще гледаш, после гроздето ще е кисело...
                              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Удри Вуйне..Вуйчо е запас..

Коментар

Working...
                                X