IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много нелогични неща стават на нашия пазар, ама това и възможности дава. Изкупуват Хес и М+С - хубаво, ама като погледнеш колко струват акциите на Стара планина в публичните дружества от портфейла й (М+С, ХЕС, Елхим, Роза, Фазан) и какво излиза от sum of the parts и се усмихваш. Цената на планината трябва да е над 6.00 лв само за да няма възможност за арбитраж.
    Такава е и ситуацията и при АЛБХЛ де, там акциите в Албена само по пазарните цени оправдават съвсем съвсем други цени, без да броим всички други активи. Има си такива дисбаланси на пазара, ама това са и възможности все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      Това че са голяма верига и че плащат добре като им доставяме товарите не означава че ми харесват.
      И ти ли си бил в товарно-транспортния бизнес в САЩ? Тук шофьорите ще излезнем повече от банкерите
      Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
        Няма смисъл да се карате.............може да се погледне оборота до момента и да се види какво е бъдещето на БФБ....всеки сам може да си го тълкува.
        Страхотен е! Това е резултат от милиардите от ктб .

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          Нормално за комплексиран емигрант с претенции, че стои по-високо от афроамериканците Но обикновено "неброенето за нищо" не кореспондира с факта, че кухненските шкафове са пълни със страхотните огромни тобички на гиганта. Кой ли ги е набутал там? Вероятно е чистачката - латинос с цел да ти направи мръсно и да изглеждаш глупаво пред гостите от България, нали
          Нямам комплекси бе Дидко.Просто не харесвам Уол Март.Пазаря си от други магазини по качествена храна.Не обичам замразени храни.Това че са голяма верига и че плащат добре като им доставяме товарите не означава че ми харесват.

Коментар

• Да, мисля че скоро ще си харесам друга борса търпението ми тук започва да се изчерпва, 120 бона днес е смехотворно просто. Започва да ми прилича на мазохизъм.

Коментар

Нещо напрегнат ми се видиш Дърварю.Не излезнаха сметките ли? Слабо се оказа ръстчето ли или виждаш как пак се връщаш в изходна позиция.Търпение и пари ти трябват младежо.Трудно ти е явно да ги имаш.
              Няма смисъл да се карате.............може да се погледне оборота до момента и да се види какво е бъдещето на БФБ....всеки сам може да си го тълкува.

Коментар

Уол Март пък не го броя за нищо.
                Нормално за комплексиран емигрант с претенции, че стои по-високо от афроамериканците Но обикновено "неброенето за нищо" не кореспондира с факта, че кухненските шкафове са пълни със страхотните огромни тобички на гиганта. Кой ли ги е набутал там? Вероятно е чистачката - латинос с цел да ти направи мръсно и да изглеждаш глупаво пред гостите от България, нали

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Хе, ма ти верно ли мислиш, че в Софето рупаме само картофи и ориз, а замразена скумрия се появява в хоремага веднъж на тримесечие?

Щатските магазини верно се пръскат от стока, ама ако искаш да ядеш наистина качествена храна трябва да пазаруваш от най-баровските магазини, което е скъпо удоволствие за 90% от средната класа, а за останалите е 100% невъзможно.

Иначе от Уол Март за 10 долара си осигуряваш празни калории за два месеца
                  Нищо не си мисля драги.Други си мислят глупости.Нали знаеш приказката за киселото грозде и лисицата.Уол Март пък не го броя за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                    аба ти отдавна плюеш а знаеш ли поплюфковците кво ги правя
                    ни найш вии с прецака кирето ташака и пипа сте една дружинка а и монтиту
                    Нещо напрегнат ми се видиш Дърварю.Не излезнаха сметките ли? Слабо се оказа ръстчето ли или виждаш как пак се връщаш в изходна позиция.Търпение и пари ти трябват младежо.Трудно ти е явно да ги имаш.

Коментар

Може и да стане както думаш ама за сега не се вижда.Картофите никой не ги брои за нещо тук.В магазините пълно със стоки и храни от цял свят.За морските дарове да не ти казвам.Пълно е с омари,риби,стриди кралски скариди и кво ли не още а оня ден например ядох череши.Е нека е все така зле тук .
                      Хе, ма ти верно ли мислиш, че в Софето рупаме само картофи и ориз, а замразена скумрия се появява в хоремага веднъж на тримесечие?

Щатските магазини верно се пръскат от стока, ама ако искаш да ядеш наистина качествена храна трябва да пазаруваш от най-баровските магазини, което е скъпо удоволствие за 90% от средната класа, а за останалите е 100% невъзможно.

Иначе от Уол Март за 10 долара си осигуряваш празни калории за два месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Добре де,последно какво си бик,тореадор,бяла мечка или мечкадар,защото мислиш
                        едно,правиш друго а приказваш трето?
                        Много просто бре.Играч съм !!

Коментар

С удоволствие ще ви ги дам ама много слабо подскочихте.Аз очаквах едни 30-40% ръст като за начало а то смешна работа.Ето гледам цкб продали 1500 бр в ниското а го вдигнали на 1.21 с цели 100 бр.Голяма сила няма що!!!
                          Добре де,последно какво си бик,тореадор,бяла мечка или мечкадар,защото мислиш
                          едно,правиш друго а приказваш трето?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                            Поне хубаво че имам къси на западните мошаци че се оядох.ташак там дет си ти такав ур ви чака.глад глад а ние поне тука имаме селу картофи кукошки
                            Може и да стане както думаш ама за сега не се вижда.Картофите никой не ги брои за нещо тук.В магазините пълно със стоки и храни от цял свят.За морските дарове да не ти казвам.Пълно е с омари,риби,стриди кралски скариди и кво ли не още а оня ден например ядох череши.Е нека е все така зле тук .

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Не е чак толкова малък колкото си мислите. Примерно тези дни си взех малко Биовет. Много неща не ми харесват в компанията, но прецених, че риска си струва. Не е нещо, което да натежи много в портфейла, но претегляйки внимателно всичко прецених че нямам а трябва да имам.
                              Бях прочело мнението ти за сентимента, беше интересно мнение, (сега нямах време да го цитирам) но ми се искаше да допълня че не само сентимента е меродавен а и наличните кинти в играчорите. т.е. са свързани всъщност, просто ми се струва, че наличието на свободни кинти също мени "сентимента" към покупки, а доста време се акумулира вече кеш, като той не е само от ктб, както и играчорите не са само избегалите от ктб т.е. наистина кеша не стои винаги мирен и все ще търси "самореализация", а явлението "ктб" може да е само в "+", без дори да считаме, че непременно то ще е определящо или "спускъкът" за старта.
                              Както е споменавал и Костолани - кеша е движещата сила за борсата и нещата рано или късно се случват.
                              Естествено най-добре се чупи нагласата, когато почти никой не го очаква. Обикновено 9 месеца предварително, преди грубите фундаменталисти да се убедят в правилността на посоката, индекса може да подскочи, въпреки желанието или нежеланието на всичката борсова твар и гмеж
                              А за биовет, не знам какво толкова сте се прихласнали, и аз се бях захласнало но се полекувах Все пак гледайки ev/ebitda към 11,6 (текущото) нищо интересно не се забелязва, на фона на останалите... отделно фактора мажоритар е под всякаква критика, така се е надул като пуяк, че ме спохожда мисълта, че краси космонавта е дори по-добре от него в момента
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                                Вожде,щом си фен на примоциите,дай да дадеш,нас не ни баламосвай.
                                С удоволствие ще ви ги дам ама много слабо подскочихте.Аз очаквах едни 30-40% ръст като за начало а то смешна работа.Ето гледам цкб продали 1500 бр в ниското а го вдигнали на 1.21 с цели 100 бр.Голяма сила няма що!!!

Коментар

Working...
                                X