If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стига с тези митове, атилов. Тоя кеш го има само в твоите розови сънища...
хахахаха!!
това че ти си бедна мишка, не значи че и другите са така...
над 50% от активите ми са кеш... сега! но смееш ли да купуваш?! когато стадото е малоумно...
днес си взех доста неща.. но!
Истаинате е, че при 1% банкови лихви; напъните да се провокира инфлация, които със сигурност ще са успешни; с недвижими имоти, чиято покупка не е опрадвдана спрямо цената и полезността им.... едиснтвената разумна инвестиция която остава е акции!!!
доверие във всичко - самите институции (свързани с капиталовия пазар), държавата и мажоритарите!!!
и така стигаме до абсурда - при наличието на огромно количетство кеш, шепа компании със смешен фрий флот вече 8-ма година да струват жълти стотинки!!
Поредния парадокс!
братле за да се натиска така надолу и да се разпродава яко не от теб или мен или обикновения инвеститор значи следва нещо много лошо за което нито ти нито аз нито обикновения инвеститор има идея какво ще е.да при наличието на толкова много кеш и ниски лихви и прочие значи говорим за нещо много лошо и много голямо което идва
доверие във всичко - самите институции (свързани с капиталовия пазар), държавата и мажоритарите!!!
и така стигаме до абсурда - при наличието на огромно количетство кеш, шепа компании със смешен фрий флот вече 8-ма година да струват жълти стотинки!!
Поредния парадокс!
Вожде, това касае най-вече меките спекулантски ръчички.
Можеш да гледаш на нещата и от друг ъгъл - Например, да държиш акция (дял) от дружество което работи почти изцяло за износ, "снася" дивидент, държи дял от световното производство (в конкретния сектор), с малки кредити и при ниски лихви, всъщност си е застраховка срещу банкова криза (ктб) или правителствена или обезценка на валута или ....т.н.
т.е. читавата акция при всички случаи върви напред, спекулантските са отделно дърво (казал го е костолани, перифразирам - ако всички спекулират в една позиция - нещата почти винаги може да се провалят)
Някои ще се опънат сега, че не отнася за артии като енемони, енергони, еврохолди, петроли, елтоси...и т,н, папири
Не знам какви загуби ще ограничават, предвид факта че се разпродават на цени на акциите от преди 1.5 години... а някои дори от 3-4 години (Еврохолд например).
Единственото ми обяснение, че разродават инсайдъри, които са разбрали (дано да излезе невярно), че Боко Тиквата и компания няма да се откажат от "пенсионното малоумие"....
То не е нужно да си инсайдър, за да пожелаеш, да си спасиш парите.
Още в началото на мандата недвусмислено се видя, че реформи няма да има.
Коментар