IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не можеш да знаеш ако не бяха взели тези пари, от къде иначе щяха да вземат пари и как щеше да се отрази на дейността им и на капиталовата структура. За мен въпреки че счетоводно изкарват по-висока печалба, всъщност си влошават резултатите.

Скоро ще излезе и консолидирания отчет и ще видим конкретно какво ще се получи. Аз лично ще се радвам ако вече се отласкват от дъното, но просто не ми изглежда така.
    След като с получения кеш финансират дъщерните предприятия , това значи две неща :
    - дъщерните предприятия имат увеличен обем поръчки !
    - ще увеличи се доходноста на холдинга. Тези финансирания са лихвоностни колега !
    30 000 000 финансиране ако лихвата е 5% - 10% между 1 500 000 и 3 000 0000 само от лихви. отделно дивидент от дъщерни към 3 000 000 !

п.п.
    На долу съм казал че пазара ще расте полекичка макар и със слаби темпове !
    Last edited by markov; 28.08.2012, 11:28.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      То лесно ще се види кой крив кой прав. Аз си дадох рейнджа на очакването ми за софикс за следващите година и половина. Не виждам ти да си казал нещо конкретно. Но приемам че смяташ че ще растем

Коментар

Колега за пореден път пишеш глупости , този път за падащи печалби на дружествата от SOFIX , без да си направиш труда да провериш преди това !
        Заради теб си направих труда да прегледам данните за Q2.2012 и да ги сравня с данните за предната година. Информацията обобщих в справка.

Резултата за 15 компании в SOFIX е:
        - 9 компании подобряват резултата
        - 6 компании влошават резултата

Прикачен файл SOFIX_10.xls

Коментар

Извърташ темата , ти твърдеше че си влошва резултата което очевидно не е така.От сто кладенеца вода извади но факта си е факт дори след махане на еднократния ефект пак имат подобрение на резултата !
          п.п. Този актив не им беше с мажоритарно участие а с 48 % , нормално е да се преструктурират .....Компаниите по цял свят извършват преструктуриране и ,концентрации или разделяне на бизнеса ...... ако ти виждаш нещо тревожно в тази световна практика твои проблем !
          Не можеш да знаеш ако не бяха взели тези пари, от къде иначе щяха да вземат пари и как щеше да се отрази на дейността им и на капиталовата структура. За мен въпреки че счетоводно изкарват по-висока печалба, всъщност си влошават резултатите.

Скоро ще излезе и консолидирания отчет и ще видим конкретно какво ще се получи. Аз лично ще се радвам ако вече се отласкват от дъното, но просто не ми изглежда така.

Коментар

Марков, те продават активи. Ти това за добра новина ли го имаш. Събираха кеш от увеличения, вече не става очевидно, ролнаха отново конвертируемите облигации, увеличават си дълговете. Сега очевидно единствения начин що годе безопасно да събират кеш е като продават активи. Като при това си вдигат риска, защото павят все по-голяма концентрация само към едно перо от дейността им. И то доста рисково перо.

Виж го как се движи морския транспорт
            http://www.investmenttools.com/futur..._dry_index.htm

Да виждаш тук някакъв оптимизъм.
            Извърташ темата , ти твърдеше че си влошва резултата което очевидно не е така.От сто кладенеца вода извади но факта си е факт дори след махане на еднократния ефект пак имат подобрение на резултата !
            п.п. Този актив не им беше с мажоритарно участие а с 48 % , нормално е да се преструктурират .....Компаниите по цял свят извършват преструктуриране и ,концентрации или разделяне на бизнеса ...... ако ти виждаш нещо тревожно в тази световна практика твои проблем !

Коментар

• Марков, те продават активи. Ти това за добра новина ли го имаш. Събираха кеш от увеличения, вече не става очевидно, ролнаха отново конвертируемите облигации, увеличават си дълговете. Сега очевидно единствения начин що годе безопасно да събират кеш е като продават активи. Като при това си вдигат риска, защото павят все по-голяма концентрация само към едно перо от дейността им. И то доста рисково перо.

Виж го как се движи морския транспорт
              http://www.investmenttools.com/futur..._dry_index.htm

Да виждаш тук някакъв оптимизъм.

Коментар

Всяка финансова операция свързана с активи е еднократна. Имаш 15 милиона лева приходи, които няма как да бъдат повторени.
                Добре де ти даже не прочете това което ти постнах от обяснителните бележки но коментираш за пореден път глупости.
                Сега за последно като за олигофрени да обясня.

Махам финансовия ефект от еднократната продажба:

финансов резултат - приходи от операции с инвестиции + балансова стоиност на отписани активи = коригиран резултат !

а сега и в цифрички в случаи че не можеш да смяташ а само да пишеш :
                16506-15680+3584=4410 хил лева

Друг път ако искаш да твърдиш нещо подплатено с финансови данни , пиши ми срещу скромно възнаграждение ще ти помагам поне да не се излагаш из форума с неверни твърдения !
                Last edited by markov; 28.08.2012, 10:34.

Коментар

Видял съм ги и именно за това те попитах. Ти явно не знаеш какво пише там !

6. Приходи от лихви, дивиденти и операции с инвестиции
                  В хиляди лева 30 юни 2012 --- 30 юни 2011
                  Приходи от лихви 2,090 --- 2,173
                  Приходи от дивиденти 3,626 --- 2,710
                  Приходи от операции с инвестиции 15,680 --- 78
                  Балансова стойност на отписани активи (3,584) ---- (80)
                  Разходи по продажба (7) --- 0
                  Общ резултат 17,805 --- 4,881

Ако махнем еднократния ефект от продажба на Дунав турс печалбата е 4410 хил .лева. И ПАК Е ПО ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ ЗА Q2.2011 !

Чети преди да пишеш бе колега !
                  Всяка финансова операция свързана с активи е еднократна. Имаш 15 милиона лева приходи, които няма как да бъдат повторени.

Коментар

Ами виж печалбата им от финансови операции на ихлбл.
                    Видял съм ги и именно за това те попитах. Ти явно не знаеш какво пише там !

6. Приходи от лихви, дивиденти и операции с инвестиции
                    В хиляди лева 30 юни 2012 --- 30 юни 2011
                    Приходи от лихви 2,090 --- 2,173
                    Приходи от дивиденти 3,626 --- 2,710
                    Приходи от операции с инвестиции 15,680 --- 78
                    Балансова стойност на отписани активи (3,584) ---- (80)
                    Разходи по продажба (7) --- 0
                    Общ резултат 17,805 --- 4,881

Ако махнем еднократния ефект от продажба на Дунав турс печалбата е 4410 хил .лева. И ПАК Е ПО ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ ЗА Q2.2011 !

Чети преди да пишеш бе колега !
                    Last edited by markov; 28.08.2012, 10:21.

Коментар

Като се загледаш в таблицата ми ще видиш че двете , Каолин и М+С които ги водя със спад реално разликата в резултатите им през двете години е доста малка и по скоро са запазващи нивото си не спадащи.

Аиде сега кажи колко е еднократния ефект на ИХЛБ ?
                      МСХ също си пускат съобщения как им се развива бизнеса. И там се влошава и то доста.

Ами виж печалбата им от финансови операции на ихлбл.

Коментар

Недей. Те Монбат и Стара планина очевидно си пускат съобщенията не за да ги чете някой. На ИХЛБ сделката си е очевидна и в ксамия отчет.

А ти нали с отчети се занимаваш, вярваш ли на отчетите на ЕУБГ и на Хима и компания.
                        Като се загледаш в таблицата ми ще видиш че двете , Каолин и М+С които ги водя със спад реално разликата в резултатите им през двете години е доста малка и по скоро са запазващи нивото си не спадащи.

Аиде сега кажи колко е еднократния ефект на ИХЛБ ?

Коментар

Тъи , тъи поредните приказки без подкрепа с факти....то всъщност какво ли да провериш като част от твърденията ти са чисто субективни.
                          Няма да проверявам този път , щото вече знам че ще си загубя времето !
                          Недей. Те Монбат и Стара планина очевидно си пускат съобщенията не за да ги чете някой. На ИХЛБ сделката си е очевидна и в ксамия отчет.

А ти нали с отчети се занимаваш, вярваш ли на отчетите на ЕУБГ и на Хима и компания.

Коментар

От тези на плюс монбат и сара планина вече пуснаха съобщения че очакват понижение на резултатите, ихлбл има еднократна печалба, бреф на края на годината ще има по-слаба печалба от миналата година.

На дружествато от химимпорт и на еврохолд не им вярвам особено на отчетите.

и остава една софарма с минимална промяна и атера, която се представя добре. Така че не ми се струва че говоря глупости.
                            Тъи , тъи поредните приказки без подкрепа с факти....то всъщност какво ли да провериш като част от твърденията ти са чисто субективни.
                            Няма да проверявам този път , щото вече знам че ще си загубя времето !

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...biznesa_si_na/

Коментар

Колега за пореден път пишеш глупости , този път за падащи печалби на дружествата от SOFIX , без да си направиш труда да провериш преди това !
                                Заради теб си направих труда да прегледам данните за Q2.2012 и да ги сравня с данните за предната година. Информацията обобщих в справка.

Резултата за 15 компании в SOFIX е:
                                - 9 компании подобряват резултата
                                - 6 компании влошават резултата

Прикачен файл SOFIX_10.xls
                                От тези на плюс монбат и сара планина вече пуснаха съобщения че очакват понижение на резултатите, ихлбл има еднократна печалба, бреф на края на годината ще има по-слаба печалба от миналата година.

На дружествато от химимпорт и на еврохолд не им вярвам особено на отчетите.

и остава една софарма с минимална промяна и атера, която се представя добре. Така че не ми се струва че говоря глупости.

Коментар

Working...
                                X