Първоначално изпратено от VINS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от СоколовВвВ Разгледай мнениеАйде почна се давайте само така .....http://www.investor.bg/companies/ASKRE/view.html
Коментар
-
Айде почна се давайте само така .....http://www.investor.bg/companies/ASKRE/view.htmlLast edited by СоколовВвВ; 17.09.2012, 13:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеКолеги не искам да убеждавам никого в каквото и да е, за някои неща съм съгласен с Вас но може би аз не се изразявам правилно ( аз за това избягвам да пиша по форумите въпреки че ги следя постоянно), но нека илюстрирам с един приме. Представете си че сте добър играч на покер (това е фундамента, късмета не е фундамент в дългосрочен момент) и имате на разположение 1 милион лева, АЙ СЕГА МИ ОТГОВЕРЕТЕ (АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ), НА КАКВА ПОКЕР МАСА БИХТЕ СЕДНАЛИ НА ТАКАВА С СТАК ПО 1-2 ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 100-200ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 10000-20000ЛВ.???????????????? Ай сега предположете на нашата масичка (БФБ) какви са стаковете??????????
Коментар
-
Колеги не искам да убеждавам никого в каквото и да е, за някои неща съм съгласен с Вас но може би аз не се изразявам правилно ( аз за това избягвам да пиша по форумите въпреки че ги следя постоянно), но нека илюстрирам с един приме. Представете си че сте добър играч на покер (това е фундамента, късмета не е фундамент в дългосрочен момент) и имате на разположение 1 милион лева, АЙ СЕГА МИ ОТГОВЕРЕТЕ (АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ), НА КАКВА ПОКЕР МАСА БИХТЕ СЕДНАЛИ НА ТАКАВА С СТАК ПО 1-2 ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 100-200ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 10000-20000ЛВ.???????????????? Ай сега предположете на нашата масичка (БФБ) какви са стаковете??????????
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеС 1 милион ще вдигнеш няколко позиции за няколко дена - максимум седмици. След това като спреш да купуваш и пак няма да има кой да купува. И пак ще си паднат. И бертрам не е прав - с 10 милиона може да се вдигне за два три месеца - и след това пак надолу - без никакъв шанс този дето е накупил за толкова да продаде. Вече имаше такъв случай 2011.
Всички имате доста изкривено мнение за действителната ликвидност. това че няма големи сделки и че има малки поръчки не ознчава, че както са малки така няма да се набие някой в стена - обикновено отгоре. Вече бая народ го изпита този таван дето не се вижда.
Единствената причина да се вдигне е да има фундаментална причина да се вдигне. Само тогава тавана изчезва. Всякакви ирационални причини за растеж - като вкарване на някакви ограничени суми на пзара въздействат само на гадулките. Който си прави сметката вижда, че гадулките купуват и той им продава. Все по-високо. И по някое време оптимизма се стапя, парите свършват, гадулките се панират и купона свършва - пак с ниски обеми и постепенни спадове без възмоност за бързо разтоварване.
А фундаментална причина за сега в България няма. Може би ставам досаден но ГЕРБ се грижи много добре за това
А по линия на ГЕРБ - факт е, че не мислят за капиталовия пазар така както ни се иска. Ако мислеха ББ щеше да стегне тия в КФН (че май само от него ги е страх), а Дянков щеше да подари БФБ (ако трябва и някой лев да додаде) на немски или австрийски или френски оператор, което само по себе си няма да е панацея, но поне БФБ ще бъде по-достъпна и малко по-ясна за външните инвеститори.
поздравиLast edited by bertram; 15.09.2012, 08:14.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеС 1 милион ще вдигнеш няколко позиции за няколко дена - максимум седмици. След това като спреш да купуваш и пак няма да има кой да купува. И пак ще си паднат. И бертрам не е прав - с 10 милиона може да се вдигне за два три месеца - и след това пак надолу - без никакъв шанс този дето е накупил за толкова да продаде. Вече имаше такъв случай 2011.
Коментар
-
Всички имате доста изкривено мнение за действителната ликвидност. това че няма големи сделки и че има малки поръчки не ознчава, че както са малки така няма да се набие някой в стена - обикновено отгоре. Вече бая народ го изпита този таван дето не се вижда.
Единствената причина да се вдигне е да има фундаментална причина да се вдигне. Само тогава тавана изчезва. Всякакви ирационални причини за растеж - като вкарване на някакви ограничени суми на пзара въздействат само на гадулките. Който си прави сметката вижда, че гадулките купуват и той им продава. Все по-високо. И по някое време оптимизма се стапя, парите свършват, гадулките се панират и купона свършва - пак с ниски обеми и постепенни спадове без възмоност за бързо разтоварване.
А фундаментална причина за сега в България няма. Може би ставам досаден но ГЕРБ се грижи много добре за това
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеНе си прав за сумата според мен тя е 1-2 милки, а не 10-20. Забравяш за ПОВЕДЕНИЕТО канселиране на аскове
Успех на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеНе визирам никой конкретно, а визирам всеки на който коментарите са му са му повече от леффчетата в платформата. От сега нататък имаш 18000 лефчета пишеш 18000 коментара имаш поне 140 лефчета пишеш ДО 140 КОМЕНТАРА, няма леф няма коментарНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение...но в случая трябват милиони вкарани в поне 10 различни позиции
има време
поздравитърся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениевикаш тия с шестцифрените суми да си поръчват клавиатури на едро
не се лъжете, че с по-малко от 10-20 милки ще има трайно раздвижване на БФБ..няма как да се случи. За да тръгне ликвидността просто трябва да се появят нови мераклии. Който имаше да капитулира - вече е капитулирал в 95% от случаите - така че изсипвания на тия нива не са много вероятни. А за да се появи интерес за продажби трябва да има и кой да предложи добри цени.
НЕ съм женен за акциите си - ако дойде някой и ми даде добра цена му ги давам без да се чудя, но на тези цени си ги имам и не ги давам. Така разсъждават масата хора с акции, които не са притиснати от кредити, репа и други неотложни нужди.
За да се докарат цените до нива на които ще има добри обеми е нужно доста повече от мерака и сметките на 10-20 дребни риби като нас.
поздрави и успех
Успех на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениестига сме се самозалъгвали. ЛИПСВА НИ ЛИКВИДНОСТ САМО ТОВА Е ПРОБЛЕМА
С една дума, да кажеш липсват ни само пари, това е проблема... е много смешна приказка!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеБерт кви милиони бе брато тук ако има 1 милион нетен входящ поток за една седмица по която и да е позиция/и на другата седмица ще си счупим ръчичките да слагаме бидове, стига сме се самозалъгвали. ЛИПСВА НИ ЛИКВИДНОСТ САМО ТОВА Е ПРОБЛЕМА, И НИ ЛИПСВА ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО УЧАСТНИЦИ ГИ МЪРЗИ ДА ИЗКАРАТ КАПИТАЛ ИЗВЪН БОРСАТА И ДА ГО ВКАРАТ ТУК, ПРОСТО ЧАКАТ НЯКОЙ/И ДРУГ/И ДА ВКАРАТ СВЕЖ ЛЕФФФФФ, А ТЕ САМО ДА СЕ ХВАЛЯТ НА ЛЯВО/НА ДЯСНО ЧЕ СА ИВИСТИТУРИ!!!
Не визирам никой конкретно, а визирам всеки на който коментарите са му са му повече от леффчетата в платформата. От сега нататък имаш 18000 лефчета пишеш 18000 коментара имаш поне 140 лефчета пишеш ДО 140 КОМЕНТАРА, няма леф няма коментар
не се лъжете, че с по-малко от 10-20 милки ще има трайно раздвижване на БФБ..няма как да се случи. За да тръгне ликвидността просто трябва да се появят нови мераклии. Който имаше да капитулира - вече е капитулирал в 95% от случаите - така че изсипвания на тия нива не са много вероятни. А за да се появи интерес за продажби трябва да има и кой да предложи добри цени.
НЕ съм женен за акциите си - ако дойде някой и ми даде добра цена му ги давам без да се чудя, но на тези цени си ги имам и не ги давам. Така разсъждават масата хора с акции, които не са притиснати от кредити, репа и други неотложни нужди.
За да се докарат цените до нива на които ще има добри обеми е нужно доста повече от мерака и сметките на 10-20 дребни риби като нас.
поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене знам какво си пукнал лятото на 2009-та с 50К.. като момента за покупки беше февруари, но в случая трябват милиони вкарани в поне 10 различни позиции
има време
поздрави
Коментар
Коментар