IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
    ААААААААААААААААА не това няма нищо общо с ЛИКВИДНОСТЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
    Има възможни са манипулации и тази е с положителен знак. ДА

Коментар

• Първоначално изпратено от СоколовВвВ Разгледай мнение
      Айде почна се давайте само така .....http://www.investor.bg/companies/ASKRE/view.html
      ААААААААААААААААА не това няма нищо общо с ЛИКВИДНОСТЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ

Коментар

• Айде почна се давайте само така .....http://www.investor.bg/companies/ASKRE/view.html
        Last edited by СоколовВвВ; 17.09.2012, 13:37.

Коментар

Колеги не искам да убеждавам никого в каквото и да е, за някои неща съм съгласен с Вас но може би аз не се изразявам правилно ( аз за това избягвам да пиша по форумите въпреки че ги следя постоянно), но нека илюстрирам с един приме. Представете си че сте добър играч на покер (това е фундамента, късмета не е фундамент в дългосрочен момент) и имате на разположение 1 милион лева, АЙ СЕГА МИ ОТГОВЕРЕТЕ (АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ), НА КАКВА ПОКЕР МАСА БИХТЕ СЕДНАЛИ НА ТАКАВА С СТАК ПО 1-2 ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 100-200ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 10000-20000ЛВ.???????????????? Ай сега предположете на нашата масичка (БФБ) какви са стаковете??????????
          С много пари на масата, имаш конкурентно предимство, макар и да не е толкова забавно. Има и такива играчи, но са прави критиците че парите ще са САМО за компании които искат да играят по правилата.

Коментар

• Колеги не искам да убеждавам никого в каквото и да е, за някои неща съм съгласен с Вас но може би аз не се изразявам правилно ( аз за това избягвам да пиша по форумите въпреки че ги следя постоянно), но нека илюстрирам с един приме. Представете си че сте добър играч на покер (това е фундамента, късмета не е фундамент в дългосрочен момент) и имате на разположение 1 милион лева, АЙ СЕГА МИ ОТГОВЕРЕТЕ (АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ), НА КАКВА ПОКЕР МАСА БИХТЕ СЕДНАЛИ НА ТАКАВА С СТАК ПО 1-2 ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 100-200ЛЕВА ИЛИ НА ТАКАВА СЪС СТАК 10000-20000ЛВ.???????????????? Ай сега предположете на нашата масичка (БФБ) какви са стаковете??????????

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              С 1 милион ще вдигнеш няколко позиции за няколко дена - максимум седмици. След това като спреш да купуваш и пак няма да има кой да купува. И пак ще си паднат. И бертрам не е прав - с 10 милиона може да се вдигне за два три месеца - и след това пак надолу - без никакъв шанс този дето е накупил за толкова да продаде. Вече имаше такъв случай 2011.

Всички имате доста изкривено мнение за действителната ликвидност. това че няма големи сделки и че има малки поръчки не ознчава, че както са малки така няма да се набие някой в стена - обикновено отгоре. Вече бая народ го изпита този таван дето не се вижда.

Единствената причина да се вдигне е да има фундаментална причина да се вдигне. Само тогава тавана изчезва. Всякакви ирационални причини за растеж - като вкарване на някакви ограничени суми на пзара въздействат само на гадулките. Който си прави сметката вижда, че гадулките купуват и той им продава. Все по-високо. И по някое време оптимизма се стапя, парите свършват, гадулките се панират и купона свършва - пак с ниски обеми и постепенни спадове без възмоност за бързо разтоварване.

А фундаментална причина за сега в България няма. Може би ставам досаден но ГЕРБ се грижи много добре за това
              не съм казал, че с 10-20 милки може да се изправи трайно БФБ ... точно за 2-3 месеца ще стигнат за едно 'яху', а после ...после ще трябват още свежи пари, още нови играчи, НОВИ ИНСТРУМЕНТИ и разбира се ново ръководство на БФБ, защото сегашните писарушки освен, че увеличиха работното време ( баш в най-умрелия сезон) за нищо друго не стават.

А по линия на ГЕРБ - факт е, че не мислят за капиталовия пазар така както ни се иска. Ако мислеха ББ щеше да стегне тия в КФН (че май само от него ги е страх), а Дянков щеше да подари БФБ (ако трябва и някой лев да додаде) на немски или австрийски или френски оператор, което само по себе си няма да е панацея, но поне БФБ ще бъде по-достъпна и малко по-ясна за външните инвеститори.

поздрави
              Last edited by bertram; 15.09.2012, 08:14.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

С 1 милион ще вдигнеш няколко позиции за няколко дена - максимум седмици. След това като спреш да купуваш и пак няма да има кой да купува. И пак ще си паднат. И бертрам не е прав - с 10 милиона може да се вдигне за два три месеца - и след това пак надолу - без никакъв шанс този дето е накупил за толкова да продаде. Вече имаше такъв случай 2011.
                +1

Коментар

Всички имате доста изкривено мнение за действителната ликвидност. това че няма големи сделки и че има малки поръчки не ознчава, че както са малки така няма да се набие някой в стена - обикновено отгоре. Вече бая народ го изпита този таван дето не се вижда.

Единствената причина да се вдигне е да има фундаментална причина да се вдигне. Само тогава тавана изчезва. Всякакви ирационални причини за растеж - като вкарване на някакви ограничени суми на пзара въздействат само на гадулките. Който си прави сметката вижда, че гадулките купуват и той им продава. Все по-високо. И по някое време оптимизма се стапя, парите свършват, гадулките се панират и купона свършва - пак с ниски обеми и постепенни спадове без възмоност за бързо разтоварване.

А фундаментална причина за сега в България няма. Може би ставам досаден но ГЕРБ се грижи много добре за това
                  Прав си но не напълно. Защо например може един акционер с една смешна сделка да бутне или вдигне цената на дадена акция без проблем, дори и на сините чипове (въпреки че в момента аз лично не мога да определя кои са сини кои розови, червени и т.н.), това според теб може ли да се случи на ликвиден пазар????? Как ще коментираш например че на Еларга и трябваха 10-11 месеца за да достигне това ниво, въпреки че в момента се търгува с дисконт и въпреки че това е единствената акция на БФБ за която не се жениш??? Още помня как великите ИНВИСТИТУРИ купуваха САМО АКО ИМА ИЗКУПУВАНИЯ ИЛИ ГОЛЯМ БИД, и купи на лев и продаде на 1.03 е.ахти играта братче. Няма какво да се лъжем ти си прав само до момента за тавана, но я погледни от гледна точка че ти си инвеститор с 1-2 милки портфейл кеш сега били ги вложил в която и да е акция?????????? Аз ако имах такъв портфейл не бих играл с него само на БФБ, защото ми е ясно че за да напалня без да вдигам шум ще ми трябват сигурно месеци и после ако искам да продам без причината да е във фундамента на компанията, макросреда , политическа обстановка и т.н. ще ми трябват пак месеци и със сигурност цената ще падне, ЗАщОТО НЯМА ДА ИМА КОИ ДА МЕ ПОЕМЕ И ПРИчИНАТА Е СЛАБАТА ЛИКВИДНОСТ ЗА ТОВА. А за слабата ликвидност сме си виновни ние малките рибки

Коментар

Не си прав за сумата според мен тя е 1-2 милки, а не 10-20. Забравяш за ПОВЕДЕНИЕТО канселиране на аскове
                    Успех на всички

Коментар

Не визирам никой конкретно, а визирам всеки на който коментарите са му са му повече от леффчетата в платформата. От сега нататък имаш 18000 лефчета пишеш 18000 коментара имаш поне 140 лефчета пишеш ДО 140 КОМЕНТАРА, няма леф няма коментар
                      В това има разум но за съжаления няма как да стане
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        ...но в случая трябват милиони вкарани в поне 10 различни позиции

има време

поздрави
                        Ха дано, само виртуалните милионери нямат свършване
                        търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

викаш тия с шестцифрените суми да си поръчват клавиатури на едро

не се лъжете, че с по-малко от 10-20 милки ще има трайно раздвижване на БФБ..няма как да се случи. За да тръгне ликвидността просто трябва да се появят нови мераклии. Който имаше да капитулира - вече е капитулирал в 95% от случаите - така че изсипвания на тия нива не са много вероятни. А за да се появи интерес за продажби трябва да има и кой да предложи добри цени.

НЕ съм женен за акциите си - ако дойде някой и ми даде добра цена му ги давам без да се чудя, но на тези цени си ги имам и не ги давам. Така разсъждават масата хора с акции, които не са притиснати от кредити, репа и други неотложни нужди.

За да се докарат цените до нива на които ще има добри обеми е нужно доста повече от мерака и сметките на 10-20 дребни риби като нас.

поздрави и успех
                          Не си прав за сумата според мен тя е 1-2 милки, а не 10-20. Забравяш за ПОВЕДЕНИЕТО канселиране на аскове
                          Успех на всички

Коментар

стига сме се самозалъгвали. ЛИПСВА НИ ЛИКВИДНОСТ САМО ТОВА Е ПРОБЛЕМА
                            Абе вие докога ще бъркате ликвидност с платежоспособност? Липсата на пари е липса не на ликвидност а на платежоспособност! Няма пари за бфб-то. Това е. Никой не ще да дава парите си за избушляци... Който е излязъл от бфб-то изобщо няма и да помисли за бфб акции повече.

С една дума, да кажеш липсват ни само пари, това е проблема... е много смешна приказка!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Берт кви милиони бе брато тук ако има 1 милион нетен входящ поток за една седмица по която и да е позиция/и на другата седмица ще си счупим ръчичките да слагаме бидове, стига сме се самозалъгвали. ЛИПСВА НИ ЛИКВИДНОСТ САМО ТОВА Е ПРОБЛЕМА, И НИ ЛИПСВА ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО УЧАСТНИЦИ ГИ МЪРЗИ ДА ИЗКАРАТ КАПИТАЛ ИЗВЪН БОРСАТА И ДА ГО ВКАРАТ ТУК, ПРОСТО ЧАКАТ НЯКОЙ/И ДРУГ/И ДА ВКАРАТ СВЕЖ ЛЕФФФФФ, А ТЕ САМО ДА СЕ ХВАЛЯТ НА ЛЯВО/НА ДЯСНО ЧЕ СА ИВИСТИТУРИ!!!
                              Не визирам никой конкретно, а визирам всеки на който коментарите са му са му повече от леффчетата в платформата. От сега нататък имаш 18000 лефчета пишеш 18000 коментара имаш поне 140 лефчета пишеш ДО 140 КОМЕНТАРА, няма леф няма коментар
                              викаш тия с шестцифрените суми да си поръчват клавиатури на едро

не се лъжете, че с по-малко от 10-20 милки ще има трайно раздвижване на БФБ..няма как да се случи. За да тръгне ликвидността просто трябва да се появят нови мераклии. Който имаше да капитулира - вече е капитулирал в 95% от случаите - така че изсипвания на тия нива не са много вероятни. А за да се появи интерес за продажби трябва да има и кой да предложи добри цени.

НЕ съм женен за акциите си - ако дойде някой и ми даде добра цена му ги давам без да се чудя, но на тези цени си ги имам и не ги давам. Така разсъждават масата хора с акции, които не са притиснати от кредити, репа и други неотложни нужди.

За да се докарат цените до нива на които ще има добри обеми е нужно доста повече от мерака и сметките на 10-20 дребни риби като нас.

поздрави и успех
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

не знам какво си пукнал лятото на 2009-та с 50К.. като момента за покупки беше февруари , но в случая трябват милиони вкарани в поне 10 различни позиции

има време

поздрави
                                Кви милиони бре Берт.. сега си отворих файла с трейдовете...60 к съм изхарчих в химимпорт привилигировани тогава от 2,21 до 2,35 нагоре за да си счупят ръцете после да купуват и да ми ги върна на 2,79 откъдето отново ги размазах надолу потапяйки един айзберг, а иначе многото пари вкарани февруари ги изкарах напълно от нашата борса декември 2009, ако не бях сигурно нямаше да ми се пише толкова

Коментар

Working...
                                X