If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това, че Джим Роджърс се е огледал в България за инвестиции и дори си е открил сметка у нас е страхотна новина! Много вероятно това да привлече и други по-малки чуждестранни спекуланти.
България не е БФБ, бате Гойко. Телешкият ентусиазъм по тази статия е малко от типа гладна кокошка просо сънува.
Това, че Джим Роджърс се е огледал в България за инвестиции и дори си е открил сметка у нас е страхотна новина! Много вероятно това да привлече и други по-малки чуждестранни спекуланти.
Значи може да се окаже, че сме изгубили само петилетка и скоро почва растежа
Е те това са написали, че започва растежа "прогнозата на Capital Economics за тази година е за стагнация и 2-3% ръст през 2014 " Повечето отанали прогнози са за растеж между 0,9 и 2,5 през 2013, средно 1,6%. Потенциалния растеж на българската икономика е според различни изчисления между 3,5 и 4%, което е нормално да бъде достигнат при излизане от кризата. И тяхната оценка за потенциалния растеж бе някъде там, като просто дават година две забавяне спрямо останалите прогнози.
Получавал съм анализите им. Изключително добри са. Стига наистина човек да си има едно наум че са песимисти по принцип.
Направо ум да ти зайде.... Нали знам какви боклуци работят по тия "анализаторски" кантори - всичките са долни англосаксонски пияндурници. Не бих им поверил и домашно на ученик 3 клас по математика....
Питам, ако са толкова добри, защо веселият старец от Омаха е по-богат? Че и е пич, а те са тъпи педали!
.................................................. .................................................. ......................... че са песимисти по принцип.
Значи може да се окаже, че сме изгубили само петилетка и скоро почва растежа
малко като вица с руснаците и вратовръзките ... това че са скапи, не е гаранция за качеството. аз лично не ползвам редовно англииски страници за инфо...
Получавал съм анализите им. Изключително добри са. Стига наистина човек да си има едно наум че са песимисти по принцип.
Ти ебаваш ли се. Това са най-добрите в анализите. Или поне между най-добрите. И единствената причина да не са популярни е защото абонамента за тях за година е по десетки хиляди паунда.
малко като вица с руснаците и вратовръзките ... това че са скапи, не е гаранция за качеството. аз лично не ползвам редовно англииски страници за инфо...
разликата е че никой не ги е чувал (capital economics), това че са цитирани от CNBC не е гаранция за качествен анализ.
След 10 години нагоре от 1997г до 2007г, са си цикъл.Но последван засега от 5 г. надолу.Да видим няма ли да станат 7 години.
За този пазар няма фундамент, пазара(BFB) е супер паразитен.А такива пазари се срещат в третия свят по често.
Ако беше ефективен пазар, до сега да беше отчел CDS -ите.
Явно доста години ще се върви настрани и надолу.Докато нещо не се случи.
И частна да стане, ще трябва да се отсеят доста от мажоритарите.
Като им вкарат ограничения за ликвидност и виж как половината компании ще стана не публични.Или нещо подобно.
И така до тука минаха 5 години в безвремие от нас зависи следващите 5 да са със растеж.
Някои спомена долу намеса на държавата.Къде я видя тази намеса, някои пък твърдят, че това били фирми около Б.Б, и двете са пълна заблуда.Не ни губете времето с този начин на мислене.
Те защото анализаторите много разбират, светът е на ръба на фалита вече 5 години Нали Lehman беше AAA? Много им разбират празните тикви... Ама нали докато има балъци, ще има и тарикати да искат $$ за грандиозни анализи.
Ако бяха толкова умни щяха да са милиардери и да си инвестират за своя сметка.
Коментар