Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа Кунева партията ще е най-добре за борсата. След това може би БСП. Костов е след БСП, а ГЕРБ си е лошо за борсата със сигурност.
ЦЕЛИ:
Запазване и гарантиране стабилността на банковата система и небанковия финансов сектор;
Гарантиране свободата на избор на гражданите и бизнеса при използване на финансови услуги от небанковия финансов сектор като важна стъпка към демонополизация на НЗОК и НОИ;
Възраждане и ускорено развитие на капиталовия пазар, като един от най-важните инструменти за растеж и повишаване конкурентоспособността на българската икономика чрез ефективно набиране и търгуване на капитал;
Запазване на съществуващите данъчни облекчения във финансовия сектор;
Гарантиране на лоялна конкуренция и защита интересите на потребителите на финансови услуги.
МЕРКИ:
1. Връщане на контрола върху дейността на Българска банка за развитие от Министерство на финансите към Министерство на икономиката,енергетиката и туризма;
2. Концентриране на усилията на ББР в изготвянето и реализацията на програми и конкретни продукти за стимулиране на експорта, иновациите, високите технологии и конкуретноспособността на българските предприятия;
3. Стартиране на Фонд за капиталови инвестиции, който ще може да участва в капитала на малки и средни предприятия, с цел осигуряване на необходимия им ресурс за иновации, за внедряване на нови технологии, за повишаване на производствения капацитет и за усвояване на средства от фондове на Европейския съюз;
4. Активизиране на дейността на Националния гаранционен фонд;
5. Запазване на данъчните преференции в сектора на капиталовия пазар;
6. Финансиране на проекти от общонационално значение чрез фондовата борса;
7. Съдействие за присъединяването на българския регулиран пазар на финансови инструменти към глобалните регулирани пазари;
8. Намаляване на сивия сектор чрез поощряване на компаниите да емитират акции на фондовата борса;
9. Приватизация на активи през фондовата борса;
10. Усвояване на всички налични компенсаторни инструменти чрез използването им в разрешените от закона случаи;
11. Ефективност на регулаторните режими в сектора с оглед стимулиране развитието на капиталовия пазар и по-голяма защита на всички пазарни участници;
12. В сферата на здравно осигуряване и застраховане предоставяне на правото на осигурените лица сами да си изберат здравен фонд за поне 2% от вноската като стъпка за демонополизация на Националната здравно-осигурителна каса;
13. Поощряване на публичния статут на дружествата в областта на здравеопазването и листването им на фондовата борса;
14. Тристълбов модел на пенсионно-осигурителната система;
15. Въвеждане на мултифондове в пенсионното осигуряване.
На БСП не открих нищо по въпроса освен това:
Привеждане на дейността на Комисията за финансов надзор в съответствие с европейските регламенти и директиви в тази област и оптимизиране на състава й с оглед активизиране на надзорните й правомощия.
Ще направя нова тема, където да събираме и оценяваме предложенията на партиите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнениеДобра идея. Нека да съберем на едно място мерките по отношениена финансовия сектор и капиталовия пазар в частност, за да видим, коя партия/коалиция/ е най-адекватна в това отношение и заслужава подкрепа. Може би в отделна тема или някъде другаде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнениеДайте мнение коя партия ще е най-малкото зло за оптимизма на БФБ след изборитеВидяхме Геп, че ни доумъртви, но какво става, ако се коалират с др. ПП или пък спечелят червените (по времето на които БФБ работеше доста прилично макар и в изкуствено създала се ситуация) Не ви ли е нервно, че цял месец ще сме все настрани
Коментар
-
Второто тримесечие на 2013 го започвам с най - лесната анкета.
Пазарен ветропоказател 2Q 2013
След попълване на анкетата временните резултати се виждат от влизане чрез същия линкМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеEee, Батка, нали уж Боко е специалиста по Софка 280-300.
У форумо май това е общоприетото мнение. Който и да е друг-по-добре.
А ти на терсене
Но аз лично не смятам че това зависи толкова от самото управление, според мен решаваща е външната и конкретно на ЕС, макро среда.
А какво е общоприетото мнение мен много не ме вълнува. Рядко се съобразявам с масовото мнение и досега това ми е носело предимно дивиденти.
То това си е едно и от условията да си дългосрочно успешен трейдър - да мислиш различно и по-напред и бързо от тълпата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз съм за Кунева. Вярвам че може да внесе разум и интелект.
Една коалиция с ГЕРБ, но само ако наистина се изчисти от кофти муцуните като Емил Димитров, Миро Найденов и пр. би била добро решение за БГ и БФБ.
У форумо май това е общоприетото мнение. Който и да е друг-по-добре.
А ти на терсене
Коментар
-
Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнениеДайте мнение коя партия ще е най-малкото зло за оптимизма на БФБ след изборитеВидяхме Геп, че ни доумъртви, но какво става, ако се коалират с др. ПП или пък спечелят червените (по времето на които БФБ работеше доста прилично макар и в изкуствено създала се ситуация) Не ви ли е нервно, че цял месец ще сме все настрани
Една коалиция с ГЕРБ, но само ако наистина се изчисти от кофти муцуните като Емил Димитров, Миро Найденов и пр. би била добро решение за БГ и БФБ.
Коментар
-
Дайте мнение коя партия ще е най-малкото зло за оптимизма на БФБ след изборитеВидяхме Геп, че ни доумъртви, но какво става, ако се коалират с др. ПП или пък спечелят червените (по времето на които БФБ работеше доста прилично макар и в изкуствено създала се ситуация) Не ви ли е нервно, че цял месец ще сме все настрани
Last edited by vembata; 03.04.2013, 17:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеВъпросът не е, той какво е казал, мислел да каже или би искалВъпросът беше, дали е удачно, да се освободи човек от някоя хартия, и дали преди или след измъчените избори
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеВъпросът не е, той какво е казал, мислел да каже или би искалВъпросът беше, дали е удачно, да се освободи човек от някоя хартия, и дали преди или след измъчените избори
Ти искаш някой да ти каже "Купувай" или 'Продавай" ли ?!?
Нищо лично ама доста плиткоумно звучи
П.п. пак кавам нищо лично към теб ,не те познавам и не искам да те обиждам !!!Ако аз съм твоят втори шанс - ще го пропилееш или ще го оползотвориш ?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеТой казва, че за сега реалният не стига заложения растеж, но растеж има! Ти както искаш си го разбирай...Въпросът беше, дали е удачно, да се освободи човек от някоя хартия, и дали преди или след измъчените избори
Коментар
Коментар