IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Бенз ти си сладур, не искам да спорим - графиката е от онлайн Капитал .
    Обръщам ти внимание обаче че на тези фондове можеш да видиш портфейлите или поне топ5, ама на тимимпортските нъцки .
    имам малко парички и съм доволен!
    Може би след 1-2години с такива доходности може да чакаме и нови пари във фондовете, а от там и на БФБ, абе всичко е скачени съдове!!!

п.с. Браво на Елана - не случайно са в кулите!!!
    Само да направя забележка, че Елана хубаво са в кулите, но още съм на -9%* от Високодоходния. Просто за тоя ръст той тръгна от много ниско след потресаващи загуби при хоризонтално движение на пазара.

* Това трябваше да ми е безрисков дял от портфейла, който да се "управлява от професионалисти". Не, мерси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
      Ами няма, те Тимимпортските както ги казваш са по-читави от тея от листа дето си постнал...нали виждаме какво имат в портфейлите си и на какви цени се преоценява - Монбат на какви, Атера на какви и т.н....не е препоръка
      Бенз ти си сладур, не искам да спорим - графиката е от онлайн Капитал .
      Обръщам ти внимание обаче че на тези фондове можеш да видиш портфейлите или поне топ5, ама на тимимпортските нъцки .
      имам малко парички и съм доволен!
      Може би след 1-2години с такива доходности може да чакаме и нови пари във фондовете, а от там и на БФБ, абе всичко е скачени съдове!!!

п.с. Браво на Елана - не случайно са в кулите!!!
      Last edited by tony1975; 12.06.2013, 18:16.

Коментар

падре, добре, че има боси хора на БФБ които да отдават такова значение на П/Е и в същото време да не им е ясно въобще какво е П/Б и П/С.

Да попълня познанията ти - П/Е е само мнение, което е толкова лесно манипулируемо. Фактите са П/Б и П/С, ама това няма как да ти е ясно.

П/Е е за такива които са със 100 лв. в джоба и се чудят как да ги направят на 200 лв след две седмици ако може..същите балъци също си мислят, че ако нещо е на загуба то акцията не струва...понеже няма качества да анализират....добре че има и такива балъци. не е препоръка
        Знам, знам! Знае падре всички тези неща.
        Но колкото и да знае, все нещо научава.
        Живота е един урок Геко. А със синергон човек взема и допълнитени уроци.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          а виждаш ли че няма Тимимпортски фондове?!?!
          Ами няма, те Тимимпортските както ги казваш са по-читави от тея от листа дето си постнал...нали виждаме какво имат в портфейлите си и на какви цени се преоценява - Монбат на какви, Атера на какви и т.н....не е препоръка
          Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
            А като стане минус 10 стинки догодина, как ще ги смяташ бе пип?! Любопитно ми. Имам трудности при сравняване на параметри с отрицателните числа. Като при загубите на Синергон, там се чудя колко е п/е - отрицателно число или плюс безкрайност .
            Едно време беше готино - Пепи често питаше "абе колко е п/е" в темата за патката и се кефеше на големите цифри
            падре, добре, че има боси хора на БФБ които да отдават такова значение на П/Е и в същото време да не им е ясно въобще какво е П/Б и П/С.

Да попълня познанията ти - П/Е е само мнение, което е толкова лесно манипулируемо. Фактите са П/Б и П/С, ама това няма как да ти е ясно.

П/Е е за такива които са със 100 лв. в джоба и се чудят как да ги направят на 200 лв след две седмици ако може..същите балъци също си мислят, че ако нещо е на загуба то акцията не струва...понеже няма качества да анализират....добре че има и такива балъци. не е препоръка

Коментар

Тони, тая доходност дето си я постнал на ДФ е според мен на 80% от Еларга и Атера. Еларга вече е кеш, а Атерата вече балон. Просто не ги виждам милите. Не е препоръка
              а виждаш ли че няма Тимимпортски фондове?!?!

Коментар

• Тони, тая доходност дето си я постнал на ДФ е според мен на 80% от Еларга и Атера. Еларга вече е кеш, а Атерата вече балон. Просто не ги виждам милите. Не е препоръка

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                    pipbel ти с това счетоводство тип Enron как искаш някой да има по-висока доходност от твоята
                    Ами защо трябва да има някой друг Който може си го може, нали пип ? и сам спекуланта е спекулант

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                      pipbel ти с това счетоводство тип Enron как искаш някой да има по-висока доходност от твоята
                      Ти пък Енрон.... Нека да я докараме всички като колегата - вместо да се бъзикаме...Но кои ще са губещите тогава
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Ми сериозно разбира се.
                        Че преди време Батята ми набиваше канчето че не било счетоводно правилно да прехвърлям профит от една акция на друга

Смятам екстра печалбите да си ги прехвърля към агрията, хем е най близо и от сектора, хем съм си дългосрочен и там.

Други идеи ?
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

Ми сериозно разбира се.
                          Че преди време Батята ми набиваше канчето че не било счетоводно правилно да прехвърлям профит от една акция на друга

Смятам екстра печалбите да си ги прехвърля към агрията, хем е най близо и от сектора, хем съм си дългосрочен и там.

Други идеи ?
                          Не знам дали сериозно не можеш да си сметнеш доходността по отделна инвестиция, но основната идея е да си определиш входящите и изходящите парични потоци. Примерно събираш стойността на акциите си към момента (да кажем 1 000 акции по 2.30 лв), получените дивиденти и сумата на продажбите по позицията - това са положителните потоци и ги делиш на сумата от всичките ти покупки по позицията - отрицателни потоци. Изваждаш единица от частното и превръщаш в %.

Коментар

Е хубаво де, как да го смятам ?
                            Средната ми е 19 стинки в момента, а пазарната 2.32.
                            Освен това инфостока го показва, не аз....
                            А като стане минус 10 стинки догодина, как ще ги смяташ бе пип?! Любопитно ми. Имам трудности при сравняване на параметри с отрицателните числа. Като при загубите на Синергон, там се чудя колко е п/е - отрицателно число или плюс безкрайност .
                            Едно време беше готино - Пепи често питаше "абе колко е п/е" в темата за патката и се кефеше на големите цифри

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                              Ти сериозно ли?!?
                              Ми сериозно разбира се.

Други идеи ?

Коментар

• Да ви имам проблемите

Коментар

Working...
                                X