Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДа и аз мисля че е точно така.
В златната Р/Е среда сме, друг е въпроса колко златна ни е средата
И все пак според мене се виждат някои възможности колкото и да е ориентировъчно това с РЕ-то.
Например Турция (дори и след 20-те % дето ми е дала досега), Чехия, Китай, Унгария...
За най храбрите - Аржентина, Русия и Гърция
ПС Всъщност единствената ми артия с аржентински привкус PZE ми е и шампиона по доходност досега - над 56% за 3 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПЕ то за никъде не е най-показателно. но първото нещо което гледа човек преди да влезе в нов пазар е лесни за разбиране показатели. И ПЕ е един от тях. Ако види прекалено високо пазарно ПЕ и веднага ще си помисли - тук се надува балон. ако види прекалено ниско ПЕ и веднага ще си помисли - някой в тази държава яко краде както е в случая с русия където пазара си върви с Руски Дисконт от години.
Нашето си е ОК. В златната среда така да се каже.
Перифразирано ... чакате от кравата мляко...а на мен ми се вжда и ритник...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНашето си е ОК. В златната среда така да се каже.
В златната Р/Е среда сме, друг е въпроса колко златна ни е средата
И все пак според мене се виждат някои възможности колкото и да е ориентировъчно това с РЕ-то.
Например Турция (дори и след 20-те % дето ми е дала досега), Чехия, Китай, Унгария...
За най храбрите - Аржентина, Русия и Гърция
ПС Всъщност единствената ми артия с аржентински привкус PZE ми е и шампиона по доходност досега - над 56% за 3 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеАмериканците уж са решили проблема (следващото решаване са го отложили за февруари)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПЕ то за никъде не е най-показателно. но първото нещо което гледа човек преди да влезе в нов пазар е лесни за разбиране показатели. И ПЕ е един от тях. Ако види прекалено високо пазарно ПЕ и веднага ще си помисли - тук се надува балон. ако види прекалено ниско ПЕ и веднага ще си помисли - някой в тази държава яко краде както е в случая с русия където пазара си върви с Руски Дисконт от години.
Нашето си е ОК. В златната среда така да се каже.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеП/Е то за БГ според мен не е най-показателното. Ще дам и няколко примера:
1. Когато купиха Каолин, П/Ето му беше над 10, но това не попречи да го купят за точно точно пъти повече пари!
2. Колко бе П/Е на Булгартабак и колко е сега?
3. П/Е на Хим едва ли някой може да го бие по света /говорим за мащаби на компанията, история и др./, но това не му помага много-много май
Нашето си е ОК. В златната среда така да се каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз го изкарвам на Софикс на 11,4. И определено не сме евтин пазар, поне що се отнася до другите развиващи се пазари.
Не мисля че е редно да се претегля през капитализации и поне за мен си го смятам с еднаква тежест на компонентите.
1. Когато купиха Каолин, П/Ето му беше над 10 при цена 2 лв., но това не попречи да го купят за точно точно пъти повече пари!
2. Колко бе П/Е на Булгартабак и колко е сега?
3. П/Е на Хим едва ли някой може да го бие по света /говорим за мащаби на компанията, история и др./, но това не му помага много-много майПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеОт самолета.
Файнаншъл таймс 16 Окт.
Освен това казват - "Country P/Es relate to sample of stocks that cover at least 75% of each market capitalisation. Losses are exluded from the P/E calculation. Source - ThompsonReuters.", защото в моят портфейл числото е различно. На другите маркети има ли много такива, съпоставени с нашите герои?
За мен човек трябва да си гледа компаниите, които има или ще проима и да не обобщава така хамалската.
Това мисля аз, а иначе не съм от крайните оптимисти - "Софикс над 1000".Last edited by 15%; 17.10.2013, 19:46.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениебфб софикса го смята на 7,25
Мисля, че бфб го смятаха като Sum(Cap)/Sum(E), ako помня правилно, разбира се.
Цитираните от пип, (или там от ройтерс) може да са дефинирани по друг начин
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеОт самолета.
Файнаншъл таймс 16 Окт.
Освен това казват - "Country P/Es relate to sample of stocks that cover at least 75% of each market capitalisation. Losses are exluded from the P/E calculation. Source - ThompsonReuters."
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеЗдравей пип! Откъде е тази статистика ?
Файнаншъл таймс 16 Окт.
Освен това казват - "Country P/Es relate to sample of stocks that cover at least 75% of each market capitalisation. Losses are exluded from the P/E calculation. Source - ThompsonReuters."
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМалко пресни пресни РЕ-нца като основа за размисъл.
И коментари от чакащите софка >1000 ако може
Аржентина 3.5
България 12.1
Китай 7.2
Чехия 9.6
Германия 13.7
Гърция 4.7
Унгария 10.1
Норвегия 12.8
Полша 12.8
Румъния 11.5
Русия 6