IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Аз не знам защо я виждам че чашата е полупълна ,а вие че е полупразна..
    Перифразирано ... чакате от кравата мляко...а на мен ми се вжда и ритник...
    Много сложно стана. Така казано го разбирам по два начина.
    домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Да и аз мисля че е точно така.
      В златната Р/Е среда сме, друг е въпроса колко златна ни е средата

И все пак според мене се виждат някои възможности колкото и да е ориентировъчно това с РЕ-то.
      Например Турция (дори и след 20-те % дето ми е дала досега), Чехия, Китай, Унгария...
      За най храбрите - Аржентина, Русия и Гърция

ПС Всъщност единствената ми артия с аржентински привкус PZE ми е и шампиона по доходност досега - над 56% за 3 месеца
      китайците са крадливи като руснаците - само че там крадат мениджърите - не случайно дори и самите китайци не си купуват акциите на компаниите. В Унгария проблема е един - Орбан. Аржентина е като Русия на латинска америка - не знаеш кога ще национализират нещо. Иначе Турция и на мен ми харесва.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        ПЕ то за никъде не е най-показателно. но първото нещо което гледа човек преди да влезе в нов пазар е лесни за разбиране показатели. И ПЕ е един от тях. Ако види прекалено високо пазарно ПЕ и веднага ще си помисли - тук се надува балон. ако види прекалено ниско ПЕ и веднага ще си помисли - някой в тази държава яко краде както е в случая с русия където пазара си върви с Руски Дисконт от години.

Нашето си е ОК. В златната среда така да се каже.
        Аз не знам защо я виждам че чашата е полупълна ,а вие че е полупразна..
        Перифразирано ... чакате от кравата мляко...а на мен ми се вжда и ритник...

Коментар

Да и аз мисля че е точно така.
          В златната Р/Е среда сме, друг е въпроса колко златна ни е средата

И все пак според мене се виждат някои възможности колкото и да е ориентировъчно това с РЕ-то.
          Например Турция (дори и след 20-те % дето ми е дала досега), Чехия, Китай, Унгария...
          За най храбрите - Аржентина, Русия и Гърция

ПС Всъщност единствената ми артия с аржентински привкус PZE ми е и шампиона по доходност досега - над 56% за 3 месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
            Американците уж са решили проблема (следващото решаване са го отложили за февруари) ))
            те дотогава са превзели новите върхове

Коментар

• Американците уж са решили проблема (следващото решаване са го отложили за февруари) ))

Коментар

ПЕ то за никъде не е най-показателно. но първото нещо което гледа човек преди да влезе в нов пазар е лесни за разбиране показатели. И ПЕ е един от тях. Ако види прекалено високо пазарно ПЕ и веднага ще си помисли - тук се надува балон. ако види прекалено ниско ПЕ и веднага ще си помисли - някой в тази държава яко краде както е в случая с русия където пазара си върви с Руски Дисконт от години.

Точно казано, съгласен!
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  П/Е то за БГ според мен не е най-показателното. Ще дам и няколко примера:
                  1. Когато купиха Каолин, П/Ето му беше над 10, но това не попречи да го купят за точно точно пъти повече пари!
                  2. Колко бе П/Е на Булгартабак и колко е сега?
                  3. П/Е на Хим едва ли някой може да го бие по света /говорим за мащаби на компанията, история и др./, но това не му помага много-много май

Коментар

Аз го изкарвам на Софикс на 11,4. И определено не сме евтин пазар, поне що се отнася до другите развиващи се пазари.

Не мисля че е редно да се претегля през капитализации и поне за мен си го смятам с еднаква тежест на компонентите.
                    П/Е то за БГ според мен не е най-показателното. Ще дам и няколко примера:
                    1. Когато купиха Каолин, П/Ето му беше над 10 при цена 2 лв., но това не попречи да го купят за точно точно пъти повече пари!
                    2. Колко бе П/Е на Булгартабак и колко е сега?
                    3. П/Е на Хим едва ли някой може да го бие по света /говорим за мащаби на компанията, история и др./, но това не му помага много-много май

Коментар

• Аз го изкарвам на Софикс на 11,4. И определено не сме евтин пазар, поне що се отнася до другите развиващи се пазари.

Не мисля че е редно да се претегля през капитализации и поне за мен си го смятам с еднаква тежест на компонентите.

Коментар

От самолета.
                        Файнаншъл таймс 16 Окт.

Освен това казват - "Country P/Es relate to sample of stocks that cover at least 75% of each market capitalisation. Losses are exluded from the P/E calculation. Source - ThompsonReuters."
                        Много глобална статистика бе Пип! И какво са набутали в тези мин. 75% - патки, енергонита, баневци , защото в моят портфейл числото е различно. На другите маркети има ли много такива, съпоставени с нашите герои?
                        За мен човек трябва да си гледа компаниите, които има или ще проима и да не обобщава така хамалската.
                        Това мисля аз, а иначе не съм от крайните оптимисти - "Софикс над 1000".
                        Last edited by 15%; 17.10.2013, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          бфб софикса го смята на 7,25
                          Може да има разминаване по самата дефиниция на понятието "общо" или "средно" ПЕ.
                          Мисля, че бфб го смятаха като Sum(Cap)/Sum(E), ako помня правилно, разбира се.
                          Цитираните от пип, (или там от ройтерс) може да са дефинирани по друг начин

Коментар

От самолета.
                            Файнаншъл таймс 16 Окт.

Освен това казват - "Country P/Es relate to sample of stocks that cover at least 75% of each market capitalisation. Losses are exluded from the P/E calculation. Source - ThompsonReuters."
                            бфб софикса го смята на 7,25

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                              Здравей пип! Откъде е тази статистика ?
                              От самолета.
                              Файнаншъл таймс 16 Окт.

Коментар

Малко пресни пресни РЕ-нца като основа за размисъл.
                                И коментари от чакащите софка >1000 ако може

Аржентина 3.5
                                България 12.1
                                Китай 7.2
                                Чехия 9.6
                                Германия 13.7
                                Гърция 4.7
                                Унгария 10.1
                                Норвегия 12.8
                                Полша 12.8
                                Румъния 11.5
                                Русия 6