Днес затишие пред буря ли, що ли......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Българите отново купуват
Възстановяването на потребителското търсене в България продължава. По предварителни, сезонно изгладени данни, през октомври 2013 г. оборотът на търговията на дребно се покачва с 0.6%, като възходящият тренд продължава вече 5 месеца.
Спрямо същия месец на предходната година оборотът на търговците на дребно в страната скача с 6.9%.
През октомври най-голям ръст има в сектора на търговията по интернет, където увеличението на месечна база е 21.6%.
Спрямо октомври 2012 г. нарастване има във всички сектори, наблюдавани от НСИ. По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 26.6%, в търговията на дребно чрез поръчки по интернет и телефона - с 25.0% и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 10.7%.
Данните показват, че българите отново купуват, което е може би най-важният сигнал за това, че страната излиза от кризата. Оборотът на търговията на дребно намаляваше от 2008 г. като дъното беше достигнато едва в средата на тази година.
Сред движещите сили за възстановяването на потреблението в страната е интернет търговията, което предполага, че пазарът ще изглежда по-съвсем различен начин след кризата. Вероятно в рамките на две години, българските потребители ще започнат да настигат гражданите на ЕС по дял на покупките през мрежата.
Тази тенденция обаче ще доведе до сериозни проблени за традиционната търговия на дребно, като българските търговци ще се окажат под все по-силен конкурентен натиск от чуждестранни компании, които няма никаква база в България.
- See more at: http://financebg.com/#!/article/10565
Коментар
-
Ех, какви времена !
http://www.monitor.bg/article?id=135699
Аз се включих във фиестата (сиестата) две години по-късно.
И добре, че стана така - като знам какъв съм рисков играч .... да съм занулил бързо-бързо.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнениеКато междувременно навсякъде плаща с биткойни естествено?!??!??Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе къде е Форекс Мастъра?
За мен той е най-големият инвеститор в този форум, защото доказано слага всички в малкия си джоб от около 7-8 години насам.. А и човекът доста добре и дълбокосмислено обосновава вижданията си, което може да се каже за доста малко хора тук.
Бих искал да коментира БФБ през идните месеци...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСлед умората от плуването в южните и топли морета, кара ски в Алпите, докато му ремонтират новата къща в Бояна.....мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе къде е Форекс Мастъра?
За мен той е най-големият инвеститор в този форум, защото доказано слага всички в малкия си джоб от около 7-8 години насам.. А и човекът доста добре и дълбокосмислено обосновава вижданията си, което може да се каже за доста малко хора тук.
Коментар
-
Абе къде е Форекс Мастъра?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа и на мен в началото на годината ми спъваше растежа - добре че в последствия я ракзарах
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНай-избушеняшката артия ми е чез... По ирония на съдбата дори и Монти се оказа прав за нея, ...досега
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеПо ирония на съдбата дори и Монти се оказа прав за нея, ...досегаCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи яко се прецака последната година, до като чакаш избушения индекс да се сринеНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи яко се прецака последната година, до като чакаш избушения индекс да се сринеДа видим докога ще ги държи ралито
Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар