Първоначално изпратено от VINS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеУтре започват
УСПЕХ на всички
Коментар
-
Пуканките са велико откритие....
Да му мислят тези със 190 проценти в акции...
Аз със мойте 70 %.... мога да изкарам до май..да пълня ако паднат ида правя кинти ако се качват ....
За мен най късно от 15 -20 февруари ще бъдем надолу...а какво ке става ...
Ако тази седмица не се сурнем ,другата шанса е по голям ,а третата може и да позная...
Така ,че защо да влизам в качващи се спекулки ,който после ще падат..
Това е девиза на спекуланта ...
Така ,че умната...
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеиначе и аз споделям мнението Ви, ще има дни с, но кога ще бъдат ........
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНагоре. В момента влиза много кеш на пазара и няма как да спадне. Където се появи по-голямо предлагане ще се разграбва. Така ще е поне няколко месеца докато се кротнем за малко.!!! Има "умници" които четат форума за да определят сантимента на пазарните учасници! Търговията от миналата седмица беше показателна за това, покупки имаше, точно когато имаше най-много сълзи и ''гащите бяха пълни"
, иначе и аз споделям мнението Ви, ще има дни с
, но кога ще бъдат ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНагоре. В момента влиза много кеш на пазара и няма как да спадне. Където се появи по-голямо предлагане ще се разграбва. Така ще е поне няколко месеца докато се кротнем за малко.
В акции съм на 80% и не препоръчвам нищо.
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДоста мастило сте изписали днес, как виждате пазара утре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДоста мастило сте изписали днес, как виждате пазара утре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеТия графики можеш да си ги гледаш както искаш.
Ето - аз например, ако използвам Elliot Wave, виждам, че Софиксо върви по възходяща линия нагоре и не виждам скоро да спре да се движи нагоре, така че....
А ти пък от къде я измисли тая корекция не знам. Или ти се иска да има корекция, щото те е яд че расте, пък ти не си на клона
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЕ, ама стига сега де, спри се малко. Пак взе да се правиш на ударен.
Кво правим активите (разбирай кредите) на компаниите, които са взели примерно кредит в $ за покупка на машини, но не работят за експорт, а за местния пазар. Банката ще се сдобие с машини ще кажат някои и ще са прави.Да, ама на бамката и е през оная работа за машините, при положение, че ще трябва да отписват. Можеш да се опитваш да минимизираш проблема колко си искаш. Това не променя факта, че проблем може да има. Не те карам да си продаваш акциите. Ти си знаеш. Просто ти казвам да си имаш едно на ум. От това не боли.
Лошите кредити на тези банки които ги имам се движат между 2,1% за Стандарт чартър банката на развиващите се пазари така да се каже и 12,2% за уникредит. Обаче и на уникредит голяма част като обем от лошите кредити идват от Италия, не от Източна европа.
В същото време комерцбанк например - банка почти изцяло фокусирана върху Германия е с лоши кредити от 7,6%. Дойче банк - която незнай защо се приема в българия за сигурна е реално на второ място с най-голям капиталов недостиг в Европа след Креди Агрикол - която пък е фокусирана почти изцяло върху Франция. На сантандер - на която значителна част от печалбата идва от латинска америка лошите кредити са 5,6%. В същото време Банкия която е фокусирана върху Испания е с 13,3%
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПравим едно и също нещо. Аз също изхождам от тези мотиви. Купувам евтино това, което според мен ще расте в пъти. ....
Бе не е баш същото. Доколкото схванах ако нещо струва 4-6 лева ти си доволен да купиш на 2. Е, аз пък съм свидлив - предпочитам го на левче.
Така и риска ми е по малък от твоя ако вземе падне на 50 стинки междувременно.
Затова сега на БФБ не продавам, но и НЕ купувам.
Когато купувам акции се интересувам главно каква ще е печалбата след 2-3 години за да имам представа какви са съотношенията.
Еми щом имаш кристална топка и и вярваш - добре, успех с предсказанията.
П/Е за миналите 12 месеца е безсмислена информация.
А за миналите 5 или 10,15 ?
Историята винаги се повтаря под 1 или друга форма.
Видимо инвестициите ти на БФБ компенсират загубите по чуждите пазари. Като цяло следвайки стратегията да ловиш падащи кинжали не диверсифицираш и не купуваш ефтино а качваш риска орязвайки доходността.
Аз не се стремя към даден момент да съм винаги на плюс.
По скоро си планирам така нещата че следващите 2-3-4 години да мога да правя поне по 15 % годишно.
Стоенето в България и насочването към правилните развиващи се пазари след две години ми звучи много по-логично.
Щом предпочиташ да си на 100% в цъфтящата просперираща БГ и смяташ че потенциала и е огромен в сравнение с Турция да кажем, при 50% по ниско РЕ на техния пазар - добре. Само че след 2 години няма да намериш ТУР и другите ЕМ на тия цени.
А аз мога се хвана на бас че турския индекс ще удвои, а след време и утрои преди софка ( ако изобщо тя някога удвои) от тия нива.
По-логично е да инвестираш във фирма, занимаваща се с разрушаване на ядрени реактори отколкото в уран.
ВЕИ си има своето място, но ги надценяваш мисля. Сещаш се какво ще стане ако Китай, а и другите спрат субсидиите за сектора или се разкрие накрая колко са големи простотиите на Ал Гор и другите псевдогурута на глобалното затопляне.
Много рано погребваш ядрената енергия, тя също се развива.
Дори германците почнаха да дават заден напоследък !
ПС Аз съм против Белене между другото, просто не ни трябва.
Както и да е, прекалено внимание му отдадохме на тоя уран. В края на краищата заедно с царевицата, житото, кафето и захарта ми е само 4% от портфейла на нисе.
Това което знам е че капитулирало ли е нещо - аз трябва да съм там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеБорсата си промени комисионните. При софикс 500 ще бъде с печалба около 1,4 милиона. При софикс 2000 печалбата ще е много над тази от 2007 година. Разгледай го внимателно. Дали са много добра разбивка от къде идват приходите им. Може човек да си пограе с тях съобразно очакванията си за оборота. Скоро ще излезе отчета и ще видим как е била 2013 година.
Така че комисионните на борсата са под постоянен натиск от това да не прави възможно изграждане на конкурентен пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение2007 година борсата направи 5,2 милиона печалба. Да кажем че софикс 2000 ще бъде достигнат след 3 години и борсата пак ще направи 5,2 милиона печалба. Ако вземем тогава ПЕ 20 това прави 104 милиона капитализация или ръст от 4 пъти.
Работата е там че 2006г. т.е. при Софикс затваряне 1200 печалбата и е 2 милиона което ако вземем ПЕ 20 прави капитализация от 40 милиона или с други думи само 60% над настоящата цена. А до Софикс 1200 индекса ще порастне 140%. Така големия ръст на борсата - ако предположим че резултатите и се повторят ще е когато Софикс вече е високо - то си има и причина за това - много повече хора купуват на високо, като същвременно и обемите са доста по-високи.
Така няма да имам нищо против да влеза в БСО когато пазара вече е еуфоричен - тогава има шанс да изпревари индексите, но преди това реално ще изостава. Ако човек държи Софикс до 1200 и след това влезе в БСО ще изкара много повече отколкото ако сега влезе в БСО.
Коментар
Коментар