IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
    Бъркаш , анализа на графиката показва че им влиза кеш който увеличава активите , респективно кеша не е инвестиран в дялови инструменти поради което теглото им в портфейлите им е намаляло в сравнение с 2012 .
    Прав си. Не съм отчел, че активите се увеличават толкова значително. Така имаме малко по-различна картинка:

Акции 2013 : 191.70
    Акции 2012 : 147.71
    новоинвестирани 43.99

Депозити 2013 : 364.58
    Депозити 2012 : 172.20
    нови : 192.38

във всичко останало новоинвестираните са : 59.33

Ако допуснем, че ще се стремят към разпределението от 2012 (което си е консервативно), дори и да нямат нови постъпления ще трявба да вложат към 109 в акции през 2014.

Отделна тема е дали тези акции ще са български

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Мда, а депозитите какво ще ги правят тия фондове

Към края на декември 2013 г. активите на местните инвестиционни фондове достигат 697.1 млн. лева, като спрямо същия месец на 2012 г. те се увеличават с 295.7 млн. лева (73.7%).

Към края на декември 2013 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 52.3%, акции и други форми на собственост – 27.5%, и ценни книжа, различни от акции – 14.1%, при съответно 42.9%, 36.8% и 12.2% към декември 2012 г.

Ти представяш ли си - взимат парите на балъците, удрят входни такси, изходни такси, процент доходност, такса паркиране, такса на майка им в гъзо и.... после слагат парите на депозит в банка... Просто е велико. К.олко много балъци има дето ще се излъжат...
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Ми то толкова им е пипето на нашите БГ фонд мениджъри.
        Дори бат Пешо от онова село по добре би се справил.
        Пълни некадърници.
        Не че е новина де....
        +1
        абсолютно съгласен

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...aloviia_pazar/

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
            Дам, излиза че са продавали акции и са слагали парите в банките.
            Ами щом въпраки това направихме +43%, може пък и да ни върже и тази година.
            Бъркаш , анализа на графиката показва че им влиза кеш който увеличава активите , респективно кеша не е инвестиран в дялови инструменти поради което теглото им в портфейлите им е намаляло в сравнение с 2012 .

Коментар

• Не е задължително парите да отиват в депозити.Винаги има група инвеститори,
              които като дойде пролетта и се стопи снега насочват парите си към реален
              бизнес/строителсво,земеделие,търговия с плодове и зеленчуци/.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                Ми то толкова им е пипето на нашите БГ фонд мениджъри.
                Дори бат Пешо от онова село по добре би се справил.
                Пълни некадърници.
                Не че е новина де....

Коментар

• Веднъж да се отпушат позициите при ТИМА ще видите кон боб яде ли!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                    Дялът на акциите е намален. Какво точно ни кара да си мислим, че това ще се промени в наша полза?
                    Лихвите по депозитите падат,акциите стават по-скъпи/това се харесва на фонд менеджерите/,търуваните обеми на БФБ разстат,ще се раздадат доста дивиденти,някой компании ще се делистнат/ще се освободи кеш/....Тава май стига!

Коментар

Дялът на акциите е намален. Какво точно ни кара да си мислим, че това ще се промени в наша полза?

Коментар

• Дялът на акциите е намален. Какво точно ни кара да си мислим, че това ще се промени в наша полза?

Коментар

• Мда, а депозитите какво ще ги правят тия фондове

Към края на декември 2013 г. активите на местните инвестиционни фондове достигат 697.1 млн. лева, като спрямо същия месец на 2012 г. те се увеличават с 295.7 млн. лева (73.7%).

Към края на декември 2013 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 52.3%, акции и други форми на собственост – 27.5%, и ценни книжа, различни от акции – 14.1%, при съответно 42.9%, 36.8% и 12.2% към декември 2012 г.

Last edited by dex; 19.02.2014, 17:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Сигурен ли си ?
                            Аз точно сега не бих оставал извън пазара за дълго......
                            +1

Коментар

Идва време на разпродажби, по-точно дойде. Всички знаем как приключват ръстовете всяка година... ТОЧНО КАКТО В МОМЕНТА. Аз лично съм си харесал една две позиции (Билборд и Енерго про - продажби) с потенциал от тук нататък (смяна на коня), ако бъдат оценени добре и се влее в тях освободен кеш, пей сърце. Ако не.. имам си реален бизнес. До тук - ДОВОЛНО!
                              Сигурен ли си ?
                              Аз точно сега не бих оставал извън пазара за дълго......

Забележителен ръст при инвестиционните фондове в България показват последните данни на БНБ.

Към края на декември 2013 г. средствата, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове, които осъществяват дейност в България, възлизат на 1436.8 млн. лева.

Техният размер се увеличава с 484.6 млн. лева или 50.9% в сравнение с декември 2012 г.

Като процент от БВП общият размер на активите на местните и чуждестранните инвестиционни фондове към декември 2013 г. е 1.8%.

Възходът на сектора е забележителен и показва силно подобряване на инвестиционния климат в страната, което сигнализира за ръст на инвестициите в другите сектори на икономиката. Освен това данните на БНБ дават яснота какво се крие зад силния ръст на българския фондов пазар през миналата година, въпреки че все още голямата част от средствата на инвестиционните фондове стоят под формата на депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                Много е намаляло предлагането на Енергони , тая артия ще изригва скоро ми се струва !
                                Както писах и в темата на Енрони - за 2-3 % при модерните доскоро се изпускат 20-30 % на ден при това, де за да мръдне нанякъде цената влиза в аукцион.
                                Но определено на тезгяха са малко, не съм ги гледал като предлагане как са били скоро в дълбочина и не мога да преценя дали има промяна. Но пък и не се знае колко са в засада?
                                Трейдъре, взе ли билет?

Коментар

Working...
                                X