Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои са мразените(нагли) мажоритари на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеНай-важното условие борсата да тръгне нагоре е точно в отпадането от индексите на компаниите с нагли, крадливи и некомпетентни мажоритари.
Кризата всъщност е много по-малък проблем от наглите мажоритари. Умния инвеститор точно по време на криза има най-добри възможности за изгодни инвестиции, но само в компании управлявани от почтенни и кадърни мениджъри.
Всъщност наглеците помагат с всички сили за пречистването на борсата /отпадането на компаниите им от индексите/, ама трябва още доста време да изтече.
Ето и моята класация за мажоритари с престъпно отношение към миноритарните акционери.
1. Банев
2. Божков
3. ТИМ
4. Бедо
Не е препоръка изобщо да им се доверявате, но е препоръка "компетентните" органи да се заемат с деянията им. Докато компаниите им са в индексите все ще се суркаме по дъното.Last edited by SEBULBA; 25.04.2012, 18:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеАко поглегледнем от тази гледна точно - кой Мажо какво е направил на БФБ като компании и развитието им - просто не виждам как бихте сложили там ТИМ или Бедо - вижте им компаниите преди 10 г. и сега - определено има развитие
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеКучетата си лаят,керванът си върви
прачети в тема Оптимизъм кой са движещите сили на пазара и ще установиш , че в момента лаещите са и купуващи и оценяващи. Маркета го показва....
Коментар
-
Темата има шанс да се превърне в интересна, ако се говореше повече с факти, а не просто кой какво си мрази
Иначе аз бих казал, че аз лично много повече се притеснявам от т.н. "обичани" мажоритари на БФБ - да не ги изреждам - погледнете портфейлите на ПФ Доверие, Алианц - там са все предимно все от обичаните Мажовци, та според мен е много интересно това разделение на обичани и мразени, където обичаните се търгуват в рамките на 4-5 пъти по скъпо като оценка за разлика от мразените
Нека бъдем, честни - бизнес средата в БГ е отвратителна и доста по различна от тази в Европа и САЩ - няма как да се очаква таква корпоративна култура да има и тук - просто е абсурд - тези които се мъчат да я имитират и са т.н. обичани мажовци - те за мен са именно най-опасни и най-съмнителни, както казахме и цените им са на по високо ниво
Та според мен, ако се абстрахираме от цените на акциите и се погледне на корпоративно ниво и се направи сравнение, ще се види, че няма обичани и мразени Мажовци, и че всички са си едни и същи
Но има разлика, на такива които съсипват комапаниите си и такива които ги развиват, макар и бавно или поне ги поддържав в добро финансово състояния
Ако поглегледнем от тази гледна точно - кой Мажо какво е направил на БФБ като компании и развитието им - просто не виждам как бихте сложили там ТИМ или Бедо - вижте им компаниите преди 10 г. и сега - определено има развитие
Пак ви казвам, дано ме разберете - ПАЗЕТЕ СЕ от обичаните Мажовци, а не от тези дето са мразени. На мразениете, така или иначе вече е отразено в цените им, мисля достатъчноThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
-
Вижте какво Положението на борсата и без това е достатъчно зле а с тази тема не се помага да се оправим а точно обратното
Кризата всъщност е много по-малък проблем от наглите мажоритари. Умния инвеститор точно по време на криза има най-добри възможности за изгодни инвестиции, но само в компании управлявани от почтенни и кадърни мениджъри.
Всъщност наглеците помагат с всички сили за пречистването на борсата /отпадането на компаниите им от индексите/, ама трябва още доста време да изтече.
Ето и моята класация за мажоритари с престъпно отношение към миноритарните акционери.
1. Банев
2. Божков
3. ТИМ
4. Бедо
Не е препоръка изобщо да им се доверявате, но е препоръка "компетентните" органи да се заемат с деянията им. Докато компаниите им са в индексите все ще се суркаме по дъното.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение+1, както е модерно да се казва
Коментар
-
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнениеАз да питам като имам по-скромен опит? Имало ли е случай в който Цв.Бориславова е направила някоя врътка с цел да ощети акционерите си? Или в случая я изброявате от лична гледна точка " просто не й вярвам" ?
В Катекс се появи че имало опция и как акциите които държал били заложени и така влезнаха два пъти по-малко пари от продажбата на акциите на Си банк. Никъде преди това не било обявено, че има такава опция.
У да не забравям Пампорово там какви врътки имаше и как се разместиха задълженията от както тя влезна. Заемите са преместени в основното дружество. Фанете балансите и гледайте назад в годините ко става там.
Само в Си Банк се гонеше печалба но там тя не е била пълен собственик и за това вероятно не е смеела щото става дума за много пари и знае, че може да има недоволни които пък са много богати и това може да е доста опасно за нея.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Е в тази класация не би трябвало да има две мнения...
Банев е фараон на фараоните и крал на кралете в това отношение...
Бедо също го бива, но той е направо цвете в сравнение с Банев, Божков и Бориславова... А ТИМ даже няма какво да ги коментираме... Там е ясно.
На Банев 1000 години затвор са му малко, ама компетентните органи са с превръзка на очите.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
Коментар