If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За това не съм убеден и продадох/имах малко/, и в майката го наместих.
В този случай... е късно е за съвети ...
Успех !
п.с. ей сега гледах Р/В коефиценти и направих сметка каква е тежеста на един туит... сериозна работа - идва точно х2
По-малко обезценки увеличават печалбата на банките
На годишна база ръстът на финансовия резултат е с 25%
Банките започват годината с 24% по-висока печалба в сравнение с януари 2017 г. В същото време разходите за обезценки са по-ниски с близо 33%. Това показват данните на БНБ за състоянието на банковата система за януари 2018 г. По-малкото обезценки, които банките са направили през първия месец на годината, допринасят за силното начало в печалбата. Към края на януари финансовият резултат на системата е 117 млн. лв., което е с 24% по-високо в сравнение със същия период на миналата година. В същото време разходите за обезценки са по-малко с 32.9% на годишна база, или 31.8 млн. лв. И през 2017 г. тези разходи се свиваха в сравнение с предходната година, когато банките се готвеха за стрес тестовете и проверката на активите, но спадът беше едноцифрен.
И преди съм казвал - вярно е, факт ... и това е в цената
Колкото и еретично да звучи - очаквам някой ден да я продадат ...Това е основната причина в намерението ми да увеличавам а не продавам дори и за семки ...Другите по-вероятни причини (и двигатели за растеж) са - нарастваща печалба... и възможен дивидент
Не смятам, че Хима е толкова лоша компания. Ще поизлъскат имиджа тази година и ще стане интересно.
Имам ЦКБ и за мен тя е една от основните причини за ръст на печалбата при Хим. Лошото е, че с ликвидността трудно ще се реши проблема и големите портфейли са в риск.
Коментар