If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В статията в Капитал, а и тук се преиграва с това дали увеличението на капитала е станало до 31.12.2018 и дали ще се признае към тази дата -1) от одиторите; 2) от ЕЦБ. За одита и счетоводството, водещо е съдържанието, а не формата. След като реално имаме увеличение на капитала, документално изрядно от гл. т. акционерите, които го вземат като решение и има правно основание за конвертирането, има всички основание да се счита, че капитала към 31.12. , в по-големия размер е коректен в отчета, независимо, че не е вписан към 31.12.2018. Много приходи, разходи, активи и пасиви са в отчета към 31.12., независимо, че документите са от новата година. Например разходите за ток , телефони и интернет на банката за декември са от около 20 януари 2019 г., но никой не ги оспорва за 2018 г.
Проверяващата ЕЦБ се интересува от капиталовата адекватност към дадения момент, а не към датата на баланса. За нея не трябва да има никакво значение, вписан ли е или не капитала към 31.12., а коректен ли е капитала и сигурна ли е банката. На този етап отговора е явно положителен.
Защо облигациите са конвертирани по тази цена? Ами точно защото е между свързани лица, явно е направено доста професионално, направена е своего рода оценка на предприятието и акциите, защото сделката ще бъде предмет на внимание и не трябва да има съмнение за реалността на капитала. Още повече, за да се предпазят от бъдещи атаки и от вложителите на пенсионния фонд. Тази оценка за мен е добра косвена база за ориентир относно хипотетичната "справедлива цена" на акцията и е поредното доказателство, че пазара не оценява достатъчно справедливо банката и тук имаме доста подценени акции /не, че не си го знаем/. Дали и цената на акцията ще отиде до такова ниво, това вече е функция на пазара, който, както си го знаем е доста особен /с малко пари, скромно търсене, неглижиране от страна на държавата, чиновнически прочити на законодателство, отказващо и позитивните потенциални инвеститори/.
Доживяхме в този форум да цитирате тези. Я по сериозно. ББ 10 година боядисва една "стеничка" за да влезем в Шенген. Толкова и влизането ще се случи. Преди чакалнята ще трябва да влезем в банковия съюз. Някои от макропоказателите ни преждевремнно промърдаха в нежелана посока.
Според мен няма да има проблеми при никоя от проверяваните. Евентуалните черни овце биха били двете изцяло бг дружества, но и при двете се вземат мерки това да не се случи и смятам, че тези мерки са предварително съгласувани с който трябва за да няма проблеми.
ако тука е 3 хим колко трябва да е исторически 4.5
и според мен бруталното рали тепърва предстой
очевидно ще се случи по рано юли
затягайте коланите продавачи няма предстоят 14месеца нагоре
Не мога да разбера какво значение има за текущата пазарна цена това че са се уговорили да конвертират на над 3 лв.За мен е все същото тези с преобразуваните облигации да се уговорят и да купят примерно извънборсово на 50 стотинки,тогава пазарната към 0.50лв ли ще върви?
Много надценяваш нашите съгласувания с когото трябва! Виж дори увеличаването на капиталът не е вписано в срок за 2018-та и в последният момент са се сетили да направят нещо.
Според мен няма да има проблеми при никоя от проверяваните. Евентуалните черни овце биха били двете изцяло бг дружества, но и при двете се вземат мерки това да не се случи и смятам, че тези мерки са предварително съгласувани с който трябва за да няма проблеми.
Не е препоръка!
Много надценяваш нашите съгласувания с когото трябва! Виж дори увеличаването на капиталът не е вписано в срок за 2018-та и в последният момент са се сетили да направят нещо.
Добре ги навивате тук да купуват но ако проверката на ЕЦБ покаже проблеми тогава може да отидем дори на номинал.
Не е препоръка!
Добре се развиват нещата тук
Биковете които купувахме на инат по целия път под 1,60 изглежда ще бъдем добре възнаградени ...
Мисля че е логично пазарната цена да доближи емисионната по конвертирането... иначе не изглежда много прилично от страни..
При другите банки търгувани на борсата се забелязва също раздвижване.Искат не искат трябва да увеличават капитализацията.Жалко,че
Донев не притежава банка.....шоуто щеше да бъде на макс.
Ако не ги устройваше цената щяха да я вдигат преди това увеличение на капиталът. Има много такива случаи когато стратегически инвеститор купува над пазарни нива за да влязат пари в дадено дружество. За пример Доверие преди години - пуснаха се нови акции на 1.48 лв а пазарната беше 70-80 ст. Тук при предното увеличаване беше на 1.50 лв при пазарна 1 лв ако не се лъжа.
По скоро няколко бичета са тръгнали да събарят съпротивата около 1.60 лв с надежда за разтоварят към 1.80 лв.
Прав си като цяло ....въпроса е да няма ефекта
“да не се изложим пред чужденците “. Или някакъв респект и страх от тях да не им ломят канчето...
иначе се вижда че алигатора също подклажда огъня “нежно”!
Коментар