Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
Има ли банка, за която roa > p/b ?
Навън на 1 четене за поне 3 такива ( с дивита) се сещам - Италия - Ифис (ВВ+), Сбербанк (ВВВ) в Русия, КВ (А-) в Корея и т.н.
Сега вече рисковете ( балансови, портфейлни,нпл, мажовски, геополитически и т.н.) си подлежат на повече или по малка субективна оценка и всеки си решава сам колко и доколко са отразени в цената.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
никаква носталгия не е това ...... години наред яде бой и еб*н като магарица тук и както призна е свръх злопаметен ..... затова никога няма да му мине...
а както се знае "бой и еб*н не се връщат" ...... дори и да спечели някога на бфб-то болката остава...
Ама и то си има цена, само от курсови разлики с $ е една четвърт назад за тоя бичи маркет, а дори и най консервативното вложение да бе направил там при тях и двойно по малко от спайчо да бе докарал - пак щеще да си удвои парите, след инфлацията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
PB > ROA, още в началото на скрининга и пропада, нататък няма смисъл се гледа, не мерси.
- 1 like
Коментар
-
ти си се изцяло фиксирал през 9 планини на бфбту, някаква носталгийка сигур ще да е...
а както се знае "бой и еб*н не се връщат" ...... дори и да спечели някога на бфб-то болката остава...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Не се излагай.Приказваш глупости.Аз съм казал преди време,че ЦКБ мога да купя когато иде на 1-1.10 лв.Сега е скъпо и впредвид това което наблюдавам не бих купил въобще никакви акции.Ти си бъди Тома Неверни.На ми е все тая какво мислиш,но факт е ме имаш много общо с ганьовското мислене на огромна част българи живеещи в бг.Чудв се с какво ви пръскат там че всички сте така зомбирани.
Затова и на мен ми е доста чудно с какво ви третират там в твоето каунти/стейт та вместо да печелиш добре и почти безметежно като последните години на 1 ръка разстояние - ти си се изцяло фиксирал през 9 планини на бфбту, някаква носталгийка сигур ще да е...
- 3 Харесвания
Коментар
-
От поне 2г те слушаме как идва лошото у щатско, а то - наабарот.
Май се чудиш как да осмучиш пръсти белким обосновеш мечия си напън за ЦКБто.
Явно си един от тези 13% само американци дето казват че икономиката е зле, за останалите 87% е добра и дори отлична. Ма нормално си е, сърбежния кеш честичко води до различни девиации..
Коментар
-
PB > ROA, още в началото на скрининга и пропада, нататък няма смисъл се гледа, не мерси.
Виж гагарин по показатели?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Аареалбанк дава между 2,40 и 2,20 евро дивидент вече няколко години.... От отчета я разбиват не че не ми харесва, но не е честно.....заради отчета.
Някъде към 25 мога пак да я яхна.....
Харесвам банката , но не и мажо и портфеила.....продажба ...и може и 5 да и вземете но това никога няма да стане в близката година....
Коментар
-
Позволи ми да се усъмня. И като някой който по отблизо следи сектора - докажи ми го с цифрички ако обичаш.
ПС Последно си взех една корейска такава с мултипъли/рейшота доста сходни с тея на цкбто плюс 5% диви, засега бива, повече от спайчо ми е снесла за 3м.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не знам за американците но всяка компания и банка в щатите и особенно ЕС ,която отчета даде малко по малко печалба от миналата година я сриват с 10+ процента надолЕ...
Не вервам да е от спекула....
Така че цените на банките в ЕС са по ниски спрямо ЦКБ ... и то добри банки с дивидент от 10% ...и не държат химснаб и галата...я
ПС Последно си взех една корейска такава с мултипъли/рейшота доста сходни с тея на цкбто плюс 5% диви, засега бива, повече от спайчо ми е снесла за 3м.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз пък като видя 10% дивидент и бЕгам бързо ...еле при банки. Всъщност не съм видял такъв при банките ...
Не ме разбирайте погрешно - относно ЦКБ . Няма да е зле да почнат да дават . Не че не могат ....НЕ ИСКАТ и това си е истината. Харесвам банката , дори и Мажо ...но не харесвам нейните меринджеи
Допускам, че това е тактика - на изтощение и отказване на малките акционери ...Определено печеливша стратегия, но недостойна ...
Някъде към 25 мога пак да я яхна.....
Харесвам банката , но не и мажо и портфеила.....продажба ...и може и 5 да и вземете но това никога няма да стане в близката година....
Коментар
Коментар