If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
резултатите трябва! да са добри по линия на едни бъдещи изисквания към ликвидност, преоценки и стрес тестове, които ако не от вътре ще ни ги наложи ЕЦБ .. та всяка печалба е добре дошла...
резултатите трябва! да са добри по линия на едни бъдещи изисквания към ликвидност, преоценки и стрес тестове, които ако не от вътре ще ни ги наложи ЕЦБ .. та всяка печалба е добре дошла...
Не мисля.
По твоята логика банката се отнася по "по-различен" начин към бизнеси в групата които не са печеливши.
Но ако беше така, резултатите и не биха били такива...
ПП имам, но не препоръчвам нищо.
ако раздаваха дивидент щях да се съглася с теб!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
не мисля.. цялата група (не само хим, зърнени,цкб и армеец) а всичко в кюпа е толкова преплетено, че даже някои бизнеси да са супер структурирани и печеливши влачат на буксир един куп фирми дето не са. Затова си мисля, че едва ли ЦКБ ще стане перла при положение, че един куп дружества от групата са им на шията
ПП нямам акции, но съм им клиент и съм доволен от обслужването.
Не мисля.
По твоята логика банката се отнася по "по-различен" начин към бизнеси в групата които не са печеливши.
Но ако беше така, резултатите и не биха били такива...
не мисля.. цялата група (не само хим, зърнени,цкб и армеец) а всичко в кюпа е толкова преплетено, че даже някои бизнеси да са супер структурирани и печеливши влачат на буксир един куп фирми дето не са. Затова си мисля, че едва ли ЦКБ ще стане перла при положение, че един куп дружества от групата са им на шията
ПП нямам акции, но съм им клиент и съм доволен от обслужването.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
в крайна сметка и тук ще се отпуши, както и при chim, защото просто коефициентите тук ще са доста примамливи в сравнение с други вече напомпани позиции и това ще доведе до глад за риск/печалба. въпрос на тайминг, кой, кога и къде да инвестира най-добрите печелят най-много, и най-смелите
Според мен това по-добро развитие на банката вече е отчетено в цената.Да си спомним какво бе съотнашението на банката с майката
преди година време и сега,но кой знае?
Не съм видял съотнишение или коефицент за оценка на акция в който да не участва печалбата. Накратко - когато печалбата на Хим се върне към нивата от минали години , тогава ще се промени и съотношението... Предвид постигнати резултати и настоящето раздвижване в кредитирането, което ще се отрази в следващите печалби ... Мисля, че цената е подценена и поради други причини...ефекти или дефекти на пазара :
Дребните инвеститори обикновено искат да направят бърза врътка и традиционно се набиха масово в Хим – гледайки графиките и разчитащи ситуацията от миналото да се повтори…
Едрите играчи рядко пазаруват ЦКБ … но дали това ще бъде така и занапред ?
Ефекта Туитър-Муитър - успя да пренасочи голяма част от спекулативните пари в определена посока … но докога ?
Банките продължават да печелят добре. Повече заеми за домакинствата, т.е. нов бизнес, ръст на постъпленията от такси, съчетани с по-малко разходи за обезценки в година без стрес тестове, носят силни печалби на банките за първото полугодие на 2017 г. На пръв поглед числото за шестмесечието се свива, но реално плюсът е дори по-голям от миналата година, ако се извади бонус постъплението от продажбата на Visa. Депозитите също са със стабилен годишен ръст въпреки почти нулевите лихви, показват излезлите в понеделник данни на БНБ.
Добра печалба
За полугодието печалбата на банковия сектор е 660 млн. лв. Това е със 113 млн. лв. по-малко от миналата година. Причините са две: извънредният доход през миналото лято от картовата организация Visa, оценен от БНБ на 186 млн. лв., както и свиващият се нетен лихвен доход заради ниските лихви по кредити. Изтъняващият лихвен марж и влиянието му се вижда и в резултатите на отделните банки.
Накратко - печалбата към полугодието стои добре, предвид че прогнозите за печалбата на банките за 2017 г. и 2018 г. бяха предпазливи. За тази година очакванията на банкери са за 1 млрд. лв. печалба, а за догодина - 1.1 млрд. лв. В последното десетилетие такава висока печалба банките отчетоха през 2008 г. - 1.39 млрд. лв. Тогава тя беше резултат от свръхактивност - нарастването на кредитите беше с над 50%.
Мисля, че няма да е повече от 10-15%...
Не е лесно - цяла година да теглим майката на буксир...
Но аз лично не бързам и към края на годината очаквам Хим да се раздвижи и това да подкрепи с още 15-20% цената на ЦКБ...
В случай, че в състава на Софикс влезе и Зрънчо процеса ще се ускори значително...
п.с. Имам само от ЦКБ
Според мен това по-добро развитие на банката вече е отчетено в цената.Да си спомним какво бе съотнашението на банката с майката
преди година време и сега,но кой знае?
Мисля, че няма да е повече от 10-15%...
Не е лесно - цяла година да теглим майката на буксир...
Но аз лично не бързам и към края на годината очаквам Хим да се раздвижи и това да подкрепи с още 15-20% цената на ЦКБ...
В случай, че в състава на Софикс влезе и Зрънчо процеса ще се ускори значително...
п.с. Имам само от ЦКБ
Скромен си. Моите очаквания са много по-големи, но не и август. Август месец всеки мисли за други работи.
Коментар