IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Класацията на П.К. за "10 акции на БФБ за 2012г."

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    .......................... Дали са приложими такива разпоредби в една такава общност на регистрирани потребители.
    Въпроса е резонен, само ако форума е заключен и не може да се чете без регистрация, а ТУК както знаеш не е така и форума може да се ЧЕТЕ и без да си регистриран потребител.
    Не е лоша идея да се провери какво мислят и останалите читатели на форума, дали е удачно такъв вид заключване. Познати са ми поне два други форума (специализирани), които не можеш да ЧЕТЕШ ако не си регистриран потребител.

Първоначално изпратено от Alan20
    Тоя "admi" е поредната лаладжийница, на която отвътре и идва да плюе.
    Абе ти прочете ли предишният ми пост или просто си пишеш да трупаш точки (брой постове)?
    Първоначално изпратено от admi
    Не се надявай, че света се върти около теб и всяко действие на останалите хора е свързано пряко с теб.
    Не мразя П.К. или АЛАН или някой от другите ти никове, не ми допада мутренското ти отношение, че законите в България важат само за "комплекари", но не и за теб.
    А ти директно парадираш с неспазването на закона и имаш наглостта да обвиняваш другите, че са видели грешката ти?
    Не съм си позволил лично да те определям както какъвто и да е, нали?! Въздържай се от подобни "умозаключения" в противен случай няма да е трудно човек да те оприличи с каквито и да било индивиди не попадащи в обичайният вид и не се учудвай ако започна да го правя.
    www.investor.bg

Коментар

Да се чуди човек за какво са създадени форумте, ако не за мнения и препоръки. Дали са приложими такива разпоредби в една такава общност на регистрирани потребители.

А! Добре го каза. Браво!

Коментар

• Пешко е много добър на прогнози.Но кога ще си изпълни баса не може да прогнозира. Мишката Караиванов е мъж от класа.Няма спор.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Според мен ако някои излезе и даде препоръки и очаквани цени на акции на БФБ - заслужава похвала и уважение от БФБ - а не каквато и да било глоба

Как се храни 30-40 ИП, КФН, БФБ, ЦД и т.н. с 80 хиляди лева оборот
          Ами те с толкова само тока на ИТито си не могат платят - толкова сървари и т.н.
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Значи можело членка на комисията в деня на пукане на балона БФБ да излезе и да каже, пред една камара медии, че борсата не е балон и да няма никакви санкции, а аз не мога свободно да си напиша, че съм си купил артии на БФБ, айдееее бееее

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              е кой член и на кой закон е нарушен реално
              А на теб през члена ли ти е?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                е кой член и на кой закон е нарушен реално
                Абе няма никакво значение това. Важното е да се плюе провеждайки послушна политика, а не да се мисли. Тоя "admi" е поредната лаладжийница, на която отвътре и идва да плюе.
                www.finance5.bg

Коментар

• е кой член и на кой закон е нарушен реално
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• не ми допада мутренското ти отношение

Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                    ............................ Едно е да мразиш някой (в случая мен, без да ме интересува по какви причини). .....................................
                    Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                    Това го пишат (не е препоръка) предимно комплекари,които сами не си вярват в написаното. Или ИП и брокери които целта им е да става оборот.
                    Не се надявай, че света се върти около теб и всяко действие на останалите хора е свързано пряко с теб.
                    Не мразя П.К. или АЛАН или някой от другите ти никове, не ми допада мутренското ти отношение, че законите в България важат само за "комплекари", но не и за теб.
                    А ти директно парадираш с неспазването на закона и имаш наглостта да обвиняваш другите, че са видели грешката ти?

Тук трябва да уточним, че и КФН са за "калесване", щом не предприемат действия по спазването на закона.
                    www.investor.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
                      Колкото повече заравяме глава в пясъка, толкова по-сериозни ще са последствията
                      Алъне, значи проблемите са ни ясни, еми някои изкарват пари и при тези условия нали..... Шанса според мен е предстоящата приватизация на БФБ в комплект с промяна в регулацията, като се надяваме че промените ще се отразят, както в цената на държавния пакет, така и ще заинтересуват външни и институционални инвеститори....... Интересен е въпроса дали икономиката произвежда и какво, дали си струва да се инвестира, дали ще печели и ще дава дивидент.......

ПС. БФБ е извън класацията, въпреки Календара на държавата за приватизация през 2012г., както на Капитал така и на форумците

Коментар

• Колкото повече заравяме глава в пясъка, толкова по-сериозни ще са последствията
                        www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                          Айде стига, бе. Драйфа ми се вече .......

Пък за банка ако кажеш нещо накриво - тежко ти.
                          Наредбичките само ни затварят устите. И очите, май.
                          всичко е до време и народа започва да проглежда...
                          Банка, каквото сама си направи…

Като за човек – никой друг не може да й направи.

Да се говори лошо за другите е невъзпитано, а за банка въобще да се говори е лошо (у нас). И скъпо. Глобяват по Закона за кредитните институции (чл. 152а). Но текстът на закона е ясен – подлежи на санкция разпространяването на НЕВЯРНА информация, с което се уронва доброто име на банката. У нас, обаче, резултатът от този текст е: не споменавай име на банка, особено пред камера или микрофон. Такава самоцензура нямаше и във времената на в-к “Работническо дело”.

Работата с доброто име на банките е като с доброто име на девойките. Ако не си го пазиш сама и Господ не може да го опази. А банките у нас като че ли нехаят за доброто си име. Това е установил съдът през 2011 г. за три банки: Пощенска, ЦКБ и Пиреос. А дали са само те? Има данни да се съмняваме.

В случая с Пощенска, Софийски районен съд намира, че банката събрала недължими лихви в размер на 9 475.12 евро от Георги в течение на три години. Това тя направила като едностранно повишила лихвата по кредита въз основа на клаузи в договора, които съдът намерил за неравноправни и обявява за нищожни. Та ако обича, тази банка да върне открадното от клиента си. Ето решението на съда от ноември 2011 г.

Подобни са случаите и с ЦКБ и Пиреос – и те произволно и едностранно повишили или не намалили, както обещали в договора за кредит, който сами съставили, лихвата по кредитите на свои клиенти. Средствата за информация съобщиха подробности за тези случаи: за ЦКБ и за Пиреос.

Тези прецеденти са важни, защото разбиват широко разпростанявания и удобен за банките мит, а именно, че щом си подписал договора, значи си се съгласил и не можеш за спориш. Тези съдебни решения показват това, което всеки юрист знае, а то е, че не всяка хартия, озаглавена “договор” е договор. За да бъде, трябва да са налице различни признаци и един от тях е текстът на договора да е свободно договорен от равноправни страни. Наличието на неравноправни клаузи ги прави невалидни, въпреки подписите. Съдът ги обявява за нищожни и длъжникът не е обвързан с тях.

Особено интересна е практиката на Уникредит Булбанк. Тя не се затруднява да включва неравноправни клаузи в договорите си, а просто ги нарушава. Тя не просто повишила лихвата на цял клас от клиентите си. Тя направо променила начина на смятане на лихвата като въвела фактора Х, нарекла го “премия” и започнала да го повишава докато не го докарала до 4.5 % (само фактора Х). С което неоснователно прибира по 4 500 лв. годишно на всеки 50 000 евро кредит. Ако това е невярна информация, то неин източник е самата банка. Ето тук, в писмо до свой клиент нагледно и в табличен вид банката показва как лихвата до едно време се формира от две събираеми, а след това – от три.

Та банката и девойката, каквото сами си направят, с такова име и ще бъдат известни. Няма да се изненадам ако през 2012 г. има присъда и срещу Уникредит Булбанк. По-скоро ще съм изненадан ако няма.

Коментар

Да се чуди човек за какво са създадени форумте, ако не за мнения и препоръки. Дали са приложими такива разпоредби в една такава общност на регистрирани потребители.
                            Това го пишат (не е препоръка) предимно комплекари,които сами не си вярват в написаното. Или ИП и брокери които целта им е да става оборот.
                            www.finance5.bg

Коментар

• За 1000ден път казвам. Да погледне Комисията един нормален форум за акции и да спре да се занимава с глупости

http://messages.finance.yahoo.com/mb/NFLX

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                                Айде стига, бе. Драйфа ми се вече като видя написано "Не е препоръка, та не е"
                                ...
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Working...
                                X