Абе хора OTZK не тежи толкова на SOFIX, но все пак. Ако не искаме да гледаме аномалии в червено, би трябвало да бъдат подкрепени някои други позиции...Или? Ето ви доза оптимизъм..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 17
Collapse
Заключена.
X
X
-
Negramoten,аз съм фен на дългосрочното инвестиране и затова и съм толкова положително настроен към възможностите които има на БФБ.
Това за еврофондовете е силно преувеличено,и не съм аз човека който да го обснява/не съм спецеиласт по тази част/,но е факт,че кохезионните фондове не са спрени и няма да бъдат спрени.Тези,по-малките програми са друго нещо,но спирането им не извън нормалността.Случвало се е и в други държави и пак ще се случва.
Съжалявам,ако съм те засегнал по някакъв начин.Не питая лоши чувства към теб.
Относно конспирациите,пак да кажа,няма такива.Не искам да се хваля,но това което стана с Хим-а,впоследствие и с другите компании на Хим-а и т.н. го придвидих още когато Хим беше на 10-11 лева.Това което стана вчера с Капман също го привдих и просто днес си позволих да го напиша.Няма конспирации,просто съвсем случайносъм се досетил за някой неща и съм ги споделил във форума преди известно време.дори бях отворил една нова тема,но това не е толкова важно в случая.
Добър или лош,сценария ми се оказва доста верен,поне към днешна дата.за по нататък,ще видим.
Лека и спокойна и успех и в твоите начинания.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от korkНеграмотен,за мое огромно съжаление,нищо не си разбрал от това което написах.Пак всичко го докарваш до това което ти се иска да видиш
Къде съм казал,че има някаква конспирация.Няма конспирация на БФБ.На БФБ има възможности,който ги вижда,добре,който не ги вижда,то си е за негова сметка.
И кой ти е казал,че не купувам Еврохолд.Та какво друго да купувам на БФБ ако не една от перлите на борсата!
И откъде знаеш какви са ми възможностите и въобще има ли нужда да залагам неща,за да купувам акции или нямам?
Само едно не мога да разбера,каква е тази злост в тона ти.Ти би трябвало да си щастливец,нали си на КЕШ,аз съм инвестирал в акции на Еврохолд ,аз си нося отговорността и не се притеснявам за бъдещето си ,и няма нужда и някой друг да се притеснява за моите инвестиции.Но твоето настроние е малко странно.
Както и да е,рано или късно достойните хора въпреки всичко си проличават.Да си спомним яростта на Редман и достойното му оттегляне.Ще дойде и края на 2008,ще си пишем пак.Дано да си достатъчно доблестен и да си признаеш грешките тогава.Ако пък аз греша,то ти ще получиш моите извинения.
Спокойна нощ!
Преди някоко месеца ти дадох линк от есента, където коментирах че ще отидем под 1450. Явно не си го погледнал (и аз не бих), но ако беше прочел, то щеше да видиш че и моите очаквания са рано или късно Софикс да постава нови върхове.
Лошото е, че отгава очаквах това да стане до края на 2008-ма, но след спирането на еврофондовете очаквам да се съвземем най-рано пролетта. Като забелязвам и доста по-лоши възможности, като например управляващите да ни спретнат някаква криза, най-вероятно политическа, в която ГЕРБ ще се яви жертвено агнеНо да не навлизаме в световните коспирации
Ако това ще те успокои, и аз смятам, че инвестиция в ценни книжа, когато разумно направена и е дългосрочна, то рано или късно се оказва печеливша. Разбира се, купилите септември ще трябва да почакат доста повече от тези купили сега, но рано или късно се излиза на печалба
Лека и спокойна и успех с изкупуването на еубг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от korkNegramoten,аз пък си мисля,че днес се случиха доста по-важни и значими неща...
Според мен това е една лоша новина, която няма как да изкривя в положителна.
Negramoten,не съм сигурен дали има някакъв смисъл да ти отговарям,но все пак ще опитам съвсем накратко.
1)Въпрсното напомпване никога не е показвало,дали ДФ имат или нямат пари.То е показвало съвсем друг неща и е чудно, че човек като теб,с опит на пазара не вижда друго освен това което иска да види.
2)В последно време не съм разбрал ДФ да изкупуват в края на месеца каквито и позиции да било.И оттам и несъстоятелността на тезата ти,че те нямат пари този месец,и поради това и не изкупуват.
3)Реал може сам да вдигне Софикс предполагм с около 200-300 пункта.Разбира се,няма такъв сценарии към този момент,и не,че няма пари,ПАРИ ИМА,но и интереси има и понякога те не съвпадат с интересите на дребните играчи.Тъкмо обратното дори
Всъщност,ако наистина имаш някакъв сериозен интерес към БФБ,извади една статистика колко пари са влезнали през последните 2 месеца през Бенчмарк на пазара,колко са влезнали през ПФБК,през Райфайзен и направи и един сериозен сърч за вътрешна информация от брокери и анализатори на банки и посредници и виж кой купува и защо купува.Сложи пенсионните в играта и току виж си разбрал повече за това какво всъщност се случва на БФБ.
А това е направо шедьовър
Първоначално изпратено от NegramotenСпоред мен това е една лоша новина, която няма как да изкривя в положителна
Никой нищо не те кара да изкривяваш.Ти просто четеш и виждаш твърде буквално всичко около себе си.И това е ок за мен,защото си ми наистина забавен и колоритен с появите си/забелязъл съм ,че това е предимно когато има лоши новини на пазара.Е,някой колеги ги изнервяш,но мен не.Все пак явно имаш нужда от помпане на самочувствието с това,че се на КЕШ,иначе не мога да си обясня поведението ти/
За мен ти си просто един голям късметлия,толкова голям,че чак невярващ и сам на късмета си,че си излезнал от пазара навреме.
И това най-вече го мисля затова,защото наистина разбирам по коментарите ти,че ти не виждаш очевидни неща,и ако те не са видни за хора с малък опит,то ти би трябвало дори и при положение,че си на КЕШ,пак да ги виждаш.
Чудя се,как ще се чувстваш ако към края на годината имотите в София все още да не са започнали да падат,а Софикс гравитира около1800- 2000
Интересно ще ми е накрая на годината отново да ти чета постовете,надявам се,че каквото и да стане ще продължаваш да пишеш.Мисля,че всеки може да допринесе за едно по-високо ниво на форума,няма значение дали е краен негативист или тъкмо обратното,важното е според мен да има сериозна дискусия,по същество,а не глупости и дребни заяждания.А това дали сме велики или не,това ще го смятаме след около 10-15 години.Живи и здрави да сме,може да гледаме и Софикс на кота 7-8000
Поздрави!
А твоите конспиративни теории са ми малко странни. Чудя се, дали наистина си вярваш, че някой дерижира този спад, като идеята е да ти изкупи акциите на безценица. Нали ако имаше такава "промоция", то все ще се намери кой да купува докато се стигне до "нормалните, дори ниски нива" от преди 6 месеца. Също се чудя, защо ти не купуваш на тези "много ниски" цени, като очакваш ръст на еубг в пъти. Все ще намериш лихвари да ти дават пари при по-малка лихва от очаквания от теб ръст. Така ще се противопоставиш на дирижирания спад
Това че съм на кеш не променя нищо. И наистина не отричам, че имах и късмет, като излязах на времеСега ми е по-лесно да следя пазара без да влагам излишни емоции или да виждам световна конспирация срещу мен
Неграмотен,за мое огромно съжаление,нищо не си разбрал от това което написах.Пак всичко го докарваш до това което ти се иска да видиш
Къде съм казал,че има някаква конспирация.Няма конспирация на БФБ.На БФБ има възможности,който ги вижда,добре,който не ги вижда,то си е за негова сметка.
И кой ти е казал,че не купувам Еврохолд.Та какво друго да купувам на БФБ ако не една от перлите на борсата!
И откъде знаеш какви са ми възможностите и въобще има ли нужда да залагам неща,за да купувам акции или нямам?
Само едно не мога да разбера,каква е тази злост в тона ти.Ти би трябвало да си щастливец,нали си на КЕШ,аз съм инвестирал в акции на Еврохолд ,аз си нося отговорността и не се притеснявам за бъдещето си ,и няма нужда и някой друг да се притеснява за моите инвестиции.Но твоето настроние е малко странно.
Както и да е,рано или късно достойните хора въпреки всичко си проличават.Да си спомним яростта на Редман и достойното му оттегляне.Ще дойде и края на 2008,ще си пишем пак.Дано да си достатъчно доблестен и да си признаеш грешките тогава.Ако пък аз греша,то ти ще получиш моите извинения.
Спокойна нощ!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от korkNegramoten,аз пък си мисля,че днес се случиха доста по-важни и значими неща...
Според мен това е една лоша новина, която няма как да изкривя в положителна.
Negramoten,не съм сигурен дали има някакъв смисъл да ти отговарям,но все пак ще опитам съвсем накратко.
1)Въпрсното напомпване никога не е показвало,дали ДФ имат или нямат пари.То е показвало съвсем друг неща и е чудно, че човек като теб,с опит на пазара не вижда друго освен това което иска да види.
2)В последно време не съм разбрал ДФ да изкупуват в края на месеца каквито и позиции да било.И оттам и несъстоятелността на тезата ти,че те нямат пари този месец,и поради това и не изкупуват.
3)Реал може сам да вдигне Софикс предполагм с около 200-300 пункта.Разбира се,няма такъв сценарии към този момент,и не,че няма пари,ПАРИ ИМА,но и интереси има и понякога те не съвпадат с интересите на дребните играчи.Тъкмо обратното дори
Всъщност,ако наистина имаш някакъв сериозен интерес към БФБ,извади една статистика колко пари са влезнали през последните 2 месеца през Бенчмарк на пазара,колко са влезнали през ПФБК,през Райфайзен и направи и един сериозен сърч за вътрешна информация от брокери и анализатори на банки и посредници и виж кой купува и защо купува.Сложи пенсионните в играта и току виж си разбрал повече за това какво всъщност се случва на БФБ.
А това е направо шедьовър
Първоначално изпратено от NegramotenСпоред мен това е една лоша новина, която няма как да изкривя в положителна
Никой нищо не те кара да изкривяваш.Ти просто четеш и виждаш твърде буквално всичко около себе си.И това е ок за мен,защото си ми наистина забавен и колоритен с появите си/забелязъл съм ,че това е предимно когато има лоши новини на пазара.Е,някой колеги ги изнервяш,но мен не.Все пак явно имаш нужда от помпане на самочувствието с това,че се на КЕШ,иначе не мога да си обясня поведението ти/
За мен ти си просто един голям късметлия,толкова голям,че чак невярващ и сам на късмета си,че си излезнал от пазара навреме.
И това най-вече го мисля затова,защото наистина разбирам по коментарите ти,че ти не виждаш очевидни неща,и ако те не са видни за хора с малък опит,то ти би трябвало дори и при положение,че си на КЕШ,пак да ги виждаш.
Чудя се,как ще се чувстваш ако към края на годината имотите в София все още да не са започнали да падат,а Софикс гравитира около1800- 2000
Интересно ще ми е накрая на годината отново да ти чета постовете,надявам се,че каквото и да стане ще продължаваш да пишеш.Мисля,че всеки може да допринесе за едно по-високо ниво на форума,няма значение дали е краен негативист или тъкмо обратното,важното е според мен да има сериозна дискусия,по същество,а не глупости и дребни заяждания.А това дали сме велики или не,това ще го смятаме след около 10-15 години.Живи и здрави да сме,може да гледаме и Софикс на кота 7-8000
Поздрави!
А твоите конспиративни теории са ми малко странни. Чудя се, дали наистина си вярваш, че някой дерижира този спад, като идеята е да ти изкупи акциите на безценица. Нали ако имаше такава "промоция", то все ще се намери кой да купува докато се стигне до "нормалните, дори ниски нива" от преди 6 месеца. Също се чудя, защо ти не купуваш на тези "много ниски" цени, като очакваш ръст на еубг в пъти. Все ще намериш лихвари да ти дават пари при по-малка лихва от очаквания от теб ръст. Така ще се противопоставиш на дирижирания спад
Това че съм на кеш не променя нищо. И наистина не отричам, че имах и късмет, като излязах на времеСега ми е по-лесно да следя пазара без да влагам излишни емоции или да виждам световна конспирация срещу мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaЩе престанеш ли да пишеш глупости(всъщност да престанеш да пишеш въобще),ако EUBG стане 2,80?
А ти какво ще направиш,ако цената не стигне 2,80,ако не стигне дори и 3,80,или пък 4,80?
Нищо нали,зная,че нищо няма да направиш.Ти си просто една малка самотна ламя.
Съжалявам,че не мога да ти бъда другар,но има твръде много злоба в теб и нещо не ми понасяш
Лека нощ и приятни сънища!
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaКато стане 2,80 ще ти припомня твоите думи,но ти дори и тогава няма да признаеш,че си сгрешил(ще коментираш,че акцията има вътрешна стойност,която не е оценена правилно от публиката,че има заювци поддаващи се на паника и тем подобни щуротии)!
отиваш в бисери и вицове де
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaНямам лична злоба към тебе,но към неистините,които пишеш имам отявлена непоносимост,а за ЕUBG-на първо четене 2,80 лв!
Ако ти разбираш дори и малко от капиталови пазари,въобще от бизнес,от застраховане,от лизинг,от хемодиализатори,от здравно осигуряване,от финасново посредничество,от инвестиционно банкиране,от продажба на нови автомобили и т.н. и т.н. можеше и да кажеш нещо смислено,но ти явно не разбираш нищо от нито една от тези сфери,затова не се изказвая никога повече така неподготвен.
Признай си,че за пръви път сега в живота си чу за ЕUBG
Не,не ми казвай,няма нужда
Ха,ха, 2,80 и П/Е-то да е 7 нали.Ха,ха,ти уби всичко детско у мен
Е,поне сега съм спокоен с какъв човек влизам в полемика
Най-хубавото е,че ако някой някога си е мислил,че може и да ти има грам доверие,то тази вечер доверието към теб окончателно се срина.Няма лошо де,ако имаш желание,може да се явиш на поправителен
Ти си просто малко невеж за повечето неща на БФБ,но то никой не се ражда научен,така че,не се притеснявай.Важното е,да си мислиш,че си велик
поздрави
Коментар
Коментар