IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 16

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Този път Петър е абсолютно прав има още редица фактори да се стигне до тук, но не бих си позволил да ги коментирам тук, не за друго но нито има смисъл, нито има кой да ме разбере във форума на желанията.
    Който се интересува може да прочете малко по въпроса как се формира заплащането на мениджърите в тези орг. и сам да си направи изводите дали те не са стимулирани да поемат рискове
    Колкото до излизането от една позиция, АБСОЛЮТНО ПРАВИ СТЕ МНОГО ПО-ИЗГОДНО Е ДА ЗАГУБИШ 30 40 50% за няколко месеца, отколкото 10 до 15 % за един ден ама да държиш кеша. Така е какво разбираме ние с малките портфейли, те всъщност големите - и фондовете и индивидуалните, които пишат тук колкото, повече пада толкова повече се кефят. За това сте големи защото сте много напред с математиката!

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
      Хе хе, ми те да не са прошляци като теб с 10К че да скочат неусетно, само Алианц го направиха и то по нареждане от централата . Ама ко да ти разправяме на теб като те знам какъв си Анал-изатор !!!
      Ми хайде да съпоставим моите анализи с твоите.Аз от 6м. казвам, че пазара е надолу, а ти казваш че е нагоре - кой ли е прав???

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Първоначално изпратено от Диблър
        Daniela Петкова " Очакваме пазарите да се възстановяват бавно"....
        Както се е изразил великия Остап Бендер "Омир , Милтън и Паниковски" ..та и аз да кажа "Уорън Бъфет, Алан Гриинспан и Даниела Петкова" ..който е чел "Златния телец" ще ме разбере....
        Това може да се разбира и така - ще купуваме бавно.

НО защо не продадоха всичко бързо , ако са прогнозирали че пазара ще върви надолу ?Нали техните мениджъри са професионалисти и именно това им е работата - да продават на падащ пазар и да купуват на покачващ се такъв ???
        Хе хе, ми те да не са прошляци като теб с 10К че да скочат неусетно, само Алианц го направиха и то по нареждане от централата . Ама ко да ти разправяме на теб като те знам какъв си Анал-изатор !!!

Коментар

• Нека да поразсъждаваме тогава.

Каква е целта на един фонд? - Да управлява парите на тези които немогат да си ги управляват сами и тези които са им се доверили.
          С една дума мотива им е комерсиален - да печелят пари.
          Тогава защо са на минус Х% ?
          Възможните отговори са 2
          1.Некомпетентно управление.
          -Това означава че са купили не навреме - на високи цени
          -Че са купили повече от колкото могат да продадат
          -Че не са оценили момента кога да продадат
          -Че на никой не му е пукало че пазара пада
          -Че мениджърите са Некомпетентни ( в повечето случаи е важно да са Доверени лица,а не професионалисти)
          -Неправилно структуриране и диверсификация на портфейла
          2.Целенасочено безхаберие - мотивите са различни, но не са благородни и по предназначение и предмета на дейност

Коментар

• ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ПРОШКА ЗА ВСИЧКИ !!!
            прощавам и на мечетата от последните 6 месеца, които ми е..ха мамата на портфейла!
            да направим и един молебен за БИЧЕТАТА, да идва стадото и насам!
            най-късно на 1 май да са тук! чува се тропота на крачетата им, но не виждат още...

Коментар

Както се е изразил великия Остап Бендер "Омир , Милтън и Паниковски" ..та и аз да кажа "Уорън Бъфет, Алан Гриинспан и Даниела Петкова" ..който е чел "Златния телец" ще ме разбере....

НО защо не продадоха всичко бързо , ако са прогнозирали че пазара ще върви надолу ?Нали техните мениджъри са професионалисти и именно това им е работата - да продават на падащ пазар и да купуват на покачващ се такъв ???
              Така ли лесно се продават такива пакети бе хора, не се излагайте!

Не бъркайте портфейлите на пенсионните фондове и вашите спекулантски такива!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Караиванов, сам знаеш, че не всички са с твоите аналитични способности и не могат да виждат по-далече от носа си.

Явно толкова им могат мениджърите.

Аз обаче не разбирам, защо не поканят тебе и ти да им равзъртиш парите, както ти си знаеш ?
                Той ако се развърти всички ще си инвестират парите при него...Българина ще спре да си купува недвижими имоти и ще си дава парите във фонда на Карата.

Коментар

Караиванов, сам знаеш, че не всички са с твоите аналитични способности и не могат да виждат по-далече от носа си.

Явно толкова им могат мениджърите.

Аз обаче не разбирам, защо не поканят тебе и ти да им равзъртиш парите, както ти си знаеш ?
                  fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola
                    Представям си сега че съм модератор и с праведен блясък в очите изтривам мненията на рдд2
                    Пичага залагам мойта кола за твойта, че Капман няма да фалира. Ама за да е честно кажи ти в какво време очакваш да се случи това?
                    :-) става :-) къде ще стане размяната ? :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
                      Стига сте се дрънкали в тази тема за елементарни глупости.
                      Темата е за оптимизъм, ако някой не може да чете.
                      Пишете, например за това дали има индикации ПФ-тата да започнат да купуват. Вече би трябвало, защото доста парички акумулират от вноски всеки месец. Би трябвало част от тях да влязат на БФБ.
                      "Вече би трябвало, защото доста парички акумулират от вноски всеки месец. Би трябвало част от тях да влязат на БФБ"Май и увеличената вноска в доброволно задължителни здравни фондове се очаква скоро?

Коментар

• Представям си сега че съм модератор и с праведен блясък в очите изтривам мненията на рдд2
                        Пичага залагам мойта кола за твойта, че Капман няма да фалира. Ама за да е честно кажи ти в какво време очакваш да се случи това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Диблър

Коментар

• Стига сте се дрънкали в тази тема за елементарни глупости.
                            Темата е за оптимизъм, ако някой не може да чете.
                            Пишете, например за това дали има индикации ПФ-тата да започнат да купуват. Вече би трябвало, защото доста парички акумулират от вноски всеки месец. Би трябвало част от тях да влязат на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                              Първоначално изпратено от RDD2
                              Полки мойто момче кажи си каде бачкаш стига се прави на философ, бачкаш за някакава мзаерна заплатица и киснеш тук по цял ден предполгам :-)

Просто момче си ти RDD2, че и тъпо отгоре на това.

Бачкат такива като тебе за такива като мене.

Чаткаш ли ?

Полки хайде пиши ми лично съобщение да не занимаваме хората тук колко ти е голям :-)

Коментар

• Правим обратното и не съжаляваме за нищо . Айде стига са ни казвали каво да правим.. Успех на неподдаващите се !!!

Коментар

Working...
                                X