If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
spomen4o.....vdigat cenata na vaflite !!!!!!!!!!!!!!!
ot utre propuska6 obiada.....minava6 na:
1.vafla za zakuska
2.vafla za ve4eria
MI6OK GLADEN
P.S.
TIA S AKCIITE NE GI MISLI....
ima много истина в думите ти дон емилио. наистина съм много гладен. сега съм канен на мусака, отивам да хапна че наистина умирам от глад. не очаквам да прочета: добър апетит или нещо подобно. ади до после
хахахахахаха, после кой бил злобен. смях до припадък.
хора, идея нямате колко се забавлявам като wи чета. толкова сте изстрадали вече, че непрекъснато се обърквате и пишете от глупост по глупост.
1.единия ден плюете против анкетата на Форекс мастъра, че била манипулирана и резултатите били други. сега тези лоши резултати ви харесват защото били знак за обръщане на тренда.
2.преди няколко дена Уорън Бъфет казал по CNN 4е рецесията ще бъде по силна и дълбока отколкото е очаквал, и някой си осмелиха да нападнат велия Уорън, днес за какво се радвате?
как само четете новините и ги тълкувате като дяволът евангелието. нямате равни в това, а иначе ние сме били манипулатори. сигурен съм, че ако утре напиша как тренда се обръща, ще почнете да ме цитирате и боготворите и ще ме чакате с нетърпение да напиша някой ред. пълна пародия, просто нямам думи.
Люкчо, кажи с ръка на сърцето, колко пъти от началото на годината се пита: защо не продадох мамка му? защо ? нали съм голям играч? как проспах 800 пункта надолу? айде сега всички които сте на акции от ноември насам си сложете ръка на сърцето и заедно с Люкчо. не искам да съм гаден, но с гадните по гадния начин. аз искам дискусия, а те обиди и наглост. заповядайте тогава.[/quote
...
1.vafla za zakuska
2.vafla za ve4eria
MI6OK GLADEN
P.S.
ima много истина в думите ти дон емилио. наистина съм много гладен. сега съм канен на мусака, отивам да хапна че наистина умирам от глад. не очаквам да прочета: добър апетит или нещо подобно. ади до после
1.vafla za zakuska
2.vafla za ve4eria
MI6OK GLADEN
P.S.
хахахахахаха, после кой бил злобен. смях до припадък.
хора, идея нямате колко се забавлявам като wи чета. толкова сте изстрадали вече, че непрекъснато се обърквате и пишете от глупост по глупост.
1.единия ден плюете против анкетата на Форекс мастъра, че била манипулирана и резултатите били други. сега тези лоши резултати ви харесват защото били знак за обръщане на тренда.
2.преди няколко дена Уорън Бъфет казал по CNN 4е рецесията ще бъде по силна и дълбока отколкото е очаквал, и някой си осмелиха да нападнат велия Уорън, днес за какво се радвате?
как само четете новините и ги тълкувате като дяволът евангелието. нямате равни в това, а иначе ние сме били манипулатори. сигурен съм, че ако утре напиша как тренда се обръща, ще почнете да ме цитирате и боготворите и ще ме чакате с нетърпение да напиша някой ред. пълна пародия, просто нямам думи.
Люкчо, кажи с ръка на сърцето, колко пъти от началото на годината се пита: защо не продадох мамка му? защо ? нали съм голям играч? как проспах 800 пункта надолу? айде сега всички които сте на акции от ноември насам си сложете ръка на сърцето и заедно с Люкчо. не искам да съм гаден, но с гадните по гадния начин. аз искам дискусия, а те обиди и наглост. заповядайте тогава.
Иначе за Бъфет,нека не забравяме,че човека все пак има интерес да купува евтино
Как ще бъде изтълкувано едно негово изказване,направо сутринта на деня Х,че рецесията ще бъде по-тежка и по-дълга от една страна и същеввремнно,следобяд на същия този денХ,Бъфет купува Ригли за няколко милиарда
Както се казва,като ти казват колко е часа,гледай къде е слънцето
Уорън Бъфет е готов да извади $40 млрд. за инвестиции
Президентът на инвестиционния конгломерат Berkshire Hathaway Inc. (BRK-A) Уорън Бъфет плнира да похарчи за придобивания над $40 млрд. в момент, когато водещите инвестиционни компании в света се отнасят скептично към сделки заради кредитната криза, съобщи агенция "Блумбърг".
Агенцията цитира аналитици, според които Бъфет ще използва наличностите на Berkshire за сключване на изгодни сделки.
"Бъфет разполга с ликвидност, която липсва при другите. Проблемите на световните финансови пазари играят в негова полза. Това е идеалният пазар за Berkshire", е коментирал пред "Блумбърг" Мониш Пабраи – основател на инвестиционния фонд Pabrai Investment Funds, управляващ активи за $600 млн. и акционер в Berkshire.
През следващия уикенд Бъфет ще проведе годишното общо събрание на акционерите, на което могат да присъстват 27 хил. инвеститори от всички континенти с изключение на Антарктида.
Според Пабраи, компаниите, които придобива Бъфет увеличават в значителна степен приходите на Berkshire, макар и в момента да не оказват сериозно влияние върху акциите на инвестиционния гигант.
В момента консолидираните активи на фонда са за над $170 млрд. долара, като $46 млрд. долара от тях са в наличност и могат незабавно да бъдат използвани за инвестиционни проекти. Бъфет, който е собственик на 30 на сто от конгломерата, за пореден път се оплака от факта, че активите, които контролира, надхвърлят инвестиционните възможности.
В момента милиардерът обмисля инвестиции в порядъка на $40-$60 млрд., за което ще се освободи от някои активи, както и ще привлече допълнителни финансови ресурси. Както посочва Бъфет в традиционното писмо до акционерите си, в момента Berkshire Hathaway има около $46 млрд. "свободни" пари и е "готова както никога по-рано да купи действително голяма компания".
Когато през 1962 година Бъфет купи тогава чисто текстилната компания Berkshire, той плати точно по $7 за акция.
Бъфет направи инвестиционната си империя именно чрез Berkshire. Само три години – до 1965 година бяха достатъчни текстилното дружество да излезе от кризата и книжата му да поскъпнат до $18 и Бъфет да получи мажоритарен контрол върху компанията. Тогава към названието беше прибавена думата Hathaway, а профилът на дейността се промени. В момента Berkshire Hathaway е инвестиционен холдинг и крайъгълен камък в империята на Бъфет. През 1970 година книжата на Berkshire Hathaway струваха вече $158, а в инвестиционния портфейл на Бъфет влизаха акции на такива американски гиганти като Coca-Cola (KO).
Връщам се от Татуин и какво да видя - Поменчо с неговите дежурни глупости и смехотворни изявления.
Поменчо, моето момче, гледай шеста серия на сагата.
само кажи кое е глупост и кое те разсмя :-), точно си помислих че най-после ще се проведе коректен диалог и веднага се дотътри един измекяр. айде сега умнико кажи кое е глупост, за кое излъгах, чакам те с нетърпение.
i kaто говориш за глупости, що не се върнеш назад в изказванията си да откриеш как все за едно и също плямпаш: Татуин, лазарни мечове, джедаи, тва не е детска градина, момченце. дай нещо по-сериозно, ако искаш някой те вземе на сериозно :-)
Поменчо, не само че си смешен, но и си изключително досаден.
От сряда кръстосвачите започват да пристигат и с падуанчетата ще размахваме зелените лазерни мечове.
Поменчо, Петърчо, абе какво да ви говоря.
Който има представа от психология на пазара и психология на тълпата, ще е наясно че тази анкета е по-скоро силен сигнал за обръщане на тенденцията Ако е имало подобна анкета ноември веротно 75 % са мислили че пазара няма да пада и ще продължи да расте аз лично не помня дали гласувах в тази анкета, но ако съм гласувал то със сигурност е било, че след 1 месец ще видим софикс под 1000 поради поне две причини - да си купя още от определени акции на интересни според мен цени и второ защото крайният песимизъм е силен сигнал за обръщане на тренда
Buffett Says: Credit Crisis Ebbs for Wall Street Firms
May 3 (Bloomberg) -- "Billionaire Warren Buffett, chief executive officer of Berkshire Hathaway Inc., said the worst of the credit crunch has passed for Wall Street and the Federal Reserve probably averted chaos by rescuing Bear Stearns Cos. "
``Certainly the worst of the crisis in Wall Street is over,'' Buffett said in an interview on Bloomberg Television before Omaha, Nebraska-based Berkshire's annual shareholder meeting today. ``
p.s.
i 4i4o WARREN BUFFETT....ne se e dopital do spomen4o,gei4o i Petur4o.....ami si pliampa bez da gi pita....
Buffett nisto ne razbira slushajte споменЪ
toj vi kaza tukmo se osaznahte i kakvo pravite...
o nerazumnij investitore poradi sto se sramish da razprodadesh vsi4ko
ide kraia na sveta....)))
..............................
сега накрая нещо за Joan искам да кажа. ами ти добре си показала графиката на имотите в щатите за последните 40 години, ама аз тогава не съм бил жив. какво ме топли мен и още повече тези които са си накупили скъпите жилища преди година - две, че преди 40г били много по евтини. то по тази логика що не пуснеш една графика на СОФИКС от преди 10 години. чувал съм че тогава той бил под 100. ама и това ли би те зарадвало толкова. сега е 1130, значи пак си е на супер далавера. зависи обаче от времевия хоризонт. това обаче едва ли ще го разберът тези които са си накупили акции в периода август 2007 - март 2008. на тях им се палче и не ги грее, че спрямо 2000г. софикса е скочил 10 пъти.
айде, аз отивам да се къпя че се убих от път и да хапна малко вафли. дон емилио ми прати малко от неговите джобни, че аз нали съм социално слаб :-)
Значи, просто държа на прецизността (не на това което теб или х или y го топли). Затова и не говоря за индивиди. Ами и на някой американец, купил къща на пика през 2006, сигурно му се плаче, ама ти, като гледам, говориш с обобщени данни за обща тенденция, а не за x или y. Затова не смесвай нещата - индивидуална загуба/печалба с общ тренд.
Казал си "рекордно ниски цени на недвижимите имоти с тенденция към ново поевтиняване", а това не е вярно. Не са рекордно ниски, ами са на равнището на 2004-та година (горе-долу). Рекордно ниски биха били, ако бяха спаднали до равнището на 1990-та, примерно. А те даже с прогнизраното намаление ше отидат на нивата от 2002-2003 някъде. От там може да се смята какъв е относителният дял на американците, купили на пика, спрямо всички американци, купили имот от 1990 (примерно) до сега и вероятно загубилите ще са доста по-малко от спечелилите въпреки спада.
Разбира се, че зависи от времевия хоризонт. Зависи и от " възрастта на показателя" и дължината на реда, с който имаме информация за него. За щатските имоти има редове, дълги по 60 години. За Софикс - има-няма 5-6 години. Така че аз лично трудно бих правила паралел между двете, да не говорим, че отразяват доста различни като динамика и волатилност пазари.
Коментар