If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дау определено ме кефи днес......очаквам докато се прибера да е направил още едни 130 пункта в югоизточна посока.
Не искам да те обиждам, ама нищо не разбираш! Обзалагам се, че до края на годината Дау ще е над 14000. Ти го шортвай още. Като ти свършат парите ще си купиш на върха
Според последните заключения от Татуинския център за анализ на борсовата търговия от утре обръщаме посоката.
Интересното е, че и аз така си мисля.
люкчо, нямам нищо против да е така, но като знам как част от лошите отчети излезнаха след приключване на търговията на 30 април, малко вероятно е точно днес да стане някво обръщане. при спад от 21% в печалбата на Софарма, примерно, как очакваш акциите и да скочат? практиката друго показва. нормално е да има разпродажби до поне 5.75. айде от мен успешен ден.
не съм тук за да се надувам, но за пореден път познах и то с очудваща дори за мен точност. само 3-4ст. ме разделиха от дъното което регистрира акцията, а пазара за който очаквахте да излети с проценти, отново падна както прогнозирах. обаче пак ще кажете: манипулатор, смешник, злобар... не съм нито едно от тези определения. просто съм човек, който гледа обективно на нещата и не си е заровил главата в пясъка.
само да вметна нещо накрая. казвате че съм бил манипулатор. манипулатор е този, който говори неверни неща, в които дори сам не вярва. а аз винаги казвам истината и си вярвам. манипулатори сте вие. вие сами не си вярвате, а дори продължавате да лъжете. пример: анкетата за тримесечните отчети. според резултатите, на читателите тези отчети им харесвали. баси наглостта. 58% от дружествата отчитат спад в печалбата или загуба, но на вас официално ви харесват. що ли разпродавате като ви харесват? ние сме кешовци, нямаме акции. значи не продаваме ние. вие май го правите, а уж отчетите ви харесват. пак храна за размисъл.
Мани, мани, направо се срина . Не ми се мисли утре какво ще е при нас .
Блазе ви на вас с депозитите, де да бях слушал повече като ми говорехте навремето ....
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
nevermind
Първоначално изпратено от psycoholic
Първоначално изпратено от nevermind
.... Да не забравяме, кой започна само с 10 000 долара! :-)
psycho, a mojesh li da smetnesh predi kolko godini e slu4kata s tozi s 10K $, kakto i da napravish edna supostavka na ikonomi4eskoto i tehni4esko razvitie togava i sega!????
psycho, a mojesh li da smetnesh predi kolko godini e slu4kata s tozi s 10K $, kakto i da napravish edna supostavka na ikonomi4eskoto i tehni4esko razvitie togava i sega!????
never, не чети буквално, бре, човеко! :-)
а колкото до коментарите, че сме поданици на ненормална държава - ами то повечето нормални държави са минали през ненормалния период, да споменем нацизма, расизма, макартизма, шовинизма, женските права и прочие за тези, които са исторически скептични! :-)
Бой по твърдата българска глава и ние ще се нормализираме :-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
nevermind
Гари, това е за нормална държава!!! При нас ще има още много циркове!!! Нали с тая ликвидност ако тръгнат нещата малко на горе пак ще има балони това е!!!!
Стига сте гледали какво става по света и какви са индексите в САЩ или пък в Азия. Аз съм си оптимист и разните апокалиптици ме дразнят, ама и тези, които чакат някой друг "да им го вдигне", не са много по-добри. Ако ще цял свят да е нагоре, второ такова надуване на балона у нас няма да има. След 3-4 години като се забравят нещата може пак. В момента повечето компании се търгуват около справедливите си нива, а още има тук там няколко балона за спихване. Този див период всичко нагоре - всичко надолу вече свърши. Тези дружества, които си подобряват резултатите, ще вдигат и цената. Но с 20-30% на година, колкото им е растежът, не с повече. И свиквайте да търгувате на едни нормални коефициенти P/E 15-18. При 8% лихви по депозитите, даже 12-13 трябва да е.
Няма какво да се лъжем, идват още по-трудни времена за бизнеса не само у нас ами и в цял свят. Лесно няма вече. Но нашите фирми са свикнали да се оправят в екстремални ситуации. Намерете добра компания, която може да расте дори по време на криза, управлявана компетентно и в полза на всички акционери и пак ще сте на печалба. Наритайте всички крадливи мажоритари, надуващите печалбите със счетоводни врътки, тези, които ви рисуват светло бъдеще, а в същото време се стискат да дадат и малък дивидент. Всички, които чакат някакви милиони от ЕС или от държавата. Те без тая чиновническа ясла не могат да спечелят и един лев, бива ги само да лапат наготово. Е, като разчистим цялата такава пасмина, остават една шепа компании. Но това е положението.
+1
Само да добавя, че на Улицата, считат +25% годишно за мнооого добро постижение!
А възможности винаги ще има! Да не забравяме, кой започна само с 10 000 долара! :-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Говоря ти за фундамента, импе, не за Германия или Франция.
Навсякъде е такъв. Повишаващи се цени на ресурси и намалящо потребление.
Като няма пазар и да се скъсаме да произвеждаме - кел файда.
Първоначално изпратено от Императорът
boogie, ама мене какво ме интересуват Франция и германия, ърм?
Коментар