I srqda mina i na BSE nisto. Kakuv kef.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 15
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от prodigalПетре, комплименти, че не те е страх да дадеш прогноза в реално време и съответно да станеш за смях, ако не познаеш.
Мене фундамента не ме е подвеждал и не мисля да прекалявам с техниката
Лека
Коментар
-
Първоначално изпратено от Люк СкайуокърПетре, тая вечер изкара(уж) някой лев и отново си най-великия майстор на късия разказ.
Хайде да не влизаме пак в пререкания.
И не съм изкарал на УЖ пари.С демо сметки не се занимавам защото от тях не се печели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от prodigalНе още не вярвам, дяволът е в подробностите. И на залози за мачове обикновено един не ти излиза
По-лесно е да предвидиш, че Манчестър или Барса най-често ще бие
Ти си играеш на дневна, аз рядко - нямам нерви и време за подобно нещо, но е добре да печелиш независимо от стратегията.
Съгласен съм с казаното от теб , че е добре (аз казвам важно) да печелиш,независимо от стратегията.И именно тук идва неразбирането между хората - всеки ползва и/или прилага различна стратегия и смята , че тя е най-добрата.Това не е така. Най- добрата стратегия е тази която ти носи печалба.
Стратегиите обаче са различни в различните условия на пазара.За мен лично най-изморително е да съм скалпер.Интрадей търговията ме натоварва и ангажира,но ми прави сънят спокоен.Тя изисква по-голям % натоварване на сметката.Средносрочната търговия предполага , повече спокойствие с по-малък % и респективно по-малки печалби НО и загуби , а за дългосрочна търговия използвам опции. Е която и стратегия да приложа, риска от загуба винаги съществува.За това е далеч по-добре да имам стоп отколкото да нямам.
Мене фундамента не ме е подвеждал и не мисля да прекалявам с техниката
Лека
Коментар
-
Чужди банки търгуват с румънски книжа извън Букурещ
Чуждестранни банки са започнали да предлагат на клиентите си търговия с румънски акции на своите пазари извън основния официален пазар - фондовата борса в Букурещ. Според румънския вестник "Зиарул финанчиар" (Ziarul financiar) австрийски банки, търгуващи на фондовата борса във Виена, са осъществили сделки с румънски книжа за повече от 4 млн. евро през април. Сред търгуваните книжа са акции на петролната "Петром", Banca Romana pentru Dezvoltare и Банка Трансилвания.
Вестникът пояснява, че в румънската Комисия за финансов надзор са постъпили над 3000 съобщения за сделките, осъществени от чуждестранни банки извън борсата в Букурещ през последните шест месеца. Транзакциите, извършвани във Виена, са били с цени, подобни на котировките в Букурещ или поне с подобно развитие, като почти всички сделки във Виена са били сключени, когато на борсата в Букурещ не е имало търговия, т.е. преди или след края на борсовата сесия в Румъния. Ето така се пълни тихо и незабележимо!
Наскоро борсата в Букурещ реши да удължи борсовата сесия до 16:30 часа местно време от началото на юни. Така може да се очаква броят на извънборсовите транзакции с акциите на румънските компании да намалеят, тъй като чуждестранните банки ще трябва да се конкурират по отношение на ценовите равнища и ликвидността на местния пазар.
Вестникът пояснява още, че въпреки че сделките извън Букурещ би трябвало да дават смяна на собствеността на книжата, промени в собствеността им не са отчетени в регистъра на компаниите, воден от румънския Централен депозитар. Изпълнителният директор на депозитара Адрияна Танасою обаче пояснява, че за целта вече има регулативна рамка, но тя все още не е влязла в сила. Е това пък как е възможно?!?!
Според "Зиарул финанчиар" сделките във Виена за 4 млн. евро далеч не са единствените извън Букурещ транзакции. Други банки от Европейския съюз също търгуват, като според местния депозитар сделки е имало и на пазарите в Лондон.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪпреди лягане искам да направя едно заключение:
днешния ден доказа едно нещо - още сме твърде далече от успокояване на пазарите и обръщане на тренда. докато има подобни дневни движения от по над 200 пункта независимо в каква посока , и то през 2-3 дена, нещата не са никак розови. а днес зад океана нещата са просто ужастни - минус 207 пункта на стария ДАУ е лоша новина, но още по-лошата е че добрите новини от зад океана не действат у нас и ако не падаме с много поне се крепим, но при лоши дни като днешния, за утре не ми се мисли на бфб. преди час-два дадох прогноза за спад на софикс утре между 1.35-1.55%, но с огледана развитието на търговията зад океана , няма се очудя ако спадът при нас е с повече от 2%.
лека нощ
Уморени магарета не ми трябват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalНе още не вярвам, дяволът е в подробностите. И на залози за мачове обикновено един не ти излиза
Ти си играеш на дневна, аз рядко - нямам нерви и време за подобно нещо, но е добре да печелиш независимо от стратегията.
Съгласен съм с казаното от теб , че е добре (аз казвам важно) да печелиш,независимо от стратегията.И именно тук идва неразбирането между хората - всеки ползва и/или прилага различна стратегия и смята , че тя е най-добрата.Това не е така. Най- добрата стратегия е тази която ти носи печалба.
Стратегиите обаче са различни в различните условия на пазара.За мен лично най-изморително е да съм скалпер.Интрадей търговията ме натоварва и ангажира,но ми прави сънят спокоен.Тя изисква по-голям % натоварване на сметката.Средносрочната търговия предполага , повече спокойствие с по-малък % и респективно по-малки печалби НО и загуби , а за дългосрочна търговия използвам опции. Е която и стратегия да приложа, риска от загуба винаги съществува.За това е далеч по-добре да имам стоп отколкото да нямам.
Коментар
-
преди лягане искам да направя едно заключение:
днешния ден доказа едно нещо - още сме твърде далече от успокояване на пазарите и обръщане на тренда. докато има подобни дневни движения от по над 200 пункта независимо в каква посока , и то през 2-3 дена, нещата не са никак розови. а днес зад океана нещата са просто ужастни - минус 207 пункта на стария ДАУ е лоша новина, но още по-лошата е че добрите новини от зад океана не действат у нас и ако не падаме с много поне се крепим, но при лоши дни като днешния, за утре не ми се мисли на бфб. преди час-два дадох прогноза за спад на софикс утре между 1.35-1.55%, но с огледана развитието на търговията зад океана , няма се очудя ако спадът при нас е с повече от 2%.
лека нощ
Коментар
-
Първоначално изпратено от tedi79Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от Петър КараивановДау определено ме кефи днес......очаквам докато се прибера да е направил още едни 130 пункта в югоизточна посока.
Да видим дали ще падне под 12 800, аз не вярвам
За 1 косъм да познаеш :-)
Изби ли загубите от вчера?
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪзлобарчето, не съм адвокат на петър, ама досега от 4 опита и то коректно и публично обявени на колко влиза и на колко излиза и с колко, човека е на печалба в 3-те., т.е. 75% успеваемост. с подобна успеваемост, което много трудно може се поддържа, той ще стане милионер в най-скоро време, ама ти като си кухчо, това не можеш го проумееш. ти би се присмял и на цска за някое реми, въпреки че е шампион предсрочно и има 16 точки пред левски.
Но едва ли има причина да не се случи и 3ти път.
Не се хаби....проблема им е се нарича ПРЕДНАМЕРЕНОСТ.Той пък от своя страна води до субективизъм,който изкривява реалноста защото се включват емоциите,които водят до най големите грешки. Е аз вчера имах 2 ударени стопа - явно от прибързан вход.Но стопа е най-добрият ми приятел.Когато бъде ударен - боли.НО - загубата е ограничена и имаш възможност да я възстановиш ако имаш РЕСУРС. Ако обаче не си лимитирал загубите си,идва Mrgin call и тогава просто оставаш без ресурс и просто няма как да възстановиш загубеното. Тогава следва ново наливане на пари в сметка с още по-голям заряд преднамереност и субективизъм и ....... така се влиза в спиралата и отбора на лузърите. Толкова е просто....само ако се проумее обаче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от tedi79Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от Петър КараивановДау определено ме кефи днес......очаквам докато се прибера да е направил още едни 130 пункта в югоизточна посока.
Да видим дали ще падне под 12 800, аз не вярвам
За 1 косъм да познаеш :-)
Изби ли загубите от вчера?
Аз не злобея, даже го поздравих Петър, както виждаш долу.
Както и преди ти казах - повече разходки из природата и позитивни случки в живота ти пожелавам.
Това всекидневно напъване в един форум определено не ти се отразява добре!
Айде със здраве, няма да се занимавам с теб повече!
Коментар
Коментар