IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 15

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hakkinen
    9.1 млн. 25 минути преди края
    Това си е баш оборот - днес не забелязах някьде да са прехвьрляли големи пакети
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
      Ne e zle, ako minem 10-kata ste e super.
      ... ша видим..
      на финалната права кой ще надвие...
      (по-скоро Вий окатите ша видите, яз нали съм кьорав)
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
        9.1 млн. 25 минути преди края
        яко а

Коментар

• Ne e zle, ako minem 10-kata ste e super.

Коментар

• 9.1 млн. 25 минути преди края
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76
              Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              Първоначално изпратено от meto76
              Добре де, нали нямаше пари на борсата.Откъде се пръкнаха тия кинти. Личното ми мнение е че ако успеем да задържим тия нива поне две седмици, то явно сме минали и отминали дъното и вървим на горе.Сега до по знаещите имам два въпроса, кой купува чужденци или наши фондове.И какво изведнъж ги мотивира всички да се юрнат да купуват.
              ... а що реши че няма пари ???
              А ти защо реши че пък има пари.Някаква информация какъв е оборота днес.
              Ми към момента надхвърля 9 млн.
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                Първоначално изпратено от meto76
                Добре де, нали нямаше пари на борсата.Откъде се пръкнаха тия кинти. Личното ми мнение е че ако успеем да задържим тия нива поне две седмици, то явно сме минали и отминали дъното и вървим на горе.Сега до по знаещите имам два въпроса, кой купува чужденци или наши фондове.И какво изведнъж ги мотивира всички да се юрнат да купуват.
                А ти защо реши че пък има пари.Някаква информация какъв е оборота днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
                  Първоначално изпратено от beluga
                  майстор MOSTS става майстор 5МY. това ми напомня на R2D2
                  и C3PO - неговия приятел
                  Cave, кажи нещо за любимите ти ХД и Мост, интересно ще е :-)

Коментар

• Оптимизъм
                    Експерти очакват лятна дефлация и икономически ръст над 6%
                    България можело да спечели от глобалната криза
                    Десислава Лещарска
                    12 Май 2008

Годишната натрупана инфлация за 2008 г. няма да надхвърли 6 - 7 на сто, според традиционния тримесечен доклад на Центъра за икономическо развитие (ЦИР). Основните изводи в него са, че доброто състояние на българската икономика се запазва и данните за първото тримесечие дават основание на прогнозите за по-висок икономически ръст спрямо 2007 година. Икономическият растеж на страната за 2008 г. по прогноза на центъра, се очаква да е над 6 на сто, а в периода между май и септември поне три месеца ще има дефлация, каза в понеделник съпредседателят на центъра Георги Прохаски.

Сред аргументите на ЦИР за тези прогнози са липсата на сериозни проблеми с дефицита по текущата сметка, стабилният приток на чуждестранни инвестиции, очакваната добра селскостопанска реколта и фактът, че България е във валутен борд. Очакваният дефицит по текущата сметка за 2008 г. е 22% от БВП при 21.5% за 2007 г, а притокът на чуждестранни инвестиции ще отбележи нов рекорд тази година и през 2008 г. ще достигне 6.5 милиарда евро.

Друг фактор за положителната оценка на икономическата среда е силният ръст на индустрията през 2007 г. – с 14 на сто, спрямо увеличението от 7.5% през 2006. Всъщност лошото състояние на селското стопанство "дръпна" икономиката назад и попречи да бъде регистриран рекорден ръст на икономиката, отбеляза Прохаски.

Лошият имидж на страната няма да спре притока на инвестиции, прогнозира Александър Божков, другият съпредседател на ЦИР. Въпреки всички опасения за отлив на инвестиции от страната, на практика се наблюдава приток на преки чуждестранни инвестиции в размер на 432.3 млн. евро, който се е увеличил с 15.3 на сто на годишна база. Това показва, че България би могла и да спечели от сегашната финансова криза – много компании и инвеститори търсят възможности за пренасочване на капиталите си от проблемните западни пазари към такива с възможности за растеж, какъвто е българският. Всичко ще зависи от запазването на привлекателността на страната като добро място за инвестиране на основата на наличните вътрешни фактори – все още по-ниските разходи за производство, продължаваща финансова стабилност, подобряваща се бизнес среда, съществуващ потенциал за растеж на икономиката, необходимост от модернизация, заложените за изграждане големи инфраструктурни проекти.

Запазването на влошения имидж на България обаче в дългосрочен план може да повлияе негативно върху притока на чуждестранни вложения, прогнозира Прохаски.

Заетостта расте, безработицата намалява, реалните доходи се увеличават, се казва в доклада на ЦИР. Свидетелство за подобряването на покупателната способност на домакинствата е както нарастването на дела на доходите от работна заплата, така и значителното намаляване дела на дохода от домашното стопанство – от 17.7 на 8 на сто за периода 1999-2007 година.

Центърът за икономическо развитие отчита като слабост в управлението на правителството слабата политика по отношение на предприятията, хаосът и липсата на дългосрочна перспектива в социалната, здравната и еко-политиките. Енергетиката продължава да е силно монополизирана и непрозрачна, а в транспорта не се усвояват в достатъчна степен както европейските, така и националните средства.

Сериозни проблеми има на капиталовия пазар. Изминалата 2007 г. беше най-успешната година за Българската фондова борса, но от началото на тази година нещата не стоят така – един от основните индекси на борсовата търговия SOFIX понижи стойността си с 30%, а среднодневният оборот е около 12 млн. лева. За сравнение, година по-рано оборотът беше над 30 млн. лева средно на ден. Капиталовият пазар обаче не е силно развит и отчетеният спад няма да повлияе на развитието на българската икономика.

--------------------------------------------------------------------------------

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76

Коментар

• Добре де, нали нямаше пари на борсата.Откъде се пръкнаха тия кинти. Личното ми мнение е че ако успеем да задържим тия нива поне две седмици, то явно сме минали и отминали дъното и вървим на горе.Сега до по знаещите имам два въпроса, кой купува чужденци или наши фондове.И какво изведнъж ги мотивира всички да се юрнат да купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                          Първоначално изпратено от Диблър
                          Апокалиптиците си свършиха своето , това си беше платена масирана акция , достатъчно е човек да си припомни дните и писанията , не само т този форум а и в сички останали . В един от тях предрекоха фалит на всички пътищари , а днес малко друго излезе ... Не е препоръка.
                          Но да завърша ..тези "юнаци" свършиха това за което бяха тук . Изнервиха маса хора , накараха маса хора да продават и тн . Както виждате няма го човека с 7% депозит ..
                          напьлно сьгласен!
                          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                            Първоначално изпратено от franky4fingers
                            Kato padahme sto nqmashe 2 nazad 1 napred
                            zashtoto padaneto beshe po skoro drusane i brulene, a ne krasiv tanc
                            и новата реколта круши (като мен) от щот са зелени държат и не падат

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                              Kato padahme sto nqmashe 2 nazad 1 napred
                              zashtoto padaneto beshe po skoro drusane i brulene, a ne krasiv tanc

Коментар

• Kato padahme sto nqmashe 2 nazad 1 napred

Коментар

Working...
                                X