IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 15

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff
    Първоначално изпратено от споменЪ
    люкчо, ти така на бъзик си купи на върха и сега си гризеш ноктите:-), с парите шега не бива, момче. аз никога не съм си позволявал да се бъзикам със сериозни неща. ако си мислиш, че с теб се бъзикам - лъжеш се. искам само да те предпазя, ама като ти е дебела главата и не увира си е твой проблем.
    гледай сутринта да си измежду първите, че вече много народ следи пазарите и ако всички видяха ко се случи в щатите, може някой рано сутринта да не е поглеждал към азия, пък тя една червена , ама кърваво :-(

Споменчо, нищо лично, но ти за мен си един дървен философ, който като латерна си знае неговото..Аз да те питам: Като си такъв капацитет на БФБ, защо изтърва движението от 1110 до 1250?..Тогава ти говорех, Споменчо, дори на бас исках да се хвана с теб, а ти проспа моето момче...Сега пак ще проспиш някои движения и после пак и пак и пак..Тези които много философстват са им празни джобовете мой...Като на играчите от Берое след Банев...
    как да не се забавлява човек с вас? ами готин, ти май си пропуснал нещо. върни назад и прочети коментарите ми и виж кой е пропуснал движението :-), дори киф и някои твои съратници ме обвиниха, че съм очаквал 700-750, а съм купувал :-) виж как на 30 май съм написал, че пак излизам, после виж колко беше софикса тогава, после виж колко е днес и тогава говори на батко си споменчо дали ги разбира или не :lol:
    за злорадството и завистта - как не ви е срам? дайте само един пример, в който аз съм обидил някой. а към мен кво ли не беше - олигофрен, пъпеш, зайо, вафла :-), кво ли не беше? и за какво аз да завиждам? не разменяйте ролите ако обичате.
    гетоф, виждам, че имаш добри гурута. явно банев ти е нещо като кумир, щом така се кефиш на действията му. както се подигра с Берое, така се подигра и с вас. и не само той, а ред бг мажоритари, които ви напълниха с прескъпите си акции и сега си гледат кефа, а вие си гризете ноктите.
    вие сте уникални - гледам как при падащ пазар и цени се имате за познавачи, а нас за некадърници, а като леко позеленее, кво чудо настава. тогава писаниците ви нямат нищо общо със злобеене, нали :-)?
    повярвайте, аз съм най-големия оптимист на бфб, никакъв апокалипсис не виждам. абсолютно нищо няма да се промени като падне софикс на 700-750. и България ще си е същата и въздуха ще се диша, и бирата ще си е бира. е, разумните спекуланти ще спечелим отново, а неразумните ще има да чакате, обаче всеки сам си решава на кой акъл да шета. аз шетам на моя и засега се справям добре. вие си шетайте на своя и не се оплаквайте :-)
    люкчо - ква банка, кви пари? ти нямаш пукнат лев бе момко. квото си имал, то се е стопило и ще продължава да се стапя. бас държа, че ти няма да продадеш и ще стигнеш дъното на 700-750 с пълна кошничка акции. а за банката кво да ти кажа? ежедневно пристигат кредитни предложения при бати ти споменчо, гледам отчети и нещо все по-кофти ми изглеждат. а се поинтересувах от колеги за лошите кредити - май скоро ще започнат да излизат евтини имоти на пазара. според мен естествено. всичко си е мое лично мнение. абсолютно никаква препоръка.
    абе, някой случайно да знае колко е днес едномесечния СОФИБОР? аз знам и ще ви кажа 6,550%. айде сега сами си отговорете какво е това и как ще се отрази на бизнеса? щото бизнеса тегли кредити, нъл тъй?

Коментар

• Здравейте .Прибирам се кво да гледам Дау нещо въстановил май има няма 100 пункта .

Веднага от името на Оптимистите поставям една задачка за Дебили

Дау 12300 -Софикс х

Коментар

• Първоначално изпратено от Cash Runner
        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Първоначално изпратено от Пепи
        Сега малко в каналче и след това потегляме.........хахахаха.....!
        Qvo vadis SOFIX ?
        Quo vadis?
        Къде отиваш?

Коментар

• Бичетата зад океана е атака.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
            Въпрос към Петърчо и комплексЪ:

Как и кога точно го виждате Софикс да отиде на 750-800.
            Остави го бат Пешо по метода на пробите и грешките анализира,

но не участва с реални пари на БФБ,

ама споменЪ от ослушване и лакомия ще напълни отново на 1800, където

евентуално е излязъл от позиции.............хахахаха........! :-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
              Въпрос към Петърчо и комплексЪ:

Two words for the press-guy:
              Pension Companies

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                Първоначално изпратено от Пепи
                Qvo vadis SOFIX ?
                Quo vadis?
                Къде отиваш?

Коментар

• Въпрос към Петърчо и комплексЪ:

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                    Qvo vadis SOFIX ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Expert.bg
                      Оксфорд бизнес груп: Българската икономика е на прав път

Експертите на Оксфорд бизнес груп оценяват България като добро място за инвестиции и стратегическо място за развитие на връзките между Европа и Азия.

България, като типичен представител на категорията на икономиките в преход, се развива нормално, регистрира добър растеж и изпреварва по атрактивност за инвеститорите повечето от новоприсъединилите се към Европейския съюз (ЕС) държави, заяви Паулиус Кунчинас, регионален директор на Оксфорд бизнес груп (ОБГ).

Кунчинас, в присъствието на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, представи на 9 юни в София най-новото издание на доклада на ОБГ за икономическото развитие на България. Под заглавие The Report: Bulgaria 2008, документът предоставя поглед върху икономиката на страната през 2007 г. и излага прогнозите за 2008 г. на британската компания за икономически анализи и консултантски услуги.

"Ние в ОБГ вярваме, че пазарите в преход са тези, към които инвеститорите от цял свят трябва да насочат вниманието си. Това е така, защото въпросните държави успяха и успяват да избегнат ефекта от икономическата криза, започнала в САЩ и разпростряла се върху богатите икономики в Западна Европа", каза Кунчинас, обощавайки написаното в доклада.

Според него, страната ни се радва и ще продължи да се радва през следващите 5 години на стабилен икономически напредък, с растеж над средния за Европа и ЕС. За 2008 г. ОБГ очаква България да постигне около 6% икономически ръст, което е сериозен стимул за предприемачите, най-вече от Западна Европа, да влагат капиталите си тук.

В същото време България е пазар със стратегическо разположение, на пътя между богатите европейски страни и техните икономически партньори от бележещите сериозен напредък райони на Близкия изток и Азия, отбеляза Кунчинас. В това отношение държавата ни има важно конкурентно предимство пред много други икономики, а това предимство трябва да бъде използвано в пълна степен смята той.

Като положителни за България, експертът на ОБГ открои стабилния фискален и монетарен режим, който е от голямо значение за свободните капитали на запад. Сравнение по тези показатели със съседна Румъния показва, че България е доста по-привлекателна от макроикономическа гледна точка.

"Страната се превърна в добро място за дългосрочни инвестиции и така подсигури високия си за европейските стандарти икономически ръст. Не трябва обаче да се очакват чудеса, като бурния ръст, отбелязван в държави като Русия, Китай или Индия, където потенциалът е много по-голям. България трябва да се мери с европейските държави и го прави доста успешно", каза Кунчинас.

Според вицепремиера Ивайло Калфин, инфлацията е и засега ще бъде най-обезпокояващият за България фактор, но тя постепенно ще влезе в нормални граници.

Като повод за загриженост и потенциален риск за страната, ОБГ вижда редица предизвикателства, в т.ч. забавянето на световната икономика. За щастие обаче, България остава доста добре защитена от негативната глобална среда. В резултат от външното влияние все пак може да се очаква намаляване на ръста на кредитите, свиване на темповете на внос и съвсем леко охлаждане на икономиката като цяло, посочи Кунчинас.

Според него това е нормално, а и признаци за прегряване на икономиката ни е имало още преди да разпростирането на глобалната финансова криза. На българската икономика засега ще продължат да влияят и вътрешни фактори като ръстът на заплатите, инфлацията (причините за която не се крият само вътре в страната, но и извън нея, заради високите цени на горивата и храните), нарастващото потребление и др., каза Кунчинас.

Коментар

• Изкушавам се да цитирам Костолани:

"Купувайте акции и пийте валериан – когато се събудите, вече ще сте спечелили пари".

А моят коментар е, че днес пазарът показа признаци на зрялост! Личи, че първите 7 г. от живота на БФБ наближават своя край! И борсата ни ще навлезе в юношестката си възраст ... която се характеризира с повече мъдрост и увереност....

Коментар

• Апокалиптиците ГОЛЕМИ напъни през почивните дни,

дори някои се наакаха от толкова напъване,

а истината е, че нашта борса коригира 40% - сравнена с другите ехеее.... и всякакви треперещи ръчички не са м/у нас, като корекцията продължи 8 месеца,

като и на големите играчи и омръзна! ;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            като гледам нивата, на които днес се търгуват "по-точно подаряват" акциите на М+С, Медика и Софарма (и не само), ми остава само като Моканинът да възкликна:

БОЖЕ, КОЛКО КРЕТЕНИ ИМА НА ТАЯ БОРСА, БОЖЕ !!!!
                            Като гледам колко хора продължават да се самонавиват че от утре Софикс започва вертикално движение нагоре, ми идва да възкликна същото.

Коментар

• Lehman's pulling the trigger

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Първоначално изпратено от ST
                                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Няма ли оптимизъм вече?
                                Караиванов, какво стана с твоята прогноза за днес, за Софикс 1160 - 1170?
                                :-) Искренно се забавлявам когато някой се радва,че не на него му е станало По-Лошо,а че моята прогноза не се била сбъднала.Ми ако не е днес, утре ще е на тези нива или в дргиден или след 10 дни - все тая.Въпросът е ТИ защо стискаш акции на падащ пазар? Но явно едва ли проумяваш какво би могло да се направи.ММ (мъни мениджмънта) не е и никога не е бил лесна работа.Той изисква знания и опит.
                                Пешо 1192 ще издържи

ако не наистина зловещо ...........

но според мен ще издържи това ниво

Коментар

Working...
                                X