IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PeterLD
    Кажете ми една основателна причина утре БФБ да се срине ?

Защо БФБ е най-нелогичната борса на света?

Има вече едва 20% чуждо участие, а компаниите в нея поне за момента не са засегнати все още от кризата.....

Защо, по дяволите, падаме?

Като дойде кризата в БГ догодина ще има ли накъде изобщо да падаме тогава когато ще има логична причина да падаме ?
    Падаме, защото хората напускат фондовете. Те загуба не са виждали и са нетолерантни към нея. Каквото спечелиха го изгубиха.
    ravnovesie, на мен един човек ми каза горе-долу какво ще стане още ноември, може да се каже че ме спаси от големи загуби. Сега мога да си купя 4-5 пъти повече акции заради него. Естествено не е от форума, и винаги ми е казвал да не чета тук или ако го правя да не го приемам насериозно. Откакто излязох на депозит ми стана доста по спокойно, вярно- има инфлация и тя ме цака, но все пак по- добре лихва ( вече са прилично високи ) отколкото разгром на БФБ в опита си да се докажа колко съм гениален насред криза да правя пари.
    Във времена като тези човек трябва да се скрие, не да търси риба в мътна вода. Това, че сега се правели големите пари и други такива глупости ги повтарят от една година. И все правят пари хората... Трябва да инвестира този, на който парите не му трябват следващите 2-3 години, т.е. не се занимава основно със спекулации. Когато не е под натиск може да изчака по- добри времена.
    От тази криза парите ще ги направят големите играчи които придобиват съперниците си. Да се мисли, че дребен инвеститор ще се преобрази в голям от тези събития е наивно според мен. По- скоро печалбите от последните години се изтриха и доста големи станаха обратно малки.

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_
      СпоменЪ говори по НОВАтв за борсата и прави прогноза за следващите 3 месеца
      HA-HA-HA......TOVA BE6E KULTOVO.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_
        СпоменЪ говори по НОВАтв за борсата и прави прогноза за следващите 3 месеца
        Ха-ха-ха-ха абе верно дават Пеньо от Биг Брадър

Коментар

• Хайде на пързалката!!!

Първа спирка за Dow: 9200. В момента се развива 3-та от 3-та вълна.

Коментар

• toi veche ne e Penio ,

toi e PARIS

Коментар

• СпоменЪ говори по НОВАтв за борсата и прави прогноза за следващите 3 месеца
              НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                Мисля,че днешния ден (поне за сега) беше еманацията на приказкчта - "Не слушай старило, а слушай патило" нещо което от 7месеца безуспешно се опитвам да кажа на така наречените оптимисти.

Казвам го без капка злорадство(каквото повечето загубили мислят,че влагам), а с тъга в сърцето.Никога не съм се радвал,нито пък ще се радвам,на чужди загуби. Бил съм свидетел на много кризи,най-голямата от които бе "Мексиканската" от '95г. Тогава САЩ наляха 20млрд. във финансовата система на Мексико и тогава сумата ни се струваше колосална,невъобразимо голяма.А сега 700млрд. се оказват изключително Недостатъчни.И това само за някакви си 13г. Това е мерило за алчността и балона който се надуваше през тези години.За търпението на участниците и зрителите в този самоубийствен спектакъл.А това сме всички ние.

И сега - ОТРЕЗВЯВАНЕ....ПАДАНЕ с гръм и трясък....при това от много ВИСОКО !!!
                А според законите на физиката - колкото от по-високо се пада, толкова болката е по-голяма !
                Сега ще ти скочат всичките вкупом...

Коментар

• Нали всичките са закърмени с рейгъномиката, че държавна намеса=комунизъм.
                  Преди няколко години Economist нареди Теорията.. на Кейнс до най-омразните книги като Капиталът.
                  А половината от тия, са милионери от времето на бесния ръст, в т.ч. и Полсън.

Първоначално изпратено от Valuator
                  Американските конгресмени очевидно вече откриват, но все още трудно приемат основните постулати на Джон Мейнард Кейнс:

"Подкрепям балансираща правителствена намеса в икономическия живот на страната чрез фискални и монетарни мерки и основния ангажимент на държавата за стремеж към обществено благо. Целта е да се намалят максимално негативните ефекти на свиваването и разширяването размера на икономическата активност"

"Обществото не може да се реформира, ако има произволно и несправедливо разпределение на богатството и доходите, и ако не бъдат взети мерки за преразпределение на доходите по начин, който може да увеличи склонността към потребление."

Коментар

• Какво пречи утре ръководството на БФБ да се позове на Правилника на БФБ и на основание чл.67 т.5 -поради големи национални и международни кризи- да спре временно извършването на сделки.Най-голямата финансова криза от 80 години насам. По-основателен аргумент от това няма.

Коментар

• За краткосрочни планове следва да се има предвид, че днес, освен пазарите омекнаха и краката на Обама. Републиканците бламираха собственият си президент и рискуват този срив да се стовари на гърба им. За да направят това трябва да имат солиден гръб. На първо четене - петролните компании в САЩ, Саркози, т.е Еврозоната. Така, че чакаме изненади.

Коментар

• Мисля,че днешния ден (поне за сега) беше еманацията на приказкчта - "Не слушай старило, а слушай патило" нещо което от 7месеца безуспешно се опитвам да кажа на така наречените оптимисти.

Казвам го без капка злорадство(каквото повечето загубили мислят,че влагам), а с тъга в сърцето.Никога не съм се радвал,нито пък ще се радвам,на чужди загуби. Бил съм свидетел на много кризи,най-голямата от които бе "Мексиканската" от '95г. Тогава САЩ наляха 20млрд. във финансовата система на Мексико и тогава сумата ни се струваше колосална,невъобразимо голяма.А сега 700млрд. се оказват изключително Недостатъчни.И това само за някакви си 13г. Това е мерило за алчността и балона който се надуваше през тези години.За търпението на участниците и зрителите в този самоубийствен спектакъл.А това сме всички ние.

И сега - ОТРЕЗВЯВАНЕ....ПАДАНЕ с гръм и трясък....при това от много ВИСОКО !!!
                        А според законите на физиката - колкото от по-високо се пада, толкова болката е по-голяма !

Коментар

• Първоначално изпратено от pavletin
                          Не знам за Кейнс, но утре ще има бегай газим на БФБ.

utre shte ima iznenadi za minalata sednica prodali i tazi vecher radvashti se limoni

Коментар

• ATILA

И какво ще стане като фалират банките се питат ЕЦБ ще ги изкупи ли ? Ами ако са взели решение за всяка страна да се чуе за една банка и останалите нуждаещи се да са ги купили без да им окачват табелка ЕЦБ на входа и смъкват на отрицателна територия доверието в банковата система , а това означава за страни като нашата работата да стане и без нито една табелка да сменят и какво правим от там натък със злобата , почваме да злобеем ЕЦБ да фалира , да но ЕЦБ има машина за печатане на пари , и какво следва почваме да злобеем да им се счупи машината е ако имат резервна да им я окраднат ромите и да я предадат за скраб.Софикса да пада заради Дау сега , но да не се качва защото ЕЦБ очевидно може доста дълго време да рефинансира и не се притеснява въобще.Криза та криза !
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                              Ъъъ, тържищата затвориха
                              иииии. загубил съм всяква представа за време и място
                              ""\_(o.O)_/""

Коментар

• Кажете ми една основателна причина утре БФБ да се срине ?

Защо БФБ е най-нелогичната борса на света?

Има вече едва 20% чуждо участие, а компаниите в нея поне за момента не са засегнати все още от кризата.....

Защо, по дяволите, падаме?

Като дойде кризата в БГ догодина ще има ли накъде изобщо да падаме тогава когато ще има логична причина да падаме ?

Коментар

Working...
                                X