IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal
    Първоначално изпратено от kritelin
    prodigal криза като тази не е имало до сега.Това е кризата на парите..това е и кризата,която доказва,че теорията за неутралитет на парите е тотално сгрешена.
    Така наречените жирални пари умножаващи се от спиралата на кредитиране и търсене на високи възвращаемости ни докара до тук.
    Агенциите раздаваха висок кредитен рейтинг наляво/надясно затварящи си очите за действителността и мислещи,че този експоненциален растеж може да продължи вечно,но в момента,в който целият балон пукна и започна спадът на БВП задлъжнялостта изразена в % от дохода скочи и ще продължи да се покачва.Каквото и да предприемат от тук нататък ще трябва да мине доста време преди реалната икономика да достигне дъното на спада..а дали там ни чака блато или трамплин не знам дали има някой,който може да каже.
    Не знам дали е имало такава криза, всяко поколение счита себе си за уникално! А медиите и изобщо средствата осигуряващи потока на информация в момента са на светлинни години по-развити в сравнение с предишните големи кризи

Въпрос на време беше това, което си описал да се случи и съм напълно съгласен с теб. Колкото и готино да си прекарва човек в кръчмата накрая идва сметката. Понякога се плаща общо понякога индивидуално, но трябва да се плати.

Това, което наричат невиждана криза е нищо в сравнение с прехода, който трябваше да извървят страните е ИЕ и конкретно България. Наистина смятам, че България ще бъде по-малко засегната поради ниската база, от която тръгва и бурният ръст последните години, който не може да бъде изтрит, а само забавен. Под ниска база имам предвид изостанали. Понякога това е на късмет – банките ни не построиха за своя сметка американски къщи, защото не ги разбираха много тези инструменти, 50% от населението изобщо не ползва банкови услуги, та камо ли кредити, кредитни карти ползват едва 9%, хората с ипотека също са много малък % сравнено с развитите държави. Правителството на практика има повече налични пари от колкото дължи, а с това не могат да се похвалят много държави в момента тъй като и това никак не беше модерно.

Мина над година от старта на кризата, а ние все още се подготвяме... не сме толкова изолирани нито тенденциите идват тук с чак такова закъснение!
    Да не ни предстои много хубава година или години, но нищо което да не сме виждали преживявали наскоро

http://www.econ.bg/news/article151476.html
    Страхът в БГ ще се окаже най-страшен,май.А съчетан с паниката и родоотстъпмичеството-най страшния страх.
    Написано в световната преса: "Oчаква се нулев растеж в USA"-Лелве,ужас,НУЛЕВ,фалит!,
    "О,5% рецесия в еврозоната".Лелее,РЕЦЕСИЯ.
    Живещите в БГ нима забравиха,че според сценария на режисирания преход за 20 години си скапахме ВПК,АЕЦ,селското стопанство,индустриалното произжодство с пъти,а не с о.5%!!!!! Боже.Боже,Българи и Инвеститори,хайде да си измием очите и срама със студена вода!Аз утре ше си напазарувам акции за 50 лв.
    Казах!Казах на себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
      guantanamo, прочетох до половината от предишния пост, както и този, в който споменаваш, че Бразилия ще съвземе световните пазари. Кажи ми как да те приемам насериозно с такова твърдение?????? По едно време бях започнал, но ти все и все ме отказваш......

Пич, що се нервиш не мога да разбера.. честно. Щом имаш визия за това какво следва ненужно се притесняваш за други хора

Коментар

guantanamo, прочетох до половината от предишния пост, както и този, в който споменаваш, че Бразилия ще съвземе световните пазари. Кажи ми как да те приемам насериозно с такова твърдение?????? По едно време бях започнал, но ти все и все ме отказваш......
        Стига бе човек, стига с тази Бразилия вече

Съжалявам, че я споменах вече

Ставаше въпрос за нещо конкретно, което ще повлияяе положително на някакви пазари.
        Кога,Как и прочие, не се наемам да прогнозирам

Идеята ми беше съвсем друга и ако прочетеш още веднъж, ще разбереш какво имам предвид

Всъщност, няма особенно значение

Играй си играта и много печалби ти пожелавам!

поздрави
        "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• До сега паднахме с 1590 пункта , а ти за някакви си 266 се тревожиш
          Неграмотен , за купилите на 1950 пункта и испаднали в летаргия това е 13 % ....
          Но за мен са си 40 % ако паднат пропорционално ....

Коментар

• guantanamo, прочетох до половината от предишния пост, както и този, в който споменаваш, че Бразилия ще съвземе световните пазари. Кажи ми как да те приемам насериозно с такова твърдение?????? По едно време бях започнал, но ти все и все ме отказваш......

П.П. Приеми го - или ще печелиш на валутните и световните борсови пазари и ще забравиш за загубените пари на БФБ или няма да намерим обща приказка с теб. Не може да говориш за падане на евро/долар и да чакаш покачване на борсите - не сега и не на този пазар.

Коментар

Guantanamo, ако на реалността казваш "лошото", добре - с лошото започвам. Когато съм бичи - казвам го, сега съм изключително мечи настроен. Още повече - ти нали помогна на партньорите си да накупят значителни пакети на БФБ. Оттук нататък само ще добавяте/осреднявате и ще печелите съвсем скоро и много..... след Бразилия както разбирам.
              Ето, отново сърказъм и то по тема която въобще не повдигам...

да разбирам ли, че си загубил доста през изминалато седмица..

Защото, доколкото си спомням, има корелация между стила ти на писане и това дали си загубил или спечелил през последните дни

За БФБ какво да кометирам.Аз също съм купил акции.За моити парньори-аз не съм карал инкой да купува насила.Просто, съм помогнал сделките да не се сключват през твърде много посредници ина хората им е ясно, че е много по-добре да имаш партньор с националност от страната която ще купуваш, щото това ти дава автоматично доста предимства
              Д№ълга тема и не е интерсна
              Особенно мисля не е интерсна за човек като теб, щото ти сам призна, че акции на БФБ си нямал, нямаш и вероятно няма да имаш
              Значи, или сега се опитваш да се подиграваш на хората които имат акции, или си правиш вятър на устата

Останал съм с впечатление, че си доста умен човек.Над средното ниво, и, това ти поведение меко казано ме изненадва!
              Нооо, всеки е господал на себе си.Като искаш, пиши, че Софикс ще стане 0,25
              След такъв спад, едва ли има смисъл на някой да обясняваш, колко може да паднат едни акции
              Виж, за да дразниш хората,може
              Пък и това е някакъв си форум, въобще, пиши си и дразни на воля
              В темата виждам от 24 часа, 23 се пишат някакви лични проблеми, някакви хора си изливат душите и прочие
              И, ти няма да си изключение, но не мисля, че трябва да падаш на това ниво и да тръгваш да обясняваш колко ще спадне индекс като Софикс

Това е несериозно!

Аз ще му мисля.Не чакам да печеля утре или вдругиден о това което съм вложил на БФБ, но пък и кой го интересува какво ще спечеля или загубя

Виж, дай да говорим за нещо много по-сериозно
              С колко ще спадне или ще се вдигне дау.Кога.

Кои сектори все още не са пострадали и са удобни за скъсяване
              След автомобилмана индустрия, потребителската електроника,транспорт,финанси, застраховане и прочие.
              Кои конкретни компании са удобни за скъяване.
              Или,кои са за удължаване.

може и в отделна тема,за да не разводняваме тук, а и да е удобно за всички коиот ще четат или пишат.

Ако някой смята, че тази идея си струва, нека твори тема и аз с удуволствие ще споделям идеи(когато имам такива) там
              може би, ще има и други хора, които ще изразят гледна точка и може да стане хубава сериозна дискусия, без глупости, кой загубил и кой спечелил.

Да говорим за дакс, за други сериозни индекси и пазари.
              Нооо, да говорим за това, колко ще спадне Софикс.
              Това е баси темата.Честно.

колкото толкова.

Ако стане 100, ще си усредня пакетите и ще чакам някой слънчев ден да започна да печеля

Нооо, да говоря за това, как съм купувал дружества на софикс 500 и сега вече съм загубил по 10 стотинки....

Това е несериозно.Меко казано.

В тази работа гаранции няма.

На теб Анон това да ти го казвам, вероятно няма смисъл.

сорка, че така се разписах, но ме буаш по някакви коловози, поради някакви си твои си причини, а не си използваш потенциала за нещо наистина полезно.

Ма, аз малко лаик си падам и сигурно пиша глупости.

Сорка

и наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                Първоначално изпратено от Монти
                anon6706 написа:
                Дори съм много изнервен или по-скоро притеснен, накъде отива днешната младеж с това си мислене.... и изведнъж ми просветна - към 125.
                Не знам как стигнахте до това число.... но давайте конкретно ..... за да се изпълни трябва да има поне три , четири фалити на фирми от Софикс ...
                До сега паднахме с 1590 пункта , а ти за някакви си 266 се тревожиш

Интересно е какви печалби или по-скоро загуби ще претърпят Софикс компаниите, като кризата се развихри... Защото както в момента имаме ниски Р/Е, то скоро може това да се промени, дори и при Софикс 125 ...
                сериозно, чак толкова ли ще е високо p/е на софих 125....много ме кефите как като постоянно пропадаме и си местите тaргетите за дъно още по-надолу...много сте прозорливи, браво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                  Първоначално изпратено от Монти
                  anon6706 написа:
                  Дори съм много изнервен или по-скоро притеснен, накъде отива днешната младеж с това си мислене.... и изведнъж ми просветна - към 125.
                  Не знам как стигнахте до това число.... но давайте конкретно ..... за да се изпълни трябва да има поне три , четири фалити на фирми от Софикс ...

Интересно е какви печалби или по-скоро загуби ще претърпят Софикс компаниите, като кризата се развихри... Защото както в момента имаме ниски Р/Е, то скоро може това да се промени, дори и при Софикс 125 ...
                  Много си прав. Тук има "младежи", не на възраст, а на опит, които едва ли са чували термина P/L - Price to Loss. Никога не е късно човек да научи нещо ново.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                    anon6706 написа:

Коментар

• Guantanamo, ако на реалността казваш "лошото", добре - с лошото започвам. Когато съм бичи - казвам го, сега съм изключително мечи настроен. Още повече - ти нали помогна на партньорите си да накупят значителни пакети на БФБ. Оттук нататък само ще добавяте/осреднявате и ще печелите съвсем скоро и много..... след Бразилия както разбирам.

Коментар

• anon6706 написа:

Коментар

Първоначално изпратено от guantanamo
                          Сега, гледайте как нищо уж не се прие, а какво ще се случи на пазарите до не повече от 2 седмици
                          Много ТОЧНА прогноза!!!!! Аз дори залагам, че ще бъде след 1.9756789 седмици.
                          Бразилия ще спаси Света. Не знам португалски и затова не мога да го напиша на техния език.
                          Е,Анон, защо така с лошото

Виждам, че сте си писали празни приказки, затова се опитах да вкарам малко конкретика

това, че в средносрочен и дългосрочен план пазарите са надолу е повече от ясно, но че в краткосрочен, трябва да се очакват доста интервенции, мисля, че е повече от ясно

Щото, с това темпо, дау трябда да е на 3000 за не повече от 2 седмици
                          Ноооо, такъв филм НЯМА

Поне, не в такъв срок

пп
                          Все пак, мисля, че когато пишем тук, трябва да не гледаме всичко само през призмата на нашите позиции
                          Ако ти си скъсил в момента, това не значи, че пазара ще върви надолу.
                          Нито пък мисля, че трябва да казвам лоши неща непременно, щото съм загубил пари
                          Аз лично в петък направих голяма глупост и без малко да си затрия единия акаунт
                          Две седмици печалби отидоха в канала за 3-4 минути..

Нооо, това не може да ме накара да си зарвя главата в пясъка

Всеки да си играе както знае.Нооо, не е лошо или да има много близки стопове, или пък мноооого дълбоки

щото, мнооого боли....

Коментар

Първоначално изпратено от prodigal
                            Първоначално изпратено от anon6706
                            Специално издание за няколко ника тук:
                            Май тази тема е най-четена и всички новопоявили са й сателитки, та:
                            След днешната среща на Г20 си променям в негативен план очакванията за СОФИКС - от 270 на 125. Не е дъно, а постижима цел.
                            Поздрави.
                            Дали пък не се изнервяш лекинко......
                            За младеж ще те черпя Пък нещата, на къде отиват и на таралежа му е ясно

Коментар

• ..Бразилия били на срещата само заради ----почивката за кафе хихихи

Коментар

• Първоначално изпратено от guantanamo
                                Сега, гледайте как нищо уж не се прие, а какво ще се случи на пазарите до не повече от 2 седмици
                                Много ТОЧНА прогноза!!!!! Аз дори залагам, че ще бъде след 1.9756789 седмици.
                                Бразилия ще спаси Света. Не знам португалски и затова не мога да го напиша на техния език.

Коментар

Working...
                                X