If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бих могъл да кажа че ти си най-големия помияр във форума,
но ще се въздържа. Разбирам че губиш пари и си във възбудено състояние. Съветвам те ако борсата продължи надолу незабавно
да потърсиш помощта на квалифициран психолог.
И избягвай обобщенията кой какъв е.
Плъх, за да ми се нахвърлиш, си направи нов ник ли?!
Бих могъл да кажа че ти си най-големия помияр във форума,
но ще се въздържа. Разбирам че губиш пари и си във възбудено състояние. Съветвам те ако борсата продължи надолу незабавно
да потърсиш помощта на квалифициран психолог.
И избягвай обобщенията кой какъв е.
Днес индексът на сините чипове SOFIX продължи своя спад, който вече доближава 87% от върха поставен през октомври 2007 г.
В същото време доста от акциите в индекса са загубили над 90% от стойността си, като изключение прави Корпоративна търговска банка, чиято цена бе изкуствено поддържана висока.
В резултат на това тежестта, която има институцията в индекса, гони 21%. Едно от правилата за изчисляване на SOFIX е пазарната капитализация на никое от дружествата да не надхвърля 15 на сто от общата. По тази причина БФБ би трябвало да въведе теглови коефициент на следващата комисия по индексите в началото на март.
Останалите три банки включени в SOFIX загубиха около 85-90% от цените си през последната една година, докато КТБ едва 13 на сто.
Поради тази причина Profit.bg направи изчисление колко би бил SOFIX, ако акциите на банката бяха паднали също с подобен процент.
Ако Корпоративна търговска банка днес се търгуваше на цена от 12 лв. (87% спад за 12 м), то SOFIX би бил 218 пункта. Това би представлявало спад на индекса от връхната му точка с 89%.
В момента общата пазарна капитализация на целия индекс е едва 1.9% млрд. лв., като само тази на КТБ е 450 млн. лв. или почти 21% от общата.
Капитализацията на фрий-флоута на компаниите в индекса е 413 млн. лв., а без КТБ възлиза на скромните 327 млн. лв.
Коментар
niki5
Първоначално изпратено от O2
niki5 кво да ти кажа братле , макар че много искам...
otpusni topkata- tazi tema e za gluposti- tuk gradivni diskusi ne mogat da stanat i ne se zasjagai
Не съм съгласен никак.Сега е само да се стои отстрани. Паунда ще се качва пък фондовите пазари ще рутят , че това е изключено и няма как да стане. Нали паунд ще купуват за да инвестират в Лондон във фондовите пазари. Ще инвестират ли или ще бягат от такива инвестиции ?
very promissing question- please contact Spaska for additioanal information
anal....hahahaha
Ето и един виц по темата....
Попитали радио Ереван как се вика на мъжкото дупе, радиото отговаря - АНУС...
Слушай народе!!!
Днес, 11 Февруари 2009, индексите на БФБ ще ударят историческо дъно. Оттук сме само нагоре !!!
Старите хататяни ги усещат тези джедайски работи...
Себулба, Планетата Татуин, 11 Февруари 2009
айде още един превръте.. !!!
..
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
А кажи сега как да не стоим и да гледаме като анализатора такива ни ги каза и сега какво да правим ? Кабела на 1.40 все пак ще го пробваме на дълго викам аз да послушаме анализатора в частта му за кабела , фондовите пазари ги оставяме да се рутят без нас нищо че сега точно ги е напънал момента. Виж сега анализатора как ще познае за кабела.Той ги усеща нещата независимо дали му оттърват.
D.Y.F-091066
Коментар
niki5
Първоначално изпратено от O2
Ейййй ШИБАНЯЦИ спрете с това млеко и тоя любимия ви нагъзаки а вземете и пишете по темата за бфб , за всичко останало си има отделни теми ,
О велики Св. Нагъзаки,
Моля те днес не ме подминавай
Моля те всеки ден да идваш
Аз на врата си топлия ти дъх обичам да усещам
от тази сладка болка краката ми омекват
Слушай народе!!!
Днес, 11 Февруари 2009, индексите на БФБ ще ударят историческо дъно. Оттук сме само нагоре !!!
Старите хататяни ги усещат тези джедайски работи...
Не съм съгласен никак.Сега е само да се стои отстрани. Паунда ще се качва пък фондовите пазари ще рутят , че това е изключено и няма как да стане. Нали паунд ще купуват за да инвестират в Лондон във фондовите пазари. Ще инвестират ли или ще бягат от такива инвестиции ?
very promissing question- please contact Spaska for additioanal information
Коментар