IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• KARADEBILOV,

Като си толкова отворен, защо не разкажеш как изгърмяха 50-те бона в Елана и как след това ходи да си търсиш 12-те долара остатък
    Защо не обясниш подробно на по-новите колеги как вързваше акаунтите на твои клиенти с насрещни позиции, така че ако единия губи другият да печели, и съответно твоите 20% комисионна да са гарантирани !!!

Я сподели как организираше псевдо курСОВЕ за 350 евро по разни долнопробни интернет клубове!!

Ако толкова му разбираше на пазара, колкото се хвалиш навремето нямаше да те изритат от банката, като мръсен котак

Караиванов, ти си клиничен случай !!!!!!!!!1

Коментар

• През ноември при Dow около 7500 писах, че според мен това още не е дъното и още много бой ще отнесат американците. И в следващите 3-6 месеца не виждам да имат много полезни ходове, освен оптимистичната реторика.

Иначе и аз си мисля, че на финансовите пазари предстоят доста сериозни промени свързани с опростяване на финансовите инструменти и въвеждане на регулации включително и за хедж фондовете.

В БГ, въпреки всички напъни на злощастни кредитни инвеститори в real estate, темата за борда няма да бъде актуална поне до края на годината, а ако при следващото правителство тръгнат парите от еврофондовете, едва ли въобще ще стане актуална.

Коментар

• :lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
        Bulgaria = Subprime

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
          Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
          Първоначално изпратено от meche_cveti93
          Ще има,ще има....хеви Нагъзаки,мощен Нафърфаки ще има......

Не ми се мисли за ЩКБ,ПИБ,Корп,Монбат и АДСИЦ........
          За да го има това..... трябва и у нас да заиграе тоягата и да има паника.Вече не е толков силен свързващият импулс с Щатите..... и оборотите са ниски.
          Само гледай.....в момента на ход започва да е паниката и страха от рухване на борда..... очаквам всеки свободен лев да започне да се вкарва в твърда валута.
          Пешко паника викаш. Баланс на управление емисионно:

10.01.2009 ВСИЧКО АКТИВИ: 23 618 352
          20.02.2009 ВСИЧКО АКТИВИ: 23 933 881

Айде бегай да си миеш краката и да си лягаш!
          Я сега погледни цифричките за '94 и '95 колко захаросани и сладки бяха и к'во стана през '96.....?
          Я сег ти си измий насрания гъз и не се изказвай пеподготвен.Щото ако всичко се отразяваше в цифричките от управление емисионно.......
          Чудно ми е кога и как ще светнат 3м,6м и други периоди форурдни и суапови сделки? Дали към днешна дата или на вальора?

Пий 3-4 ракии за да заспиш по-бързо и ако може се отцепи безпаметно.... слагай розовите очила и се завивай през глава.

Коментар

• [quote="ssss"][quote="Петър Караивaнoв"][quote="meche_cveti93"]

26.02.2009 ВСИЧКО АКТИВИ: 23 309.6

600 МИЛИОНА са хвръкнали от борда за 6 дни....

Коментар

• Всички говорят за нов световен финансов ред. Относно капиталовите пазари каква е според вас възможността да забрана на вички деривати? Според мен наличието да такива "ТЪПИ" инструменти е необосновано, дори и само за повишаване на ликвидността.

- От къде на къде ще продаваш нещо което нямаш (погледнато принципно това няма обосновка)
              - От къде на къде ще купуваш нещо в бъдещето при положение че системата ти позволява само няколко процента от futures сделките да се осъществяват.
              - От къде на къде други подобни инструменти(деривативни) могат да се търгуват като очевадно пречат и създават реално възможност за надуване на балони или създаване на големи дисбаланси.

Коментар

• Дау има до пода още едно 60-70%

Ако Софикса е по-волатилен

Колко има да пада

???
                Bulgaria = Subprime

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв

За да го има това..... трябва и у нас да заиграе тоягата и да има паника.Вече не е толков силен свързващият импулс с Щатите..... и оборотите са ниски.
                  Само гледай.....в момента на ход започва да е паниката и страха от рухване на борда..... очаквам всеки свободен лев да започне да се вкарва в твърда валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                    Петър Караивaнoв , имам доста познати в бизнеса с валута в София и управители на валутни бюра. Повечето са скептични към падането на борда...както един от тях се изрази ..." това са розовите сънища на валутните спекуланти".
                    В момента никой не купува долари , а с еврото... повече влиза , отколкото излиза.
                    Цени на долара купува ...най висока днес 1.548 лв. и евро 1.954 лв. .. ако си прав , трябваше да са по високи.... поне 1.554 и 1.96 лв.
                    Бил съм бил на кешовия пазар в периода '93 - до 1 юли '97 когато въведоха борда.Единственото нещо което ме интересуваше бе да завъртя поне 2 пъти на ден ресурса с който раполагах,а той за кеш не беше никак малък. Незнам сега колко от старите участници са на пазара(в смисъл дали старите бюра са тяхна или чужда собственост). Но повярвай ми връщането им може да стане буквално за седмица. И докато голяма част от хората се усетят,борда вече може и да е започнал да се руши.

Аз лично съм един от най-големите защитници на борда,но виждам че той вече неможе да оцелее.Просто дисбалансите са вече толкова големи,че е невъзможно борда да оцеле ако в близките 1-2 месеца курса не се девалвира с 30% до 50% , а ако това не се стори ........ следва падането му с гръм и трясък и безконтролна девалвация на лева като според мен курса реално ще достигне 12-15лв за 1 евро , като не изключвам и няколко дневни перверзии до нива 25-30 лв за 1 евро.
                    Е, не до 1-2 месеца няма да е. Ако тръгне да пада борда ще чак към края на годината когато кризата в България ще е с най-страшна сила.
                    Ако падне борда това ще значи фалит за повечето фирми в България. Няма сигурно такава, която да няма дълг в евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      Петър Караивaнoв , имам доста познати в бизнеса с валута в София и управители на валутни бюра. Повечето са скептични към падането на борда...както един от тях се изрази ..." това са розовите сънища на валутните спекуланти".
                      В момента никой не купува долари , а с еврото... повече влиза , отколкото излиза.
                      Цени на долара купува ...най висока днес 1.548 лв. и евро 1.954 лв. .. ако си прав , трябваше да са по високи.... поне 1.554 и 1.96 лв.
                      Бил съм бил на кешовия пазар в периода '93 - до 1 юли '97 когато въведоха борда.Единственото нещо което ме интересуваше бе да завъртя поне 2 пъти на ден ресурса с който раполагах,а той за кеш не беше никак малък. Незнам сега колко от старите участници са на пазара(в смисъл дали старите бюра са тяхна или чужда собственост). Но повярвай ми връщането им може да стане буквално за седмица. И докато голяма част от хората се усетят,борда вече може и да е започнал да се руши.

Аз лично съм един от най-големите защитници на борда,но виждам че той вече неможе да оцелее.Просто дисбалансите са вече толкова големи,че е невъзможно борда да оцеле ако в близките 1-2 месеца курса не се девалвира с 30% до 50% , а ако това не се стори ........ следва падането му с гръм и трясък и безконтролна девалвация на лева като според мен курса реално ще достигне 12-15лв за 1 евро , като не изключвам и няколко дневни перверзии до нива 25-30 лв за 1 евро.

Коментар

• Независимо дали борда ще пада или не, никой няма да сгреши ако си обърне парите в евро. Тук може да има само печалба - ако борда не падне, нищо няма да е загубил човек, защото курса е фиксиран и ще може спокойно да си ги обмени обратно в левове без никакви проблеми. Ако пък стане проблем с борда, то този със спестявания в евро ще е облагодетелстван.

П.П. В момента няма инвестиционна банка, която да иска да хеджира и подържа позиция, че лева ще се обезцени срещу еврото. Вече няколко хедж фонда и private equity компании с инвестиции в България са питали за такъв инструмент, но не се предлага.

Коментар

• Спадът при нас съвпада с няколко факта-лоши новини за макропоказатели,спад на стария,разпродажби на ДФ...
                          Корелацията макар и отслабнала все още я има...до сряда старецът ще акумулира спад...Не ми се вярва зависимоста да е станала обратнопропорц...
                          joda , какво ще кажеш за следните акции .....
                          Пътища , Мостове ,Доверие , Топливо , ОТЦК , Корп , Евроинс, ССВ , Зърнени храни и Хим .....
                          При малки количества........ има някой да купува.....даже да вдига цената. Въпросът е дали вече ще се извадят големи количества за да се продава ,без да има икономически причини за самата компания...ти би ли продавал само зашото ДАУ пада ..... ами той си пада вече година и половина . Трябва да има фалит на наши компании в Софикс за да се уплашат тези който са останали.
                          自由西藏

Коментар

• Самата тема е доста пошла на фона на ставащото на капиталовите пазари по света, но и в България (-85% на БФБ).
                            Не знам кой за какъв оптимизъм говори. Оптимисти са само ХФ, които са на шорт.
                            Днес в Америка е касапница. Някой тук бълнува ако си мисли, че скоро ще има някакво оправяне. Днес спасиха за пореден път AIG. Явно няма да им е за последен път. Ще трябва още веднъж да им наливат пари, така че поне още един голям спад в следващите 6 месеца ще има предизвикан от тях и банките.
                            На LSE най-голямата банката в Европа, HSBC, обяви че ще прави rights issue за Ј12.5 млрд. и то на 45% по-ниска цена от пазарната и цената моментално тръгна натам. Само днес е надолу 20%. Утре продължава.
                            HSBC е с най-голяма тежест във FTSE 100 и естествено повлече всичко надолу. Разбира се ХФ отново бяха шорт британски банки и прибраха милиони.
                            А оптимистите за ъп и днес изядоха звучен шамар. С днешния шамар обаче оставащите шамари до края на рецесията стават с един по-малко. Може пък това да е причина за някакъв оптимизъм.

Коментар

• Само гледай.....в момента на ход започва да е паниката и страха от рухване на борда..... очаквам всеки свободен лев да започне да се вкарва в твърда валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93

Коментар

Working...
                                X