IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от Петър Караиванов
    Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Единственото, което девалвира е нивото на форума.
    То никога не е било на високо ниво в последните 4г. ! Явно живееш в друг свят !
    Точно ти си черешката на коктейла :-)
    Пиши си....не ми пречиш !

Коментар

• Да и в тази посока си прав. Сега като заговорихме, вижте колко интересно нещо е икономиката, как сама търси пазарните си принципи - макр че сме във валутен борд и реално би трябвало лев/евро да е непроменена величина има съществена разлика във лихвите по кредите и депозитите във евро и във лева. Очеваден факт е че лихвите във лев са до 30% (2-3 пункта) по високи от тези в евро. Очевиден е недостига на левове на пазара, който именно е следствие на по високата реална инфлация. Но за дефлацията си прав, тя е много интересно явление (особенно когато е породена от икономическа криза) както и високата инфлация, мен лично много ме плашат и двете, защото е факт че в развитите икономики от години стойноста наинфлацията беше 0.5 до 2%.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
        това число го знам не от август, а поне от март-април.
        ако се замислиш си е добро число: 17-18% според мен ще си е доста здравословно. ако някой си мисли, че девалвацията в рамките на действащ борд ще стане с 50-60% се заблюждава. може на няколко пъти да девалвират лева, но наведнъж рязко не вярвам. то ако е така, по-добре да махат изобщо борда.
        Долу-горе виж съотношението на ЛП на влоговете в евро и в лева ...
        自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana
          реалната инфлация в страната е значително по висока от официалната, както и по принцип инфлацията в БГ е по висока от тази в ЕС.
          Няма да се плашиш-нещата ще си дойдат на мястото ...
          Реалната дефлация ще е значително по-висока от официалната..
          Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Да повдигате един сериозен проблем за българската икономика. Реално съотношението 1/1.95583 отдавна на практика не би трябвало да е актуално, защото реалната инфлация в страната е значително по висока от официалната, както и по принцип инфлацията в БГ е по висока от тази в ЕС. Аз самия никога не съм очаквал, че борда ще се задържи толкова дълго. Никога не съм бил почитател на такива бариери пред реалната пазарна икономика. Споредд мен трябваше да го махнат преди 2-3 години когато икономиката беше вече силна и вече щяхме да имаме реален пазар. И сега и при нас щеще лева да пада, но това щеше да става здравословно за икономиката и постепенно. А не както е сега положението - никой в държавата не знае къде точно е лева, колко точно сме бедни или богати и кога точно мще го разберем по най-трудният начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
              това число го знам не от август, а поне от март-април.
              ако се замислиш си е добро число: 17-18% според мен ще си е доста здравословно. ако някой си мисли, че девалвацията в рамките на действащ борд ще стане с 50-60% се заблюждава. може на няколко пъти да девалвират лева, но наведнъж рязко не вярвам. то ако е така, по-добре да махат изобщо борда.
              Няма смисъл от девалвация 20%. Ако "преизчислят" съотношението съм сигурен, че ще го сложат поне на 3лв. На 4лв ще е по-реално, но това означава да увеличат дълговете на домакинства и фирми със 100%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                Първоначално изпратено от INSIDER-A
                Точно ти си черешката на коктейла :-)
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A

Коментар

• това число го знам не от август, а поне от март-април.

Коментар

• Единственото, което девалвира е нивото на форума.
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Точно за август имаше споразумение за предог на курса...явно счетоха че не е подходящия момент в предвид задаващата се буря...ще го оставят за следващите!Голям куркапан им подготвят...но може и те самите да попаднат в него!Много ти е скромно числото!!!
                        написано на 14.08.2008
                        ...
                        и сега запомнете една цифра 2.29, ама хубаво я запомнете, защото догодина ще ви я припомня или по-скоро ще ви напомня какво съм писал преди година :-), какво ли значи тази цифра? от къде ли я знам? атила, в сводките и хрониките няма да намериш отговорите, уверявам те ;-)
                        с риск да подразня за пореден път мнозина, но още август месец ви намекнах за нещо, когато на никой не му минаваха през акъла мисли за девалвация на лева, а падането на борда изобщо не беше тема номер едно.
                        според мен денят наближава, но е още далеч. не вярвам до изборите да стане.
                        自由西藏

Коментар

• написано на 14.08.2008
                          Първоначално изпратено от споменЪ
                          ...
                          и сега запомнете една цифра 2.29, ама хубаво я запомнете, защото догодина ще ви я припомня или по-скоро ще ви напомня какво съм писал преди година :-), какво ли значи тази цифра? от къде ли я знам? атила, в сводките и хрониките няма да намериш отговорите, уверявам те ;-)
                          с риск да подразня за пореден път мнозина, но още август месец ви намекнах за нещо, когато на никой не му минаваха през акъла мисли за девалвация на лева, а падането на борда изобщо не беше тема номер едно.
                          според мен денят наближава, но е още далеч. не вярвам до изборите да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                            Първоначално изпратено от niki5
                            prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha
                            Commerz Dresdner oste gi vle4e, a Ackermann mnoog sa opelete i tuka mnogo go pluha, ama iaz vigdam dobor badeste za tjah
                            Имаше една Sal. Oppenheim, която беше много добра от тези бутик банки.
                            Държиш ли някакви банкови акции?
                            Sal Oppenheim mnogo gi uvagavam. skoro oba4e praviha Kapitalerhцhung i te. samo derivati i structured imam

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
                              prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha
                              Commerz Dresdner oste gi vle4e, a Ackermann mnoog sa opelete i tuka mnogo go pluha, ama iaz vigdam dobor badeste za tjah
                              Имаше една Sal. Oppenheim, която беше много добра от тези бутик банки.
                              Държиш ли някакви банкови акции?

Коментар

• prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha

Коментар

Working...
                                X