Първоначално изпратено от INSIDER-A
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 7
Collapse
Заключена.
X
X
-
Да и в тази посока си прав. Сега като заговорихме, вижте колко интересно нещо е икономиката, как сама търси пазарните си принципи - макр че сме във валутен борд и реално би трябвало лев/евро да е непроменена величина има съществена разлика във лихвите по кредите и депозитите във евро и във лева. Очеваден факт е че лихвите във лев са до 30% (2-3 пункта) по високи от тези в евро. Очевиден е недостига на левове на пазара, който именно е следствие на по високата реална инфлация. Но за дефлацията си прав, тя е много интересно явление (особенно когато е породена от икономическа криза) както и високата инфлация, мен лично много ме плашат и двете, защото е факт че в развитите икономики от години стойноста наинфлацията беше 0.5 до 2%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪтова число го знам не от август, а поне от март-април.
ако се замислиш си е добро число: 17-18% според мен ще си е доста здравословно. ако някой си мисли, че девалвацията в рамките на действащ борд ще стане с 50-60% се заблюждава. може на няколко пъти да девалвират лева, но наведнъж рязко не вярвам. то ако е така, по-добре да махат изобщо борда.自由西藏
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapanaреалната инфлация в страната е значително по висока от официалната, както и по принцип инфлацията в БГ е по висока от тази в ЕС.
Реалната дефлация ще е значително по-висока от официалната..Нищо не препоръчвам!
Коментар
-
Да повдигате един сериозен проблем за българската икономика. Реално съотношението 1/1.95583 отдавна на практика не би трябвало да е актуално, защото реалната инфлация в страната е значително по висока от официалната, както и по принцип инфлацията в БГ е по висока от тази в ЕС. Аз самия никога не съм очаквал, че борда ще се задържи толкова дълго. Никога не съм бил почитател на такива бариери пред реалната пазарна икономика. Споредд мен трябваше да го махнат преди 2-3 години когато икономиката беше вече силна и вече щяхме да имаме реален пазар. И сега и при нас щеще лева да пада, но това щеше да става здравословно за икономиката и постепенно. А не както е сега положението - никой в държавата не знае къде точно е лева, колко точно сме бедни или богати и кога точно мще го разберем по най-трудният начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪтова число го знам не от август, а поне от март-април.
ако се замислиш си е добро число: 17-18% според мен ще си е доста здравословно. ако някой си мисли, че девалвацията в рамките на действащ борд ще стане с 50-60% се заблюждава. може на няколко пъти да девалвират лева, но наведнъж рязко не вярвам. то ако е така, по-добре да махат изобщо борда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от INSIDER-AЕдинственото, което девалвира е нивото на форума.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
това число го знам не от август, а поне от март-април.
ако се замислиш си е добро число: 17-18% според мен ще си е доста здравословно. ако някой си мисли, че девалвацията в рамките на действащ борд ще стане с 50-60% се заблюждава. може на няколко пъти да девалвират лева, но наведнъж рязко не вярвам. то ако е така, по-добре да махат изобщо борда.
Коментар
-
Точно за август имаше споразумение за предог на курса...явно счетоха че не е подходящия момент в предвид задаващата се буря...ще го оставят за следващите!Голям куркапан им подготвят...но може и те самите да попаднат в него!Много ти е скромно числото!!!
написано на 14.08.2008
...
и сега запомнете една цифра 2.29, ама хубаво я запомнете, защото догодина ще ви я припомня или по-скоро ще ви напомня какво съм писал преди година :-), какво ли значи тази цифра? от къде ли я знам? атила, в сводките и хрониките няма да намериш отговорите, уверявам те ;-)
според мен денят наближава, но е още далеч. не вярвам до изборите да стане.自由西藏
Коментар
-
написано на 14.08.2008
Първоначално изпратено от споменЪ...
и сега запомнете една цифра 2.29, ама хубаво я запомнете, защото догодина ще ви я припомня или по-скоро ще ви напомня какво съм писал преди година :-), какво ли значи тази цифра? от къде ли я знам? атила, в сводките и хрониките няма да намериш отговорите, уверявам те ;-)
според мен денят наближава, но е още далеч. не вярвам до изборите да стане.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от niki5prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha
Commerz Dresdner oste gi vle4e, a Ackermann mnoog sa opelete i tuka mnogo go pluha, ama iaz vigdam dobor badeste za tjah
Държиш ли някакви банкови акции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha
Commerz Dresdner oste gi vle4e, a Ackermann mnoog sa opelete i tuka mnogo go pluha, ama iaz vigdam dobor badeste za tjah
Държиш ли някакви банкови акции?
Коментар
-
niki5
prav si za Landesbanks- edinstvenoto , koeto mi haresva pri tjah e 4e imat ili imaha mnogo soliden Ausbildung, a i vaprteki 4e WestLB sa mnogo zle, bih napravil pri tjah programata im credit analyst. no predpolgam pischi4eski i te edva drapat. ina4e malkite Familien banks sa stabilni kato Metlzler, Lampe itn- te pone ne sa nabutaha
Коментар
Коментар