Пешко, я по-добре кажи за какви дългове съдия-изпълнителят наложи запор върху дружествените ти дялове във всичките ти фирми? Тук всички много се интересуваме кого и с колко пари си завлякъл. Освен ако не става въпрос за подялба на имущество след развод или делба между роднини - тогава ще те разберем..... на всеки се случва.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 5
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от batkoПросто нямат кинти хората и се кефят като падат цените на каквото и да е, защото живеят с мисълта някога да си купят....друг е въпросът че Пешко беше скъсил яко на Стария...пак добре, че пише още! И с КФН човекът имаше преживявания, доколкото си спомням! Поне да каже какво стана? Дано Ливърпул обърне...не съм заложил!
Коментар
-
Доста време нв бях влизал в този форум.И сега когато влязох,виждам въпрос към мен.
Ще отговоря на въпроса - така както аз виждам нещата в момента,ЕС се възстановява по-бързо от кризата отколкото САЩ (според мен).Това прави ситуацията изкусителна но нестабилна.Нестабилноста идва от това,че САЩ като най-големия нетен длъжник в света създава и поражда нестабилноста и несигурноста у инвеститорите.От една страна наблюдаваме подобряване на макроикономическите показатели на месечна и 3месечна база,но от друга страна повечето от тях се влошават на годишна база.Само месец след старта на програмата за автомобили,правителството я спря поради изчерпване на средствата в бюджета по програмата.А и новия GM не показва очакваните резултати.Всичко това продължава да генерира несигурност и да държи нащрек инвеститорите в САЩ където пазара е много ликвиден и коренно различен от БФБ
В ЕС нещата са по различни - тук възстановяването макар и по-бавно е доста по-устойчиво от това в САЩ.Основната причина е в консерватизма на европейците за разлика от динамичността на американците както по отношение на монетарната политика,така и в нормалния живот на обикновените граждани.
Социално-осигурителните системи в САЩ (които в момента ревизират своята с което ще я направят по-близка до европейската според плана на Обама) и Европа са твърде различни и поради това и икономиките работят на различни обороти и в различни сфери.
Сега да погледнем България и случващото се в страната ни 1 1/2 месец след изборите.
От една страна имаме категорична победа на ГЕРБ.За сега виждаме само говерене и ПР , тук-там някое уволнение и преназначение но нищо конкретно като действия.Разбира се е твърде рано да се правят оценки,но фактите са такива към момента.Наблюдаваме и политическо заиграване с гуверньора на БНБ което е сигнал,че няма да имаме радикални промени , но пък ще имаме доста лексика !
Това е част от играта,но пък когато става въпрос за финансовата стабилност на държавата,компромиса по мое мнение е на твърде висока цена. (Спомяме си обещанията на Орешарски да разследва Велчев,но всичко си остана само голи обещания без никакви последствия и действия).Това вече е ТРЕВОЖНО но съвсем скоро може да се превърне в ПРИТИСНИТЕЛНО.Става ясно,че в НОЙ парита до края на годината са опоскани,правителството говори за "замразяване" на пенсиите и заплатите за 2010г.,а бюджета не се ревизира въпреки "дупката". Безработицата бележи ръст от 0.3% и 0.5% за последните 2 месеца,като се очертава да продължи да нараства и в следващите 6-12 месеца.Кредитирането е във фаза около точката на замръзване, а лихвите са си все още на много високи нива - и по кредитите и по депозитите.А докато лихвите по депозитите са на нива над 10% на годишна база и сме във валутен борд,едва ли ще има много желаещи да спекулират и да инвестират на БФБ при никаква гаранция за доходност от инвестициите,при 10% доходност от депозити !
И така,лично за мен това което наблюдаваме в момента на БФБ е една чисто корективна вълна "В" след което следва неизбежната "С" която би трябвало да е близка по дължина с предходната петвълнова конструкция на "А"
И ако съм прав,то това е твърде обезпокоително,защото изчислявайки по метода на алтернацията , то "С" би трябвало да завърши в зоната около 80-120 пункта за СОФИКС.Знам......в момента 98.9% си мислят - "тоя апокалиптик" ни тормози със своите въображаеми цифри и се опитва да манипулира пазара и мнението на хората" ! Но не е така.Това е само едната възможност.Другата е да сме видели дъното на СОФИКС 250 и след 4 месечна консолидация да сме поели устойчиво нагоре.Може и така да е,но за да сме уверени в това са нужни да имаме на лице някои подобрения в макроикономическите показатели на България,а такива за момента поне аз не виждам.Дано да станем свидетели на такива в следващите 3-6 месеца.Но до тогава вероятно ще видим ново низходящо движение с тест на предходното дъно или поне нивата около 300 пункта за СОФИКС.И ако тези нива издържат,едва тогава вече можем да имаме повече увереност в устойчивоста на възходящото движени.Но ако (не дай Боже) се наложи да връщаме пари от еврофондовете на ЕС ,тогава вече наистина не ми се мисли какво може да се случи на БФБ.
Така,че ако трябва да обобщя в едно изречение - аз в момента съм много,ама много плах плах оптимист за БФБ с изключително повишено внимание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Станишев нито е пророк, нито е малоумен, просто знае, че към юли държавата е била във фалит, отбеляза ......., цитиран от агенция БГНЕС.
Познайте на кой титан е мисълта...
Коментар
-
Просто нямат кинти хората и се кефят като падат цените на каквото и да е, защото живеят с мисълта някога да си купят....друг е въпросът че Пешко беше скъсил яко на Стария...пак добре, че пише още! И с КФН човекът имаше преживявания, доколкото си спомням! Поне да каже какво стана? Дано Ливърпул обърне...не съм заложил!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboilПървоначално изпратено от No money, no creditИскам да подхвърля нещо, тук Петър Караиванов, Споменъ, FM и др. Твърдяха, че всичко, което плюят го правят за да спасят хората от скъпите акции и да ги предпазят. Бяха обещали първи да дадат сигнал, кога е врема за покупка, а сега мълчат (нито ни предпазват, нито ни казват, че е дошло времето за покупки).
Знам че ще го прочетат това и ми е много интересен коментара им.
що такава тишина...Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no creditИскам да подхвърля нещо, тук Петър Караиванов, Споменъ, FM и др. Твърдяха, че всичко, което плюят го правят за да спасят хората от скъпите акции и да ги предпазят. Бяха обещали първи да дадат сигнал, кога е врема за покупка, а сега мълчат (нито ни предпазват, нито ни казват, че е дошло времето за покупки).
Знам че ще го прочетат това и ми е много интересен коментара им.
що такава тишина...
Коментар
-
Застрахователите не вярват на ръста на БФБ
24 Август 2009 | 19:59
Сред компаниите от сектора на общото застраховане у нас най-голям кредитор на държавата е „Алианц-България", който е държал ДЦК за малко над 32 млн. лв. Най-силно се е заигравал с емитенти на фондовата борса „Армеец", който е вложил в акции над 45 млн. лв.
Според данните на Комисията по финансов надзор (КФН) от балансите на компаниите от сектора на общото застраховане за полугодието, дружествата са държали в банкови депозити 459,363 млн. лева или близо половината от общия размер на активите си.
Компаниите са инвестирали и над 321 млн. лв. в корпоративен дълг и други ценни книжа с фиксиран доход. Вложенията в държавни ценни книжа са били за малко над 203 млн. лв., надхвърляйки значително инвестиции в дъщерни, съвместни и асоциирани предприятия, в които дружествата са имали дялово участие.
Секторът като цяло е свил значително инвестициите си в рискови активи като акции и други ценни книжа с променлив доход и дялове в инвестиционни фондове.
В подобни активи са били вложени малко над 76 млн. лева. През първото полугодие секторът не е инвестирал в ценни книжа, свързани с ипотеки.
Лидер по вложения в банкови депозити е „ДЗИ - Общо застраховане" - с близо 115 млн. лв., следван от ЗАД „Виктория" с близо 19 млн. лв.
Най-голям кредитор на държавата е „Алианц-България", което е държало ДЦК за малко над 32 млн. лв. Най-силно се е заигравал с емитенти на фондовата борса „Армеец", който е вложил в акции и дялове на колективни инвестиционни схеми над 45 млн. лв., което представлява близо две трети от общите вложения на сектора на БФБ-София. Това е очаквано, тъй като застрахователят е акционер в свързаното дружество със специална инвестиционна цел "ЦКБ Риъл Истейт Фонд", където държи 23,10% от капитала.
Осем от компаниите, работещи в сектора на общото застраховане не притежават акции и дялове в публични компании. „Армеец" е и дружеството с най-сериозни инвестиции в недвижима собственост. Компанията е вложила в земя и сгради 26,6 млн. лв., следвана от „Алианц-България" - с 23,1 млн. лв.
Източник: insurance.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLPПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от PLPМалко е рано- още нямаме месечно затваряне на индексите отвъд океана ,но не може да направи впечатление очертаващото се такова известно в техническия анализ като piercing line.
Ще помоля П .Караиванов да каже какво знае по въпроса
PIERCING LINE
Коментар
-
То посоката е ясна вече почти на всички. В дългосрочен възходящ тренд сме поне за 2-3 години според мен.
Ако започнат всяка седмица да се внасят нетно повече от тегленията във взаимните фондове, ще стане стабилна подкрепа за пазара в посока нагоре.
Седмични нетни внасяния от над 80 хил. лв. в Топ 5 на взаимните фондове
През изминалата седмица внасянията взеха превес от над 80 хил. лв. над тегленията от петте най-големи фонда (по размер на нетните активи). Това сочи проучване на Investor.bg, в което стойността е изчислена на база изменението на дяловете в обращение към 21 август спрямо 14 август и е по цени към 21 август.
Ако се изключат стойностите на фондовете на паричния пазар (Елана Фонд Паричен Пазар и Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар), то за периода 14 - 21 август тегленията взимат превес над внасянията в петте най-големи с близо 2 хил. лв. За периода размерът на нетните внасяния в ДСК Растеж възлиза на 369 лв., а този на нетните тегления от ДСК Баланс - на над 2 хил. лв. ЦКБ Лидер остава без изменение в броя дялове в обращение към 21 август спрямо 14 август.
През изминалата седмица от Елана Фонд Паричен Пазар са изтеглени близо 28 хил. лв., а в Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар са внесени близо 110 хил. лв.
Нетните внасяния в петте най-големи възлизат на 0,92% от борсовия оборот за изминалата седмица, когато той беше в размер на 8,67 млн. лв. Внасянията за периода се равняват още на 0,1 на сто от размера на нетните активи на петте най-големи фонда към 14 август, когато тези активи бяха на обща стойност 82,01 млн. лв.
За сравнение за периода 7 - 14 август нетните тегления от петте най-големи възлизаха на над 43 хил. лв., а сметнати без фондовете на паричния пазар, внасянията бяха с превес над тегленията от близо 222 хил. лв.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93А , мече
к'во стана с корекцията по прогноза
май у гъбите отиде?
Смятам ,че наближава и кога най не очакваме ..... днес исках да продавам в ИХБГ , ССВ , ФИБ и В АСВ ...... не стана защото след първоначалния устрем стана тихо...... но пък купих в основна позиция...... докога мислиш ще стигнат силите на дребните без да кешират....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ФакушкаПървоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от ФакушкаПървоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Факушка.......
ПС
Представям си ако някой иска да продаде за 20 хилки какво ли ще се случи с цената?това с АКО е много хипотитично и неаргументирано - ако някой с 20 хил бр си мислеше цената е добра щеше да се появи и да продава колкото търсене има...но нещо го няма - вярната цена е пазарната независимо 2 или 2млн бройки са
Да не говорим, че за това ще му трябват 3-4 дена, което значи че всеки момент може да оттегли офертата и да я пусне на примерно 4 лева.
Което няма нищо общо с пазара.
Ми погледни назад -за последните 3 месеца най-голяма сделка е правена за около 500 акции. Което е да речем 2500 лева. Изведнъж - една единствена сделка кара някои да преглъщат на сухо.
Добри обороти, добра ликвидност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от ФакушкаПървоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Факушка.......
ПС
Представям си ако някой иска да продаде за 20 хилки какво ли ще се случи с цената?това с АКО е много хипотитично и неаргументирано - ако някой с 20 хил бр си мислеше цената е добра щеше да се появи и да продава колкото търсене има...но нещо го няма - вярната цена е пазарната независимо 2 или 2млн бройки са
Да не говорим, че за това ще му трябват 3-4 дена, което значи че всеки момент може да оттегли офертата и да я пусне на примерно 4 лева.
Което няма нищо общо с пазара.
Ми погледни назад -за последните 3 месеца най-голяма сделка е правена за около 500 акции. Което е да речем 2500 лева. Изведнъж - една единствена сделка кара някои да преглъщат на сухо.
Добри обороти, добра ликвидност.Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.
Коментар
Коментар