IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Атила, за много неща си прав, но имай предвид, че и нивото на Софикс от 1980 не може да се приеме като справедлива кота, която е отговаряла на състоянието на реалната икономика по същото време.
    така, че да - реалната икономика не е спаднала с 88%, но и есента на 2007г. БФБ беше доста надценена по отношение на цени, спрямо реалната цена на бизнеса представен на нея.

успешна седмица и на теб!

Коментар

• ... не е норммално при фалит на 45 банки в една икономика акциите да се покачват, а не ми се коментират дори държави като Румъния и Русия - те убиват всички икономически теории...

Рапана, в САЩ има 8 600 банки... Преди 10 години са били 12 000!!!!

Просесът на укропняване на сектора е неизбежен!!!!! А настоящата ситуация е една прекрасна възможност за това!

Всичките 45 банки (или по-скоро банчици за размерите на САЩ), които затвориха врати са от най-малката група.... такива, които са толкова незначителни са системата, че дори реално нямат достъп до националните фондове за съпорт на системата...
      Големите проблеми за банковата система бяха миналата есен...
      .............
      Защо били растели акциите??

А нима главоломния крах на цените да беше резонен???

Хайде, да оставим САЩ настрана!

.................
      БФБ - спад от 88% (1980 - 252).... нима това беше обосновано ???

Да, икономиката ни пострада, но 88%!!!!

Ами че това е световен рекорд за всички времена!!!
      ..........................

Ами Русия? Движенията на РТС се определят основно от цените на комодис (защото на тази борса, над 90% от компаниите са прозиводители на суровини! При този брутален ръст на цените на суровините за последните 3 месеца е нормално да има подобен ръст на цените на кациите..... особено ако имаме превид и предхождния срив!!!!
      ........................

Лесно е да си уплашен!
      И да обясняваш инертността си (не конкретно ти, а по-принцип) с нещо страшно, черно, неизвестно (май-тук се крие отговора) на Хоризонта!!!
      Страшното е вече зад гърбовете ни - то се наричаше НЕДОВЕРИЕ (или КРИЗА НА ДОВЕРИЕТО)!!!!!!!
      Оттук насетне, полека-лека ще пъплим пак напред... към подобряване на всички аспекти на живота...... И така, докато пак се самозабравим и не предизвикаме следващия колапс!

Със здраве!

И успешна седмица на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
        Първоначално изпратено от zhoro
        Първоначално изпратено от споменЪ
        ... аз, ти и още някои апокалиптици, не сме прогнозирали кризата. просто сме доловили първите нейни сигнали и сме я констатирали - кой по-рано, кой малко по-късно. а за съжаление още има хора, които искат да ни убедят, че криза няма, а ако има тя е създадена изкуствено.

Хайде апокалиптиците, след като ни убедихте, че кризата сте я предвидили и че последната е налице, да "доловите първите сигнали" на възстановяването? В посока на горе искам да знам дали сте добри и дали въобще ще констатирате изхода от кризата? Чудя се дали след известно време тези с "кърваво зелените мечове" ще ви обещават, че кризата е отминала и (не)естествено сме излезнали от нея, а вие ще продължавате да живете в криза или всъщност винаги сте си живяли в кризата?
        пеньо излезна при софикс 1350 и влезна обратно при софикс 897, след което продаде февруари - ако него чакаш за сигнал по-добре иди и си пусни тото 6/49

не ми поправяй постовете - ако искаш нещо да пишеш , пиши

искаш ле ей сега да извадя поне 5-6 твои коментара, в които ми редактираш и изопъчаваш мненията в цитатите си ;-)?
        уахахахахаха - какъв автогол :-)

Коментар

• хахаха, айде, крадеца отново извика дръжте крадеца :-).
          аз дори не си правя труда да пиша нови коментари. ти си толкова изтъркан. но се чудя как не ти омръзна да се излагаш? всичко това го има в архива - всеки може да провери и да се убеди ;-).
          ти затова толкова мразиш архива, нали ;-)?

Първоначално изпратено от polki
          Първоначално изпратено от forex_guru
          споменЪ, от доста време при теб присъстват мечи настроения, но само повтаряш най-лошото предстои.Хубаво е поне един път да кажеш кога приблизително очакваш това дъно, ако може да се обосновеши защо.Всеки може на база дневни новини да дава средно и краткосрочни прогнози.Не те нападам с нещо, обикновено чета само мнения и избягвам да давам такива, тъй като масата в тази тема са си чиста проба спекула.Все пак обаче ми се е набил един спомен в главата че ти говореше за софикс 400 пункта когато беше над 1000 и пак беше изял доста псувни и обиди тогава, но се оказа прав.
          само ще ти припомня , че пеньо продаде на 1350 и влезна на 897 с целия си кеш, а после разпродаде в първите месеци на настоящата година - това е, ако те интересуват подробностите, де
          чичка, ако не бяха архивите можеше да си пишеш каквото си поискаш и щеше да си най-великия "инвеститор", обаче за твое съжаление те съществуват и доста смях пада на твой гръб :-)

Първоначално изпратено от _1912_
          Продължава обработването и облъчването на аудиторията с една единствена цел - продавайте.

И всеки ден хората продават. Масовата терапия дава резултати. Но имам един въпрос :

КОЙ КУПУВА АКЦИИТЕ НА ПРОДАВАЩИТЕ ???

Че то не може само да се продава - насреща някой трябва и да купува и те купуват

Кои са тези "балъци" които купуват на тези нива - П/Е под 10 при развиваща се икономика ?

Всеки си гони неговите интереси тук и защо аз сега да продавам ???

За да могат Пеньовците да купуват ли ?

Не, не и не - тази няма да стане . Нищо няма да продам .

Единствено ще допълвам акции както по-долу прави и колегата Arxangel.

Всички които призовават за продажби на акции са хора без една акция - защо ли толкова са се загрижи тези хора за моите акции ???

ЗАщо ли плача им стана толкова истеричен последните дни - като на жени в менопауза ???

Дали не усещат и те , че това са последните дни в които могат купят на тези наистина заслужаващи си за инвестиране нива ?

Подчертал съм думата инвестиране , а не съм употребил думата спекула - защо ли ?

Какво ще стане с моите акции ако си ги задържа ?

Парите които взема при евентуална продажбата на акциите - какво да ги правя ? На депозит ли да ги оставя

Защо на горните ми въпроси не отговорят Пеньо, АНАЛизатора, психично болния с няколко ника - все хора без акции , притесняващи се за нашите акции

Къде бяха тези хора да ни информират преди една година да продаваме ? - Дали точно те /с другите си никове/ не викаха най-силно ЪП ЪП ЪП за да продават тогава те ???

Защо тези "доброжилатели" не ме питат дали съм добре със здравето, дали не съм настинал от дъжда, дали не ме боли главата от препиването онази вечер , а се интересуват само дали съм продал акциите ми ???

Как така става хем не ме харесват , хем не ме познават , а са толкова загрижени за акциите ми

Дали пък харесват и целта им е да вземат без пари нашите акции !!!!!!!!!!!!!
          ... и само да допълня, от петък темпото вече не е темпо пич ;-) ако съм си мислел, че сме около крайното, а не временно дъно, дали нямаше да влезна с доста повече от тез 10%?...
          много ти се иска всички да са лузъри като теб и да са си загубили парите, обаче уви - лузър номер 1 на планетата е място, което си резервирал с действията си и никой не може да ти го отнеме :-).

чиче, какво ще кажеш: Као продадени декември на цени-по-високи от настоящите, Енемона на 8.80 още януари, Корп 70 кинта още преди Оманския шейх :-). Еврохолдчето купено на 0.90 шитнато на 1.40, а Хима на върха при 2.60 :-). и най-лошото - всяко действие обявено в деня на сделката, не постфактум :-). специално за лузъри и завистливци като теб чичка, го правя :-), да те е яд ;-).

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
            ... аз, ти и още някои апокалиптици, не сме прогнозирали кризата. просто сме доловили първите нейни сигнали и сме я констатирали - кой по-рано, кой малко по-късно. а за съжаление още има хора, които искат да ни убедят, че криза няма, а ако има тя е създадена изкуствено.

Хайде апокалиптиците, след като ни убедихте, че кризата сте я предвидили и че последната е налице, да "доловите първите сигнали" на възстановяването? В посока на горе искам да знам дали сте добри и дали въобще ще констатирате изхода от кризата? Чудя се дали след известно време тези с "кърваво зелените мечове" ще ви обещават, че кризата е отминала и (не)естествено сме излезнали от нея, а вие ще продължавате да живете в криза или всъщност винаги сте си живяли в кризата?
            пеньо излезна при софикс 1350 и влезна обратно при софикс 897, след което продаде февруари - ако него чакаш за сигнал по-добре иди и си пусни тото 6/49
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ

Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana
                boogie,
                има една голяма разлика между Рубини и неколцината като него, предвидили и предсказали кризата и тези с "глава на раменете", за които пишеш ти.
                та Рубини и неколцината, предсказват кризата преди целия свят да тръгне да пада. то точно затова му се казва "прогноза". иначе просто е констатация и навременно усещане.
                в този ред на мисли искам да подчертая, че аз, ти и още някои апокалиптици, не сме прогнозирали кризата. просто сме доловили първите нейни сигнали и сме я констатирали - кой по-рано, кой малко по-късно. а за съжаление още има хора, които искат да ни убедят, че криза няма, а ако има тя е създадена изкуствено.
                Кризата в България за съжаление още не е почнала. Все още предизборно наливат в икономиката, хората си взимат заплатите, които им стигат да живеят, загубите остават върху дружествата и то повечето случай е по скоро забавяне на ръста или намаление на печалбите - ярък пример е твоят сектор (банковият) - все още банките не освобождават кл'чов персонал, макар и с просто око е видно че работата е намаляла в пъти. Тук там се орязват щетове и се съкращава по някоя касиерка, но като цяло от ниво мидъл мениджър нагоре са си едни сущи хора и те продължават да си взимат заплатите от 2008 г. тс като физ. лица не усещат кризата. Но самите банки ги виждаш - печалбите надолу (макар че се убиха да правят фокуси с новата наредба 9). И в момента ситуацията е като една лавина снега се е натрупал и чака някой да викне, за да тръгне..... И не знам кое точно събитие ще бъде "вика" дето ще катурне лавината но все гледам сектора с недвижимите имоти, туризма, промишленоста, металургията, а може и политически проблеми да се добавят, безработица, инфлация дошла от вън въпреки валутният борд, но факт е че не очаквам нищо розово поне до средата на 2010 г (поне до там се води краткосрочно)...... Факт е че хората трябва много да си оптимизират личните финанси..... Защото кавито и небивалици да си приказваме не е норммално при фалит на 45 банки в една икономика акциите да се покачват, а не ми се коментират дори държави като Румъния и Русия - те убиват всички икономически теории, което от своя страна колкото пъти се е случило след това води до много сълзи и приказки от рода "Прав е Кейнс (Рубини), нооо серия от нападки и псувни по хората дето не са били алчни....... ". Аз лично в момента се опитвам краткосрочно да диверсифицирам риска - имам и акции (в три държави), имам и ДЦК, имам и депшозит, като същевременно се стремя да намля инвестициите в каквото и да е ново а с приоритет гася евровите си кредити (дългосрочните). Същата политика изповядвам и в бизнеса..... И се озъртам за признаци на предстоящата инфлация за да видя на кой етап влизам във високоликвиден недвижим имот (магазин, парцел, добър апартамнет) само с цел да си опазя парите от инфлация и фалити на водещи дружества.
                поздрави за поста

Коментар

• Re: споменЪ

Първоначално изпратено от supertrader
                  И кризата и кредитната експанзия са създадени изкуственно или естественно , какво значение има. Ст. Александров какво каза - Аз съм ги питал като тръгнаха да раздават кредити като обезумели какво правят и защо ? Нещо от този сорт беше казал човека.
                  Пък аз не съм си задавал само въпроса а дори се ориентирах към отговор от сорта..- Раздават защото няма да си ги търсят обратно и искат да накупят материално срещу парични знаци които имат правото да печатат колкото им е кеф.Искат да ги обърнат в собственост преди другите да им откажат паричните знаци. Има още време за пазаруване в момента.
                  какво каза сега, не разбрах
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
                    boogie,
                    има една голяма разлика между Рубини и неколцината като него, предвидили и предсказали кризата и тези с "глава на раменете", за които пишеш ти.
                    та Рубини и неколцината, предсказват кризата преди целия свят да тръгне да пада. то точно затова му се казва "прогноза". иначе просто е констатация и навременно усещане.
                    в този ред на мисли искам да подчертая, че аз, ти и още някои апокалиптици, не сме прогнозирали кризата. просто сме доловили първите нейни сигнали и сме я констатирали - кой по-рано, кой малко по-късно. а за съжаление още има хора, които искат да ни убедят, че криза няма, а ако има тя е създадена изкуствено.
                    Кризата в България за съжаление още не е почнала. Все още предизборно наливат в икономиката, хората си взимат заплатите, които им стигат да живеят, загубите остават върху дружествата и то повечето случай е по скоро забавяне на ръста или намаление на печалбите - ярък пример е твоят сектор (банковият) - все още банките не освобождават кл'чов персонал, макар и с просто око е видно че работата е намаляла в пъти. Тук там се орязват щетове и се съкращава по някоя касиерка, но като цяло от ниво мидъл мениджър нагоре са си едни сущи хора и те продължават да си взимат заплатите от 2008 г. тс като физ. лица не усещат кризата. Но самите банки ги виждаш - печалбите надолу (макар че се убиха да правят фокуси с новата наредба 9). И в момента ситуацията е като една лавина снега се е натрупал и чака някой да викне, за да тръгне..... И не знам кое точно събитие ще бъде "вика" дето ще катурне лавината но все гледам сектора с недвижимите имоти, туризма, промишленоста, металургията, а може и политически проблеми да се добавят, безработица, инфлация дошла от вън въпреки валутният борд, но факт е че не очаквам нищо розово поне до средата на 2010 г (поне до там се води краткосрочно)...... Факт е че хората трябва много да си оптимизират личните финанси..... Защото кавито и небивалици да си приказваме не е норммално при фалит на 45 банки в една икономика акциите да се покачват, а не ми се коментират дори държави като Румъния и Русия - те убиват всички икономически теории, което от своя страна колкото пъти се е случило след това води до много сълзи и приказки от рода "Прав е Кейнс (Рубини), нооо серия от нападки и псувни по хората дето не са били алчни....... ". Аз лично в момента се опитвам краткосрочно да диверсифицирам риска - имам и акции (в три държави), имам и ДЦК, имам и депшозит, като същевременно се стремя да намля инвестициите в каквото и да е ново а с приоритет гася евровите си кредити (дългосрочните). Същата политика изповядвам и в бизнеса..... И се озъртам за признаци на предстоящата инфлация за да видя на кой етап влизам във високоликвиден недвижим имот (магазин, парцел, добър апартамнет) само с цел да си опазя парите от инфлация и фалити на водещи дружества.

Коментар

• споменЪ

И кризата и кредитната експанзия са създадени изкуственно или естественно , какво значение има. Ст. Александров какво каза - Аз съм ги питал като тръгнаха да раздават кредити като обезумели какво правят и защо ? Нещо от този сорт беше казал човека.
                      Пък аз не съм си задавал само въпроса а дори се ориентирах към отговор от сорта..- Раздават защото няма да си ги търсят обратно и искат да накупят материално срещу парични знаци които имат правото да печатат колкото им е кеф.Искат да ги обърнат в собственост преди другите да им откажат паричните знаци. Има още време за пазаруване в момента.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• boogie,

Коментар

Споменски,
                          всеки с глава на раменете му е било ясно какво ще се случи.
                          Не може целия свят да пада, а ние да блеем баирите и да казваме, че при нас не може да се случи.
                          Миналия юли се срещнах с пич, работещ в един от най-големите посредници у нас.
                          Казваше ми - няма защо да продаваш, нещата да се влошат най-много още 5-10%.
                          След това си продадох като пич последните акции около софикс 1000, сега като ги гледам акциите ми (които бяха останали) са на 50-60% по-ниски от тогава.
                          Така че не знам какво е предричал Рубини, но смятам, че всеки с инвестирани пари (и не само) трябва да следи редовно какво става и да си използва пространството между ушите.

Денят на започване на кризата съвпада с деня на встъпване в длъжност на Бернанке. От него ден нататък ни беше ясно че ще стигне до тази ситуация , какво и кога го е предсказал Рубини та да си направим извода че той притежава качеството да предсказва.Не мисля че е предсказание да се посочи това което очевидно следва и то се и прави , видяхме какво правеше тогава Бернанке с първото си изказване пред конгреса. Този човек каза имотите са балон и ще се пука и ние какво трябваше да очакваме - строителния сектор в САЩ да се свие а икономиката им и другите отрасли да хукнат ли.Фалитите на банки са също следствие от спада на строителството и цените..Какво е предсказал Рубини ? Въобще имало ли е нещо за предсказване.
                          :lol:
                          тук наистина е забавно. та какво казваш: още преди 2 години в началото на кризата на всички им е било ясно какво ще стане и Рубини нищо не е прогнозирал? или по-точно - прогнозирал е очевадното за всички :-).
                          пич, ако не си забелязал, дори 2 години по-късно, в този форум още има хора, които отричат кризата :-), а ти говориш как преди 2 години било за всички ясно, какво ще се случи.
                          преди 2 години в този форум имаше 200-300 ъпъра, които отхвърляха кризата и само 2-3 "апокалиптика", които говориха за нея (аз тогава все още не бях измежду тях :-)).

Коментар

Денят на започване на кризата съвпада с деня на встъпване в длъжност на Бернанке. От него ден нататък ни беше ясно че ще стигне до тази ситуация , какво и кога го е предсказал Рубини та да си направим извода че той притежава качеството да предсказва.Не мисля че е предсказание да се посочи това което очевидно следва и то се и прави , видяхме какво правеше тогава Бернанке с първото си изказване пред конгреса. Този човек каза имотите са балон и ще се пука и ние какво трябваше да очакваме - строителния сектор в САЩ да се свие а икономиката им и другите отрасли да хукнат ли.Фалитите на банки са също следствие от спада на строителството и цените..Какво е предсказал Рубини ? Въобще имало ли е нещо за предсказване.
                            :lol:
                            тук наистина е забавно. та какво казваш: още преди 2 години в началото на кризата на всички им е било ясно какво ще стане и Рубини нищо не е прогнозирал? или по-точно - прогнозирал е очевадното за всички :-).
                            пич, ако не си забелязал, дори 2 години по-късно, в този форум още има хора, които отричат кризата :-), а ти говориш как преди 2 години било за всички ясно, какво ще се случи.
                            преди 2 години в този форум имаше 200-300 ъпъра, които отхвърляха кризата и само 2-3 "апокалиптика", които говориха за нея (аз тогава все още не бях измежду тях :-)).

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                              Първоначално изпратено от polki
                              модито, отпусни се бе , човече - нали парада вчера ви мина успешно

Преди седмица богослови организираха литийно шествие срещу гей парада, въпреки че "Rainbow Friendship 2009" в София е получили подкрепа от 11 посолства, от партията "Зелените" и от Българската социалистическа младеж.

http://dnes.dir.bg/2009/06/27/news4680999.html
                              Щом и тук вършее,явно го е яд ,че е дежурен днес.
                              ами като го е яд, че е дежурен - да напусне и да си намери работа която му харесва с работно време което го устройва

ако е наясно какво нередно вижда в този мой пост дето два пъти го трие :

пеньо, преди 2 години ти бе най-големия ъпър, а от година и три месеца стана апокалиптик
                              нека да каже какво нередното в поста
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• 9 малки негърчета

Това за съдбата на борда е вече банално , миналото ли да предсказваме пък сега.Беше ясно че няма проблем да се поддържа , както е ясно че за да се отмени правилото парламента трябва да излезе с решение. Кажи ми бъдещия парламент ще ли е способен да вземе такова решение.И ти казвам за съдбата на борда.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X