If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
България е проблемно дете от 2 год и 8 мес вече... официално. Даже аз се учудвам, че бюджетния дефицит е толкова малко при това грабене и ломене. Само се надявам наистина да вземат да го стопят не за сметка на данъкоплатците и дано този Дянков да не е провал като Велчев.... и Пепи наистина давайте само линковете, че да има време човек да прехвърли поне една страница от форума в рамките на един работе ден.
Тука няма ли модератори или някой да съблюдава реда. Пускат се тъпи постове, а и вече ги има. Също няма ли кой да спре тези копи-пейст "новини", дето само заемат място. Няма ли кой да каже как да се дават новини. Достатъчно е заглавие, дата и линк. Който го интересува ще прочете. Баси анархията.
Подкрепям на 100%. Безумието е отчайващо.
Форумна полиция ( с права ) трябва да се създаде....
Абе всичко копира държавното ни устройство...
Тука няма ли модератори или някой да съблюдава реда. Пускат се тъпи постове, а и вече ги има. Също няма ли кой да спре тези копи-пейст "новини", дето само заемат място. Няма ли кой да каже как да се дават новини. Достатъчно е заглавие, дата и линк. Който го интересува ще прочете. Баси анархията.
Подкрепям на 100%. Безумието е отчайващо.
Форумна полиция ( с права ) трябва да се създаде....
Абе всичко копира държавното ни устройство...
Тука няма ли модератори или някой да съблюдава реда. Пускат се тъпи постове, а и вече ги има. Също няма ли кой да спре тези копи-пейст "новини", дето само заемат място. Няма ли кой да каже как да се дават новини. Достатъчно е заглавие, дата и линк. Който го интересува ще прочете. Баси анархията. Малии ако съм модератор как ще Ви вкарам в ред.....
Величието Vesel_82 прогтозира Софикс
fjut: nekoi nakraj pak otnese pluvkata
vesel_82: нещата започват да стават много тънки, дали на някой няма да му издържът нервите и да почне да изкупува масово
vesel_82: привет и добро утро
todis: здравей весел
vesel_82: здравей
milenkk: samo masovi izkupuvaniq vi se iskat na vas, da nqma samo masovo razprodavane
todis: незнам.. според мен истинската паника ще настане към 2012 г.
vesel_82: през 2012 Софикс ще вече далеч над 1200 пункта
milenkk: ei tova da se 4uva
vesel_82:
vesel_82: А ОТЗК ще се търгува на 400 - 450 % от сегашните нива, така виждам нещата. Не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
todis: весел, според теб кога ще приключи възходящия тренд в който се намираме в момента?
vesel_82: според мен икономиката ще се възстанови догодина и тепърва ще се развиваме, ние даже още несме емърджиг маркет, та в срок до 5 г., тредна ще е нагоре разбира се с известни колебания, но мисля, че ще е нагоре
vesel_82: краткосрочните прогнози не ги разбирам
vesel_82: хващал съм някои други движения, но съм и губил доста
g_nikolov: личи си по предвиждането ти за Софикс
Дянков потвърди: Бюджетният дефицит на страната за август е 105 млн. лв.
Бюджетният дефицит лъсна и официално
Финансовото министерство потвърди днес изнесената още в края на миналата седмица информация, че бюджетният дефицит на страната през август е 105 млн. лв., което е спад от пет пъти спрямо стойността му през юли.
"Г-н Борисов каза отлично за свършената работа през август", обяви днес на пресконференция министърът на финансите Симеон Дянков. За да се стигне до този резултат ведомството му е съкратило капиталови разходи. които по думите му така или иначе биха били прахосване на пари. "Ефектът върху потреблението от тези съкращения ще е третостепенен. За мен е много по-важно да постигнем балансиран бюджет за годината и вече получих много поздравления от чужбина за свършеното", каза още Дянков в отговор на въпрос ще коства ли ходът му още по-дълбока икономическа криза до края на годината.
Финансовият министър изрази и мнение, че увеличените правителствени разходи биха дали позитивен ефект само в страни с нулева корупция, каквато очевидно България не е.
Само преди броени дни агенция "Дау Джоунс" обяви, че бюджетният дефицит на България за август се е свил до 105 млн. лв, позовавайки се на информация, с която разполага. За сравнение през юли дефицитът беше 565 млн. лв.
Понижението според агенцията се дължи на намаляване на правителствените разходи с 15%, което е най-голямото свиване на разходите от всички страни-членки на Европейския съюз. Правителството обяви още и замразяване на заплатите в бюджетния сектор и пенсиите до лятото на 2010 г.
Някои икономисти приветстваха рестрикциите. "Само преди няколко месеца България беше проблемно дете. Тя беше един от най-големите престъпници, но изглежда вече се промени и ще даде урок на всеки", коментира анализаторът от RCM Capital Markets Нигел Рендел.
Коментар