IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Марк Мобиус

Този нещо е превъртял , не познава ситуацията а да се лигавят така че Китай до три години ще измести САЩ като пазар е доста нагло и налива масло в огъня. На роботите толкова им трябва - да ги смажат само щото те не мислят. Как ще стане 26% от световната икономика да бъде изместена от 7% и кога . Друго освен да го захлупи срива на шанхайската няма как просто да не му се пожелае на този човек , сега чайниз като намалят още резервите и инвестициите хубаво ще се успокоят там. Егати спекуланта тоя , пфуууу...
    D.Y.F-091066

Коментар

• Kristo отпускар.... конкуренцията го измести
      if u don't know...now u know

Коментар

• Фондовите пазари почти изтриха загубите след фалита на "Лемън брадърс"

Последна промяна в 20:39 на 28 юли 2009, 1305 прочитания, 5 коментара

BG парадокс - икономиката расте, расте и бедността

Резултатите за полугодието потвърдиха тежкия спад в индустрията

В криза сме, но от 20 години...

МВФ: Светът излиза от рецесията
        Водещите световни фондови пазари стигнаха 9-месечен връх и през последните две седмици се представят повече от убедително. За този период те добавиха по 11-12% и почти изтриха всички загуби, натрупани след фалита на "Леман брадърс" през септември 2008 г. Така те оставят зад гърба си едни от най-добрите резултати за последните 12 години.

Позитивната вълна беше подкрепена от по-добрите от очакваното корпоративни резултати в САЩ, категорично пише "Файненшъл таймс". Все пак обаче изненадата не е заради по-високи корпоративни резултати, а по-скоро заради изненадата на инвеститорите от по-доброто оптимизиране на разходите сред компаниите. По данни на "Стандарт енд Пуърс" от 197 компании в S&P 500, които вече публикуваха отчетите си за полугодието, 60% се справят по-добре от очакванията. Кумулативният им резултат е близо 8% по-добър, но все пак той е с 29% по-нисък спрямо година по-рано.

Анализаторите засега нямат категоричен отговор дали цените на акциите в Европа и САЩ не преекспонират тези резултати. "При тези нива не бих казал, че пазарите са надценени или подценени, смята Цветослав Цачев, ръководител отдел "Анализи" в "Елана трейдинг", но определено корпоративният сезон и високите очаквания за ръста на китайската икономика подклаждат оптимизма на пазарите."

Агонията им продължи до началото на март, когато като че ли инвеститорите се отърсиха от очакването за втора Голяма депресия и повишиха очакванията си. Съответно цените на акциите започнаха да растат. "Внушителният ръст от март досега е факт, тъй като инвеститорите просто спряха да се страхуват от нова Голяма депресия. Но оттук нататък ще е трудно да се поддържа подобен ръст, тъй като положителните новини за икономиката оредяват", заяви пред "Инвестмънт нюз" Джефри Клайнтоп, анализатор на инвестиционния посредник LPL Financial.

Всъщност основните индекси в САЩ и Европа, включително и в България, са на нивата си от есента на 2008 г., като дори цените, на които се търгуват компаниите, спрямо печалбите им са близки до средното.

Оттук нататък обаче анализаторите очакват пазарите да продължат бавно нагоре, с продължаваща волатилност. "Нестабилността ще постави под въпрос натрупаните досега печалби и ще въвлече инвеститорите в окопна война през следващите шест месеца", смята Джейсън Тренърт, анализатор към консултантската компания "Стратегас рисърч партнърс".

За балон в цените на акциите обаче се говори в Азия и най-вече в Китай, където компаниите вече се търгуват на нива 37 пъти печалбата им, т.е. близо два пъти над нивата в САЩ. Бенчмарк индексът SCI 300 вече е близо до 14-месечен връх, като от началото на годината е успял да удвои стойността си. "Изключително голямото инвеститорско доверие може да доведе до балон на фондовия пазар в Китай", предупреди преди дни рейтинговата агенция "Муудис". В средата на юли Шанхай изпревари Токио по пазарна капитализация (това не се е случвало от 18 месеца), а според инвеститора Марк Мобиус до три години китайският пазар ще измести американския като най-големия в света.

Коментар

• Sofix си има ценова статистика..

А да тя борсата държавна...значи,че най малко свойствата на борсата,като такава..
          не са това което са...
          Когато кажеш,че ще работиш за покачване на ликвидността на борсата,означава че ако не го направиш напускаш и си намираш посредствена работа... това като състояние,вече не би трябвало да го има.. а от там и балоните на някои акции през последните години...

Коментар

• И какво точно искаш да кажеш. От дъното се вдигнал с почти сто пункта. Като гледам тренда от началото на март за сега е нагоре.

Сега ако го чакаш само да расте и да няма нито пункт надолу разбирам те. Въпреки че за мен лично подобно доказателство за растеж не е нужно. Но щом смяташ че само това ще те удовлетвори мисля че ще имаш възможност следващите години винаги да намираш причина че липсва растеж

Коментар

• В народната ви икономика има сектори,които никога няма да са на минус... Това в голяма степен е от земята на която се родили и от която продължавате да крадете... няма как ... криза е

Гаки,ти след като си чел нещо въобще, какво искаш да кажеш или то поезията е за извисените духом, само дето поезия от леко лабилен човек е като психо диагноза...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                за третото тримесечие може да се получи и 10% спад, но за цялата година едва ли ще е повече 6%. А и спада е очевиден и колкото и да не ме кефи да използвам лафа че нещо вече е калкулирано - то това със сигурност е калкулирано, та чак и престараване в калкулацията май се е получила.

това че не растем бързо е само плод на ниска ликвидност, а не на това че нещата ще стават все по-зле.
                Абе,тараланкоолу,какви ги плещиш.От близо 2 месеца /39 работни сесии/ SOFIX е паднал с 40 пункта и въпроса е кога ще спре.СпоменЪ говори за спад на БВП,ти що за изводи правиш.Или не ти се спи.

Коментар

• за третото тримесечие може да се получи и 10% спад, но за цялата година едва ли ще е повече 6%. А и спада е очевиден и колкото и да не ме кефи да използвам лафа че нещо вече е калкулирано - то това със сигурност е калкулирано, та чак и престараване в калкулацията май се е получила.

това че не растем бързо е само плод на ниска ликвидност, а не на това че нещата ще стават все по-зле.

Коментар

• Абе дявола може да се окаже,

че не е толкова черен,

ако стегнат митници, горива, акцизи, бандероли , контрабандни канали и т.н.

да не се окаже , че има значителен излишък накрая!;-)))

Коментар

• Дреме ми на шмайзера с колко ще спадне БВП ,важното е да има движение

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                        Първоначално изпратено от споменЪ
                        Първоначално изпратено от prodigal
                        Добре, ще си я запиша. Въпросът беше дали ти стиска да изразиш мнение!

Аз мисля е ще е едноцифрно, а и при ръст 7% за 2008, не виждам нищо драматично дори и ти да си прав.

Остава да проверим

Лека
                        е, малко йезуитска прогноза правиш на фона на моята, ама нищо :-)
                        значи при над 10% от моя страна, ти казваш едноцифрена ще е, т.е. при 9.9% ти си познал :-)

лека и от мен
                        Много важно колко ще е 5 ,10 или 15 % важното е да има движение ,така се правят пари
                        само да уточня, че тук става въпрос за БВП, а не за Софикс :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
                          Първоначално изпратено от prodigal

Аз мисля е ще е едноцифрно, а и при ръст 7% за 2008, не виждам нищо драматично дори и ти да си прав.

Остава да проверим

Лека
                          значи при над 10% от моя страна, ти казваш едноцифрена ще е, т.е. при 9.9% ти си познал :-)

лека и от мен
                          Много важно колко ще е 5 ,10 или 15 % важното е да има движение ,така се правят пари

Коментар

• Re: споменЪ

Първоначално изпратено от supertrader
                            Какво е това ку 3 и ку4 , на български не може ли да го кажеш или прогнозата ти е за Ю Кей !
                            ами ти ако не знаеш какво е Q3 i Q4, къде отиваш може би?
                            доста по-бързо се изписва, ако не си забелязал ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal

Остава да проверим

Лека

лека и от мен

Коментар

• споменЪ

Какво е това ку 3 и ку4 , на български не може ли да го кажеш или прогнозата ти е за Ю Кей !
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X