IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо ми се струва че последните дни на пазара прехвърчат и по-големи пакети
    Колеги днес не е Първи април..... какви пакети виждате в последните дни като оборота не може да мине 500 К ... или като имате акции в ССВ и Софарма ...?

Коментар

• така е батенка...................съгласен,

а пък аз много обичам да купувам акции от дружества,

които ша фалират :-))))................,

като спарки, оцк и т.н. ! ;-))

Успех на смелите! :-))

Коментар

• Защо ми се струва че последните дни на пазара прехвърчат и по-големи пакети. Засега по-плахо но се забелязва все пак. Дали пък ПФ или някой чужденци не се престрашават вече да купуват!? Ценовите нива са добри и удобни за формиране на средно и дългосрочни портфейли. Засега качването на цените не е на дневен ред, но като се позапълнят въпросните портфейли или като се пооберат пакетите.... ралито ще си дойде от самосебе си. При това напук на макро-данните, защото ще се купува с идея март-юни 2010, когато най-вероятно и нашата икономика ще почва да живва.

Коментар

• Kak e Пепи. Ще катерят ли, бг30 и бг40 ? )))
          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Банки дават ?25 млрд. за малкия и среден бизнес

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Световната банка (СБ) ще предоставят общо 24.5 млрд. евро на малките и средните предприятия в Централна и Югоизточна Европа. Партньор в разпределението на парите ще бъде УниКредит Груп, съобщиха от българското подразделение на трезора.

Най-голяма част от тази сума - около 11 млрд. евро, ще бъде предоставена от ЕИБ, а УниКредит Груп ще подпомогне разпределението на най-голяма част от средствата – 1.2 млрд. евро. Средствата ще бъдат разпределени в 15 страни от региона на ЦИЕ – България, Босна и Херцеговина, Чехия, Хърватия, Унгария, Латвия, Полша, Сърбия, Румъния, Словакия, Словения и Турция. Целта на финансирането е да се помогне бизнесът да преодолее последиците от глобалната икономическа криза, като основни бенефициенти ще са малките и средните предприятия в региона.

Айде сега лихвите надолууууууууу,

за нашите банкери-кожодери!:-)))))

Коментар

• ATILA

Така но ние чакаме компаниите да фалират , преди чакахме банките и те всичките бяха за фалит с изключение на тази на спамеръ естественно.Сега чакаме компаниите и разбира се се очаква всичките да се гътнат с изключение на тези от които има акции той. Въобще що се занимавате с човек където все неговата кокошка най голяма , на другите магаретата реват а неговото пее песни и т.н.т.Да не говорим как излиза от върховете по борсите , а пък не влиза по дъната. Чакайте да мине време на 250 ще е влязал дори , ако ще и да не сме го видяли.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                Първоначално изпратено от ATILA
                Анализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....

Какво ли?

Сигурно, да мине 10 000 пункта! Тогава дружно ще се активизират....

.................
                Както се казва, участието на финансовите пазари е игра на възможности!

....................
                Успех на всички креативни хора!

П.С. Старото отива да запие...
                Един от най близките ми приятели е рожденник!
                Да е жив и здрав! И той е от смелчаците на БФБ!
                Днес Васил Божков има рожден ден -та си помислих да не е той
                хахахахаха!

Приятелят ми (рожденника) наистина се казва Васил! Ама не казвам фамилията...

Наздраве! Малко много ми дойдоха водките....

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                  И кво сега,няма КуРелация!!!
                  като няма курелация, има набутвация !!!

Коментар

• затова според мен дружества като Фазерлес, Неохим, Одесос, Дружба, Спарки Елтос, Чугунолеене, морски курорти са показател за дълбочината на кризата. когато тези дружества и дружества от тези бизнеси започнат да вадят подобряващи се отчети, тогава ще имаме повод за надежда и радост
                    Спомен от изредените компании само в Златни пясъци съм имал акции , но там са специалисти с химикалката.... така че за кризата ще си бъда неосведомен .
                    За лекарствата , алкохола , тютюните и храните си прав.... че не са са еталон за положението и очакванията при тях са положителни при криза.Затова да изчакаме банките , засрахователите , Петрол и лизинговите .... защото посочените от теб дружества са също в отделни сегменти дървообработване , металообработване и корабостроене , химическа , машиностроене ....

Като гледам шумотевицата във Форума само нас не е поканил...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                      Неохим ускорява спада на продажбите до 80%
                      29.07.2009 15:26 (3NB / NEOH) .....
                      Спомен докато гледаме мача.....
                      От фирмите който следя пряко- резултатите на Софарма и дъщерните и Благоевград БТ са поносими ..... , София БТ има какво да се иска , БТН ще чакаме консолидирания .....останалите още не са излезнали...Така че е рано за генерални изводи....
                      цвете мече, забележи само, че всички цитирани от теб дружества са представители на две индустрии: фармацевтична и тютюнева. тези индустрии произвеждат стоки с много ниска еластичност на търсенето. човек може да се лиши от нов GSM, от нова плазма, кола..., но едва ли ще се лиши от необходимите му лекарства, а средностатистическия пушач от цигарите. дори напротив - кризата създава възможност на родните фармации да увеличат продажбите, понеже в настоящите условия, клиентите може да се насочат към по-евтините родни аналози на скъпите продукти на западните фармацивтични компании. за цигарената индустрия мисля, че това също се отнася.

та с това искам да кажа, че въпросните две индустрии не са показателни за състоянието на икономиката и перспективите, които стоят пред нея. за тази цел трябва да се следят: строителството, транспорта, банковата и застрахователната индустрия, туризъм, машиностроене, металургия, текстил, шивашка промишленост.
                      селското стопанство е уязвимо от пазарните цени на селскостопанските стоки, не толкова от липсата на търсене. най-добре са ХВП, които също са с много ниска еластичност на търсене, понеже произвеждат продукти от първа необходимост. дружества от този отрасъл, освен ако не са с адски лош мениджмънт, никога не могат да отчетат спад в продажбите от порядъка на 70-85%, каквато и криза да има.

затова според мен дружества като Фазерлес, Неохим, Одесос, Дружба, Спарки Елтос, Чугунолеене, морски курорти са показател за дълбочината на кризата. когато тези дружества и дружества от тези бизнеси започнат да вадят подобряващи се отчети, тогава ще имаме повод за надежда и радост.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                        Анализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....

Какво ли?

.................

....................

Коментар

• И кво сега,няма КуРелация!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
                            е, малко йезуитска прогноза правиш на фона на моята, ама нищо :-)
                            значи при над 10% от моя страна, ти казваш едноцифрена ще е, т.е. при 9.9% ти си познал :-)

лека и от мен
                            хаха, ми като на БФБ, няма аз да ти вдигам индексите я, под твоята оферта продава бидвам

Няма проблем да дадеш по-реална прогноза ако си размислил, аз ще ти отговоря

Коментар

• Неохим ускорява спада на продажбите до 80%
                              29.07.2009 15:26 (3NB / NEOH) .....
                              Спомен докато гледаме мача.....
                              От фирмите който следя пряко- резултатите на Софарма и дъщерните и Благоевград БТ са поносими ..... , София БТ има какво да се иска , БТН ще чакаме консолидирания .....останалите още не са излезнали...Така че е рано за генерални изводи....

Коментар

• Анализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....

Какво ли?

.................

....................

Коментар

Working...
                                X