Защо ми се струва че последните дни на пазара прехвърчат и по-големи пакети
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 5
Collapse
Заключена.
X
X
-
Защо ми се струва че последните дни на пазара прехвърчат и по-големи пакети. Засега по-плахо но се забелязва все пак. Дали пък ПФ или някой чужденци не се престрашават вече да купуват!? Ценовите нива са добри и удобни за формиране на средно и дългосрочни портфейли. Засега качването на цените не е на дневен ред, но като се позапълнят въпросните портфейли или като се пооберат пакетите.... ралито ще си дойде от самосебе си. При това напук на макро-данните, защото ще се купува с идея март-юни 2010, когато най-вероятно и нашата икономика ще почва да живва.
Коментар
-
Банки дават ?25 млрд. за малкия и среден бизнес
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Световната банка (СБ) ще предоставят общо 24.5 млрд. евро на малките и средните предприятия в Централна и Югоизточна Европа. Партньор в разпределението на парите ще бъде УниКредит Груп, съобщиха от българското подразделение на трезора.
Най-голяма част от тази сума - около 11 млрд. евро, ще бъде предоставена от ЕИБ, а УниКредит Груп ще подпомогне разпределението на най-голяма част от средствата – 1.2 млрд. евро. Средствата ще бъдат разпределени в 15 страни от региона на ЦИЕ – България, Босна и Херцеговина, Чехия, Хърватия, Унгария, Латвия, Полша, Сърбия, Румъния, Словакия, Словения и Турция. Целта на финансирането е да се помогне бизнесът да преодолее последиците от глобалната икономическа криза, като основни бенефициенти ще са малките и средните предприятия в региона.
Айде сега лихвите надолууууууууу,
за нашите банкери-кожодери!:-)))))
Коментар
-
ATILA
Така но ние чакаме компаниите да фалират , преди чакахме банките и те всичките бяха за фалит с изключение на тази на спамеръ естественно.Сега чакаме компаниите и разбира се се очаква всичките да се гътнат с изключение на тези от които има акции той. Въобще що се занимавате с човек където все неговата кокошка най голяма , на другите магаретата реват а неговото пее песни и т.н.т.Да не говорим как излиза от върховете по борсите , а пък не влиза по дъната. Чакайте да мине време на 250 ще е влязал дори , ако ще и да не сме го видяли.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLPПървоначално изпратено от ATILAАнализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....
Какво ли?
Сигурно, да мине 10 000 пункта! Тогава дружно ще се активизират....
.................
Както се казва, участието на финансовите пазари е игра на възможности!
....................
Успех на всички креативни хора!
П.С. Старото отива да запие...
Един от най близките ми приятели е рожденник!
Да е жив и здрав! И той е от смелчаците на БФБ!
Приятелят ми (рожденника) наистина се казва Васил!Ама не казвам фамилията...
Наздраве!Малко много ми дойдоха водките....
Коментар
-
затова според мен дружества като Фазерлес, Неохим, Одесос, Дружба, Спарки Елтос, Чугунолеене, морски курорти са показател за дълбочината на кризата. когато тези дружества и дружества от тези бизнеси започнат да вадят подобряващи се отчети, тогава ще имаме повод за надежда и радосттака че за кризата ще си бъда неосведомен .
За лекарствата , алкохола , тютюните и храните си прав.... че не са са еталон за положението и очакванията при тях са положителни при криза.Затова да изчакаме банките , засрахователите , Петрол и лизинговите .... защото посочените от теб дружества са също в отделни сегменти дървообработване , металообработване и корабостроене , химическа , машиностроене ....
Днес Васил Божков има рожден ден -та си помислих да не е той
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Неохим ускорява спада на продажбите до 80%
29.07.2009 15:26 (3NB / NEOH) .....
От фирмите който следя пряко- резултатите на Софарма и дъщерните и Благоевград БТ са поносими ..... , София БТ има какво да се иска , БТН ще чакаме консолидирания .....останалите още не са излезнали...Така че е рано за генерални изводи....
та с това искам да кажа, че въпросните две индустрии не са показателни за състоянието на икономиката и перспективите, които стоят пред нея. за тази цел трябва да се следят: строителството, транспорта, банковата и застрахователната индустрия, туризъм, машиностроене, металургия, текстил, шивашка промишленост.
селското стопанство е уязвимо от пазарните цени на селскостопанските стоки, не толкова от липсата на търсене. най-добре са ХВП, които също са с много ниска еластичност на търсене, понеже произвеждат продукти от първа необходимост. дружества от този отрасъл, освен ако не са с адски лош мениджмънт, никога не могат да отчетат спад в продажбите от порядъка на 70-85%, каквато и криза да има.
затова според мен дружества като Фазерлес, Неохим, Одесос, Дружба, Спарки Елтос, Чугунолеене, морски курорти са показател за дълбочината на кризата. когато тези дружества и дружества от тези бизнеси започнат да вадят подобряващи се отчети, тогава ще имаме повод за надежда и радост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAАнализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....
Какво ли?
.................
....................
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪе, малко йезуитска прогноза правиш на фона на моята, ама нищо :-)
значи при над 10% от моя страна, ти казваш едноцифрена ще е, т.е. при 9.9% ти си познал :-)
лека и от менхаха, ми като на БФБ, няма аз да ти вдигам индексите я, под твоята оферта продава бидвам
Няма проблем да дадеш по-реална прогноза ако си размислил, аз ще ти отговоря
Коментар
-
Неохим ускорява спада на продажбите до 80%
29.07.2009 15:26 (3NB / NEOH) .....
От фирмите който следя пряко- резултатите на Софарма и дъщерните и Благоевград БТ са поносими ..... , София БТ има какво да се иска , БТН ще чакаме консолидирания .....останалите още не са излезнали...Така че е рано за генерални изводи....
Коментар
-
Анализ на СНБС сочи, че и досега (ДАУ е отбелязал ръст 42% от дъното си) 65% от инвеститорите на Уол Стрийт все още изчакват....
Какво ли?
.................
....................
Коментар
Коментар